דרישה לביטול האסיפה הקרובה 9 לאוקטובר 2024

6 לאוקטובר 2024 , ד’ בתשרי תשפ"ה

לכבוד
הנהלת אופק

הנדון: דרישה לביטול כינוס אסיפת חברים לתאריך 9 לאוקטובר 2024 (מכתבכם מה-26 לספטמבר 2024)

1. בהמשך לבדיקות שנעשו על ידי, הריני פונה אליכם בדרישה להודיע מיידית על ביטול ההזמנה ואסיפת החברים שנועדה על פי לתאריך 9 לאוקטובר 2024 מהנימוקים הבאים:

2. לצורך קיום אסיפת חברים כלשהי, יש להציג סדר יום לפני כל אסיפה ולפני זימונה. תנאי זה לא התקיים ולאור זאת לא ניתן לקיים את האסיפה.

3. על פי הנחיות רשמת האיגודים השיתופיים ואנשי צוותה, יש לקיים את האסיפה בדיון פיזי פרונטלי ולא בזום. על פי הנחיות הרשמת, לאור העובדה כי מדובר במספר חברים גדול, ניתן לקיים את האסיפה הן במפגש פרונטלי באתר שיקבע מראש שיהיה בעל אפשרות להכיל מספר מסויים של חברים שיהיו נוכחים בדיון פיזית וכן באמצעות הזום (או דומה). משלא התקיים תנאי זה, הרי שלא ניתן לקיים את האסיפה.

4. לאור העובדה כי הועד הנוכחי מבקש שוב להאריך את כהונתו בפעם השניה כשהסיבה העיקרית היא לצורך המיזוג עם עוגן שהוא למעשה שינוי מהותי במבנה אופק וכן שינוי המבנה הניהולי, הרי שעל חברי התאגיד ללמוד את ההסכמים המוצעים מראש בשקיפות מלאה, מה שלא התקיים עד כה.
    על פי סעיף 12 בתקנון האגודה "לחברי האגודה תהיה זכות עיון במסמכי האגודה

המפורטים בסעיף 184 ו – 185 לחוק החברות, התשנ"ט – 1999 (“חוק החברות”), וכן על פי התנאים

שנקבעו לכך בפקודת האגודות השיתופיות והתקנות על פיה, בהתקיים התנאים שנקבעו לכך בחוק

החברות, יש להציג מראש את כל מהות העניין ולא באמצעות אסיפה בלבד.

1. לאור העובדה כי מנסיון עבר, אופק לא מנהלת את דיונה באופן תקין עם אפשרות לכל חבר לטעון את טענותיו מבלי שיופסק בגסות רוח ע"י מי מחברי ההנהלה, ומכיון שישנה בעיה של קוצר זמן לכל אחד מחברי אופק לטעון את טענותיו, הרי שקיום הדיון במתכונתו לא יוכל למצות את מטרת האסיפה כאסיפת חברים ובפרט שלא נשלח סדר יום כפי שדורש התקנון. גם זמן ההצבעה הסמוך לדיון עצמו קצר מידי מבלי שמוצאו האפשרויות של חברי אופק לעיין , לבדוק ולגבש את עמדתם.

2. לאור זאת, כחבר בתאגיד אופק, אני פונה אליכם בדרישה מיידית להודיע על ביטול האסיפה ולפעול רק על פי התקנון אופק והן על פי ההנחיות של רשמת האיגודים השיתופיים לקיום אסיפות, גילוי מסמכים וכן הצבעות.

בברכה

מאיר בולקה

העתק: רשמת האיגודים השיתופיים - עו"ד טלי ארפי.

יועץ משפטי

ועדת ביקורת

כמו כן, להזכירכם, טרם השבתם למכתבי מתאריכים:

25 לספטמבר 2024

19 לספטמבר 2024

9 למאי 2024

31 למאי 2024

עצם אי השבת תשובות למיילים אלה וכן אי העברת המידע המבוקש, מהווה הפרה חמורה של חוק החברות וכן בניגוד להנחיות רשת האיגודים השיתופיים.

בברכה

מאיר בולקה

תשובת תום דרומי

מאיר שלום,

כפי שנמסר לחברים בהזמנה לאסיפה:

"על סדר היום:

בהמשך לעדכון שהועבר אליכם בתאריך 16/8/2024, ולאור השלב הקריטי בו מצויה האגודה, ועד ההנהלה מתכוון לפנות לרשמת האגודות השיתופיות בבקשה להאריך את כהונת הוועד הנוכחי לתקופה של כשלושה חודשים נוספים עד ליום 31/12/2024.
באסיפה נעדכן אודות מצבה של אופק, נציג את השיקולים להארכת כהונת הוועד המנהל, ונקיים דיון ונשמע את עמדתכם בנושא זה.

הצבעה על אישור הפנייה לרשמת האגודות השיתופיות תתקיים כהצבעה אלקטרונית ותיערך בין הימים 10/10 ועד 15/10. הנחיות ההצבעה האלקטרונית ישלחו לכלל החברים לאחר האסיפה, כמו גם האפשרות להצבעה פיזית.

האסיפה מכונסת בהתאם להנחיות רשמת האגודות השיתופיות, לרבות סדר היום ואופן כינוס האסיפה.
התחלת התכנסות בשעה 19:30, אך בשל מספר החברים הגדול באופק - האסיפה תחל כאסיפה נדחית בשעה 20:30.

להעברת שאלות, והתייחסויות שיוצגו באסיפה, כמו גם לרישום לזכות דיבור - בקישור זה."

כאמור - אסיפה זו מכונסת בהתאם להנחיות רשמת האגודות השיתופיות, לרבות אישור סדר היום, אופן כינוס האסיפה וכן סדרי ההצבעה.

נשלח לחברים קישור להעברת שאלות, הערות והתייחסויות ולרישום לזכות דיבור. כל חברי אופק שירשמו לזכות דיבור יזכו בזכות דיבור, כמו גם חברים שיבקשו זאת במהלך האסיפה - והכל כמובן בכפוף למשך זמן סביר, והתייחסות עניינית לנושא.

בברכה,

תום דרומי-חכים, עו"ד

מנכ"ל

אופק אגודת אשראי

052-4840621

תשובתי לתום דרומי

מזל טוב תום
פעם ראשונה אתה גם מתייחס למיילים שלי.

אז בוא נעשה סדר:

1. כך לא נראית הזמנה לאסיפה וכך לא נראה סדר יום לאסיפה.
    ונראה לי שאתה כן יודע איך עושים זאת נכון.

2. אין זה מקובל לכלול את ימי החגים בתוך הימים של ההזמנה לאסיפה. הם לא אמורים להמנות במניין הימים.

3. קיום האסיפה צריך להעשות מלכתחילה באופן פיזי פרונטלי באסיפה שבה נוכחים החברים.
    ישנה אפשרות להצטרף לאסיפה באמצעות כלים מקוונים אחרים אולם זה לא הפריוריטי אלא אופציה למי שלא יכול להגיע וגם להליך זה יש נוהל שאינכם עומדים בו.
    האסיפות הוירטואליות שהתקיימו עד היום נעשו מתוך פרשנות עקב הקורונה ואילו זו חלפה כבר מזמן ולכן קיום אסיפה שלא דרך אסיפה פיזית הוא פסול ובניגוד להנחיות שקיבלתם (יש לי את ההנחיה שקיבלתם במכתב תשובה אלי של הרשמת ופעלתם כך רק פעם אחת ומאז חדלתם מלפעול בהתאם להנחיות על פי ההנחיות שקיבלתם במפורש.

4. לאור כל זאת, הרי שזימון האסיפה הוא לא על פי התקנון ועל פי החוק, קיום האסיפה כפי שהודעתם הוא שלא על פי התקנון ולא על פי החוק וכן עצם קיום האסיפה הוא שלא על פי התקנון וללא אישור החברים.
    ולכן, אתם מתבקשים להודיע על ביטול האסיפה.
    אני רק מודיע שאם האסיפה תתקיים בכל זאת, אני אפנה לבית המשפט בבקשה לבטל את כל האסיפות, כל ההחלטות וכן כל ההצבעות שהתקיימו עד עתה והפעם אני אעשה זו בחפץ לב כשירות לציבור החברים שמאס בהנהלה כושלת שממשיכה להנות מפירות כספי החברים ומתנהגת כאילו מדובר בנכס פרטי של מספר מצומצם של אנשים.

כל טוב
מאיר

כמו כן, טרם השבתם לי על פניותי מהתאריכים הקודמים לרבות הצגת מסמכים כנדרש ושוב אזכיר לכם, אופק אינו נחלת הפרט.

מאיר,

אם יש לך אולם שיכיל אלף איש בחינם (והוא מרחב מוגן!), תחב"צ לכל מי שגר רחוק (לא יודע אם יש סטטיסטיקה כמה מחברי אופק מפונים) וכל הלוגיסטיקה, אנא הצע אותם. אסיפה פיזית זה יקר להפיק בזמן ובכסף, ומוסיף נטל על הרוצים להגיע, שבוודאות יקטין את מספר האנשים שיגיעו.

אם המטרה היא להכניס את אופק לעוד חובות, ולעשות כנס צעקות לא פרודוקטיבי, אולם זו הדרך - אנא הצע מקום.

אחרת, אני חושב שאסיפה מקוונת תתן ליותר אנשים להגיע, ואם מודרציה טובה תאפשר לכל אחד להתבטא לפי תור, בשיטת הדיבייט האמריקנית החדשה - ניתוק מיקרופונים נגד צעקות מחוץ לתור - אפילו נרוויח מכך שיותר רעיונות ונושאים יוכלו להגיע לכדי ליבון.

מאיר בולקה,

שאלה מתוך סקרנות:
אני מבין שאתה לא מרוצה מהתנהלות אופק.
מדוע אתה פשוט לא מבקש לקבל החזר ולהתנתק מאופק?

רובנו הצטרפנו בכדי לעשות שינוי.
מניח שהמצב הקיים לא ממש מאפשר הרבה אופציות…
יש אפשרות שנפסיד חלק מהכסף והפעילות תסגר או שנמצא את דרך הביניים שאולי תאפשר לקיים חלק ממה שקיווינו.

לתקווה לימים טובים יותר למדינה לחטופים, לחיילינו וגם לאפשרות שאופק יתרומם…
שנה טובה ובשורות טובות

Aylon Regev
AddVant Solutions
+972-54-455-8591 | 0722702430
sales@addvant.co.il | www.addvant.co.il

אתה יודע מה, זאת לא הדאגה שלי. האסיפות האלה נעשות ללא פיקוח ובוודאי שלא בהתאם לתקנון ולהנחיות שהם קיבלו במפורש מהרשמת הממונה. אני לא צריך להציע מקום או להציע להם פתרונות כיוון שהועד הנוכחי היה צריך ללכת כבר מזמן לבחירות אבל הם בוחרים להמשיך בהתנהלות הקלוקלת תוך חוסר שקיפות מלא רק כדי להגשים את האספריציות שלהם. יש נוהל וצריך לפעול על פי הנוהל. זה החוק.

זה לא העניין של ההחזר לניתוק מאופק אלא עניינים אחרים הקשורים לניהול לקוי, לחוסר שקיפות וכמובן מעשים שיש בהם אבק של מעשים פליליים.
אופק נהנים מהכספים התפוסים שלי ושל חברים נוספים בטריא בגלל עסקה שהם עשו מולם. כל עוד הכספים שלנו בטריא ואני לא יכול לקבל אותם בחזקה, אני לא אוותר על אף פסיק בתקנון ובחוק המורה להם לפעול בשקיפות מלאה ומדובר במאות מיליוני שקלים.

אם רק היה לך מושג עד כמה הפעילות צמודה לרשמת, עד רמת הניסוח המדויק של הניוזלטרים ותזמונם, הכל יוצא רק אחרי אישור שלה ושינויי נוסח אם צריך. במצב העדין הנוכחי שכל עתיד אופק בסימן שאלה, לא עושים צעד ללא אישור שלה.

הייתי אצלה בפגישה. אני חולק עליך במיוחד על התיאורים הפלסטיים שציינת.
נוכחתי לגלות שהם מערבבים אותה לא פחות ממה שהם מערבבים אותנו ולא ארחיב (אבל זה יקרה אם יהיה צורך)

יש בהחלט צורך. אתה מפזר האשמות על ימין ועל שמאל, טוען שהוועד שכולל עורכי דין ותיקים ומנוסים (ועברו את אישורי הרגולטור) עוברים על חוקים, מאשים אותם בשקרים לרשמת ומנגנוני הרגולציה, רמזים והאשמות ללא שום תוכן ופירוט. מתחיל להרגיש לי שאתה לא סתם עושה את זה כאחרון מחפשי תשומת הלב שאנחנו מכירים הייטב מ־30 שנות BBS, פורומים ורשתות חברתיות, אלא שאתה מתחיל להצטייר כמחבל מטעם.

אז בשם השקיפות מאיר, אנא ענה בבקשה: האם אתה בעל אינטרס או מועסק ע"י בעל אינטרס, בכסף או בטובות הנאה, כדי לחבל בהתנהלות האגודה ולגרום לחבריה לפקפק ביושרת ההנהלה? מתנצל, אבל לאור התמשכות ההתקפות וסיגנונן, אני חייב לשאול.

שמע, תקבל את התשובה שלי בסוף אבל קודם אני מרשה לעצמי לחשוד בך שאתה מונע על ידי הועד כי ככל שאתה מגן עליהם ולא מסיר מהם כל ביקורת, זה מעלה עשן של חשד לכאורה שגם לך יש מניע מסויים להציג מצג שהכל דבש.

לגופו של עניין:

1. בכל מה שאני מאשים, אני עומד מאחורי המילים שלי.
  • האסיפות נעשות שלא כדין. הממונה יודעת, הם יודעים והנה גם אתה יודע (יש הרבה מאוד סיבות למה זה כך)
  • יש חוסר שקיפות ברור. עובדה שישנם הרבה מאוד דברים שעד היום אתה לא יודע. לא רק אתה אלא כולם.
  • אכן הם משקרים למנגנוני הפיקוח. יש לי עובדות לכך.
  • אני יכול להציג לך כמה פעמים חברים ביקשו לצפות במסמכים. נא הראה לי מי קיבל גישה למסמכים הבאים: הסכם טריא-אופק, הסכם עוגן, תכתובות בין הרשמת לאופק, דוחות שכר, דוחות כספיים ועוד ועוד. כלום. חוסר שקיפות מוחלט.
  • הראה לי נא איך פונים לועדת הביקורת? מה הפלא שועדת הביקורת האנמית הזאת לא יודעת מה קורה באופק. איש לא פונה אליה כי היא לא קיימת.
    ואני יכול להמשיך עוד ועוד ועוד.
    עכשיו בוא נדבר על הועד. תכלס הם כשלו. לא רצו ללכת לבחירות כי יש להם תכניות שהם עושים בלי לשאול חברים. האם זה תקין? לא. אז מה עושים? משקרים לרשמת שזה לצורך איחוד. אבל אבוי, את האיחוד עושים רק בהצבעה. אז איך מצביעים באופק? בזום. האם זו הצבעה תקינה? התשובה היא לא עם סימן קריאה גדול כי גם אין יכולת לקיים דיון תקין.

עכשיו לשאלתך, איש לא מניע אותי, איש לא מפעיל אותי, אין לי שום אינטרס מלבד כספי ששבוי בידי אנשים מפוקפקים כי שודלתי לכך ע"י אופק. ההיפך, אני אשמח אם מישהו יוכל להוכיח שאני מקבל כסף ממישהו, מועסק על ידי מישהו בכסף או בטובות הנאה שהוא בעל אינטרס (אגב, אילו הייתי מכיר בעל אינטרס שיש להם לחבל באופק, אפילו הייתי שמח לדבר איתם).
אני פועל בנקיון כפיים כי חסכונותי וכספי מוחזקים מבלי שתהיה לי יכולת לשלוט בהם ובשעה שאופק עושה מזה כסף. זה מרתיח לי את הדם ואני מבטיח שביום שהכסף שלי ישוחרר, אופק לא תעניין לי את הפופיק. אני גם אוותר על המניה שלי אחרי שכל כספי יוחזר לרבות כל הטובות הנאה שאופק עשתה עלי.

עכשיו בוא תענה אתה. מה האינטרס שלך להגן על אופק?
רוצה לספר לנו? שמור גם אתה על שקיפות. כדאי.

אני לא יודע מה חושב עליך הוועד אפילו. אני יכול רק לדמיין, כי על העצבים של כמה מיושבי הפורום פה כבר טיפסת.
יש לי דווקא לא מעט ביקורת על התנהלות הוועד ותום דרומי, ושיתפתי אתכם בלא מעט, אבל כרגע הכל זניח יחסית לסיכוי שהאגודה תסגר עד סוף השנה, ואת זה ממש לא בא לי לראות קורה כי אני מאמין שחשוב שאופק תגיע להתחיל פעילות. זה חשוב לשוק הבנקאות בישראל, ומצד שני אם אופק נופלת, אף אחד אחר לא יקום וינסה להקים עוד אגודה כזו לעוד הרבה שנים.

הצג או שאמשיך לא להאמין לך.

שוב רמיזות סתומות או עמומות.

תרים לאחד מהם טלפון.

לא, יש מערכת הצבעה יעודית שמאושרת על ידי רשם העמותות וגם רשמת האגודות השיתופיות.

אז אתה מודה שאתה רוצה לפעול נגד הקואופ שאתה חבר בו. מבחינתי מפקח הדיונים צריך להשעות לך את המשתמש.

אני אוהב את הרעיון של קואופ, וקניתי מניה. שום תמריץ אחר.

אתה יודע מה, מהדיבור הזה אין לי שום כוונה להמשיך איתך את השיח.
אין לי שום כוונה לפעול נגד אופק אלא אני פועל שיהיה תקין ושקוף לחברים שהם הבעלים ולא יהודה או תום בלבד.
אני לא חייב לתת לך שום הסבר לשום דבר. שיתפתי במה שחשבתי לנכון ומעבר לזה אני לא חייב לך כלום גם אם זה מעצבן אותך או לא וזה גם ממש לא מעניין אותי. מאחל לך בריאות.

לא אמרת שאחרי התביעה נגד טריא, אופק הבאים על הכוונת שלך?

אה, אופק חייבים לכולנו שקיפות, אבל לך מותר לאיים ולברר, אבל לא מפרסם על מה או מה ענו לך. בתור מי שחשובה לו שקיפות אתה מעדיף את הקלפים קרוב מאוד לחזה.

חלאס. הכל נביחות ללא נשיכות. אני אשמח אם תחסוך לנו ותסגור את החשבון.

תאמת, אתה מתחיל להיות משעמם. סוג של פרוקסי שחבל על המאמץ להשיב לו וחשבתי שאתה קצת יותר אינטיליגנט, או שאתה מתממם.
אני אדם פרטי, לא נתון תחת פיקוח של איש. מותר לי להגיד מה שאני רוצה ולעשות מה שאני רוצה ואני לא חייב הסבר לאיש.
אופק לעומת זאת, בדיוק ההיפך ונראה לי שאתה יודע את ההבדל.
וכיוון שאתה באמת משעמם ובאמת אין לי עניין לענות לך יותר, סיימתי פה. אתה יכול להשמיץ כמה שבא לך. הנייר סובל הכל.