דרישה לביטול האסיפה הקרובה (23 לספטמבר 2024)

19 בספטמבר 2024 , ט"ז באלול תשפ"ד

לכבוד

הנהלת אופק

הנדון: דרישה לביטול כינוס אסיפת חברים לתאריך 23 בספטמבר 2024 (מכתבכם מה-9 לספטמבר 2024)

1. בהמשך לבדיקות שנעשו על ידי, הריני פונה אליכם בדרישה להודיע מיידית על ביטול ההזמנה ואסיפת החברים שנועדה על פי לתאריך 23 בספטמבר 2024 מהנימוקים הבאים:

2. לצורך קיום אסיפת חברים כלשהי, יש להציג סדר יום לפני כל אסיפה ולפני זימונה. תנאי זה לא התקיים ולאור זאת לא ניתן לקיים את האסיפה.

3. על פי הנחיות רשמת האיגודים השיתופיים ואנשי צוותה, יש לקיים את האסיפה בדיון פיזי פרונטלי ולא בזום. על פי הנחיות הרשמת, לאור העובדה כי מדובר במספר חברים גדול, ניתן לקיים את האסיפה הן במפגש פרונטלי באתר שיקבע מראש שיהיה בעל אפשרות להכיל מספר מסויים של חברים שיהיו נוכחים בדיון פיזית וכן באמצעות הזום (או דומה). משלא התקיים תנאי זה, הרי שלא ניתן לקיים את האסיפה.

4. לאור העובדה כי הועד הנוכחי מבקש שוב להאריך את כהונתו בפעם השניה כשהסיבה העיקרית היא לצורך המיזוג עם עוגן שהוא למעשה שינוי מהותי במבנה אופק וכן שינוי המבנה הניהולי, הרי שעל חברי התאגיד ללמוד את ההסכמים המוצעים מראש בשקיפות מלאה, מה שלא התקיים עד כה.
    על פי סעיף 12 בתקנון האגודה "לחברי האגודה תהיה זכות עיון במסמכי האגודה

המפורטים בסעיף 184 ו – 185 לחוק החברות, התשנ"ט – 1999 (“חוק החברות”), וכן על פי התנאים

שנקבעו לכך בפקודת האגודות השיתופיות והתקנות על פיה, בהתקיים התנאים שנקבעו לכך בחוק

החברות, יש להציג מראש את כל מהות העניין ולא באמצעות אסיפה בלבד.

1. לאור העובדה כי מנסיון עבר, אופק לא מנהלת את דיונה באופן תקין עם אפשרות לכל חבר לטעון את טענותיו מבלי שיופסק בגסות רוח ע"י מי מחברי ההנהלה, ומכיון שישנה בעיה של קוצר זמן לכל אחד מחברי אופק לטעון את טענותיו, הרי שקיום הדיון במתכונתו לא יוכל למצות את מטרת האסיפה כאסיפת חברים ובפרט שלא נשלח סדר יום כפי שדורש התקנון. גם זמן ההצבעה הסמוך לדיון עצמו קצר מידי מבלי שמוצאו האפשרויות של חברי אופק לעיין , לבדוק ולגבש את עמדתם.

2. לאור זאת, כחבר בתאגיד אופק, אני פונה אליכם בדרישה מיידית להודיע על ביטול האסיפה ולפעול רק על פי התקנון אופק והן על פי ההנחיות של רשמת האיגודים השיתופיים לקיום אסיפות, גילוי מסמכים וכן הצבעות.

בברכה

מאיר בולקה

העתק: רשמת האיגודים השיתופיים - עו"ד טלי ארפי.

יועץ משפטי

ועדת ביקורת

אני שמחה שיש משהו המצליח לעמוד על זכויותינו ולהגן עליהם. מודה לך בשמי מאיר

בתאריך יום ה׳, 19 בספט׳ 2024, 10:11, מאת מאיר בולקה דרך [דיבורים באופק] ‏<noreply@ofek.site.co.il>:

קודם כל כל הכבוד על שליחת המכתב, אבל אם לא יצורפו / יצטרפו לדרישה עוד חברות וחברים שיהוו מסה קריטית לתחושתי זה לא יקרה.
שאלות:
מה אומר התקנון לגבי זה, כמה חתימות נדרשות לחייב את ההנהלה להתייחס ולמלא את הדרישה?
האם יהיה נכון לפנות לרשמת האגודות כדי שתפעל בעניין?
האם יהיה נכון וקיימת האפשרות לפנות לבית משפט שיורה להנהלה לפעול לפי התקנון ?

תשובה לשאלה הראשונה : כך כתוב בתקנון
22.11 ההנהלה חייבת לכנס אסיפה כללית בתוך 45 יום מיום קבלת דרישה בכתב מאת הרשם או
מאת רבע מחברי הועד המנהל המכהנים או מאת בעלי מניה, שלהם לפחות עשרה אחוזים
מההון המונפק של האגודה.

מצטרף לבקשה לביטול האסיפה מן הטעמים שצויינו

גם אם תתרחש אסיפה , לאן בדיוק היא תוביל? שום דבר לא זז וגם לא נראה שיזוז כך שסביר בעוד שנתיים תהייה שוב אסיפה ומה באמת יהיה הבדל בין זו לזו? סביר שכלום

למה ככה?
יש עדיין מה לנסות. עוגן עוד לא הודיעו סופית ויש אפשרויות להחזיק את הסירה על ידי אספקת שירותי תוכנה בנקאית לצד ג’ זמנית עד שעוגן או קרן אחרת יגיעו להסכם.

מצטרף לבקשה לדחיית האסיפה או ביטולה עד לקבלת סדר יום מפורט עם החומר הנלווה הנדרש
אי אפשר לעשות דברים במחתרת

גדי

אם יותר לי להציע פשרה, יש כמה דברים שחייבים כבר להצביע עליהם, וחבל לדחות את האסיפה. אני חושב שכן נכון לבקש מתום @tom_dromi_hakim לפרסם את סדר היום. במקביל כיוון שלא ניתנה אפשרות להגיש בקשות לסדר יום בזמן, אפשר לקבוע כבר עכשיו אסיפה נוספת לנובמבר. אחת הסיבות היא שבאסיפה הקרובה למשל נצביע אם אנחנו מקיימים בחירות לוועד או מחכים לתשובת עוגן. אם מקיימים בחירות, נקיים אותן בנובמבר. אם יתברר שיעלו להצבעה עוד נושאים שדרשו עיון ולימוד נושאים מראש, נדחה גם עליהם את ההצבעה לנובמבר.

איך זה נשמע לכם? סמנו את דעתכם (אפשר לבחור בשתי הראשונות) או רק להספר על ידי הבחירה התחתונה. זה סקר גלוי, אגב.

• בכל מקרה חייבים לבטל את אסיפת ספטמבר
  • להוסיף אסיפה בנובמבר
  • נמנע/להשאיר את המצב הקיים.
0 מצביעים

אין צורך לכתוב פה בתגובה “גם אני מצטרף” אלא אפשר להעתיק ולשלוח למייל של אופק. ככל שיהיו יותר פניות כאלה, הם יבינו שזה לא המכולת הכושלת הפרטית שלהם אלא מדובר במשהו ששייך לציבור מסויים שיש לו דעה אחרת ואיש לא שואל לדעתו.
המייל של אופק הוא Info@ofek.coop

הסקר מיותר וגם אתה לא יכול להציע פשרות כיוון שאין פה שני צדדים.
יש תקנון ויש נוהל ויש ממונה שמפקח על הפעילות של אופק.
הדברים ידועים היטב לתום ולשאר החבורה הכושלת שלא מסוגלת להפעיל את הדבר המקרטע הזה.
מיוסדה של הבקשה מדובר במעשה פסול שכן גם הארכת תוקף הועד ללא בחירות כדי לשנות את מהותה של עוגן היה פסול אלא שהם פועלים בצורה חד צדדים כאילו מדובר בלגו או משחק מונופול של ילדים ולא כך הדברים.
הועד הזה מלכתחילה היה צריך להתפזר והאחיזה של יהודה ותום בקרנות המזבח רק כדי למכור אותו תמורת נזיד עדשים לקרן הלוואות תחת מעטה פילנטרופיה מבלי לשאול בצורה ברורה את החברים שהם הבעלים האמיתיים היה פסול והם היו צריכים להניח את המפתחות כבר מזמן. אבל יש כאלה שחושבים שרוב הציבור טיפש ואפשר להוביל אותו בכל דרך עם מיילים חסרי תוכן תוך הסתרת העובדות האמיתיות אלא שלא כך הדבר.

מבין שהדברים יותר גרועים ממה שחשבתי (מרגיש לי שמה שאתה אומר אמיתי ונכון) האם אתה רואה פתרון או אפשרות למעשה שיביא לשינוי של המצב הקיים או לתיקונו ?

אפשרי ועדיין אין סתירה היה ויהיה הסכם עינייני מה טוב , לא כדאי לקחת דוגמא ממדינתינו שויתרו על יצור תחמושת עצמאית

הדברים כרגע בהאטה, אבל לא נאמרה המילה האחרונה. אל תקח בבקשה את הפרופורציות ממאיר, הוא בצד הפסימיסטי של הסקאלה. קרא קצת עדכונים בפורום, אני חושב שהכל מפורט, אין לי כוח לחזור על זה סתם.

הוא יקח את הפרופורציות מאיפה שהוא רוצה. מהלכים ציבוריים חייבים להתנהל ביושרה וכל שכן כשמדובר בציבור שהוא הבעלים. לצערי לא התרשמתי שיש פה יושרה והוגנות אלא מירוץ אמוק לכיוון מטרה עלומה תוך דריסת זכויות הבעלים ולזה אני לא אתן יד ואפעיל את כל כובד משקלי כדי שזה לא יקרה.

ניתן להעתיק את תוכן המכתב ולשלוח אותו למייל של אופק Info@ofek.coop‏

אפשר להעתיק את תוכן המכתב ולשלוח אותו למייל של אופק Info@ofek.coop‏

אפשר להעתיק את תוכן המכתב ולהעביר אותו למייל של אופק Info@ofek.coop‏

אין צורך לענות לכל אדם לחוד, הם יקבלו התראות מייל. אתה יכול לענות פעם אחת ולמנשן את שלושתם בכל מקרה.

מצאו סיבה לדחיית האסיפה :blush:

בתאריך שבת, 21 בספט׳ 2024, 20:25, מאת מאיר בולקה דרך [דיבורים באופק] ‏<noreply@ofek.site.co.il>: