שימוש בלוגו אופק

תודה על יצירת האתר!

האם נכון להשתמש בלוגו אופק? זה עלול ליצור מצג שווא שזה אתר רשמי מטעם האגודה עצמה בעוד כעת זו התארגנות פרטית של חברי האגודה ולא של האגודה עצמה, ויש הבדל בין השניים. (לפחות עד שהאגודה תרים בעצמה אתר רשמי לתקשורת פתוחה בין החברים.)

אולי כדאי להוסיף סימן על הלוגו שיבהיר זאת ?

למראית עין יש הבדל אבל אין באמת. זה בדיוק העניין עם קואופ. אין בשיחה פתוחה בין החברים משהו “אסור”, כי החברים הם הם האגודה. אנחנו בחרנו את הוועד ומותר לנו לבקר אותו. אם הוועד או ההנהלה לא פנויים לקשרי קהילה אנחנו ניצור אותם. למעשה עקב העובדה שהצטברו תלונות נגד התנהלויות מסוימות, יש מצב שלהנהלה יש ניגוד אינטרסים בניהול הקהילה הזו, אם בכלל היה להם פנאי לזה (אין להם).

אני מסכים עם עירא, האגודה היא של חבריה ואין מניעה להשתמש בלוגו. אפשר להוסיף בשם האתר - קהילת חברים או משהו כזה

לדעתי אתם טועים. העובדה שזה קואופ לא משנה את כללי המנהל התאגידי. אני יכול להחליט החלטות בעצמי, אבל אלה לא יהיו החלטות שמחייבות את האגודה. להבדיל, החלטות שהמנכ״ל חותם עליהן הן כן מחייבות. מכאן שיש הבדל בין החברים לבין התאגיד עצמו.

הייתי מוסיף באנר קטן שאומר ״פורום החברים״ או משהו כזה. אפילו בשביל מראית עין.

אין לי בעיה עם זה. נשמע נכון, מונע בלבול טוענות משפטיות כאלה ואחרות…

מי פה מעצב גרפי? אם אני אעשה משהו אני מבטיח שזה יראה נורא.

שימוש בלוגו אופק איננו כחתימה של מורשי חתימה של אופק על מסמך. ה-discord הזה הוא מנגנון פנים-אגודתי, של חברים באגודה, לעיסוק בענייני האגודה ולכן לגיטימי שישתמש בסימנים המזהים את האגודה. ישנה גם הודעת “ברוכים הבאים” המבהירה את אופיו של האתר; ואין יומרה באתר לפרסם הודעות המייצגות את האגודה. ובכך לדעתי די (ואני מנחש שדי אפילו מבחינה משפטית).

אין בעיה משפטית עם זה?

זכור שאופק היא לא חברה מסחרית אשר אנו לקוחות שלה, אלא אגודה שיתופית אשר אנחנו חברים בה. או במילים אחרות: אופק היא גם שלך. ואם היא גם שלך, אתה יכול לכתוב תחת הסימן שלה, בלא חשש.

זה מובן לי, אני שאלתי ע"פ החוק כי החוק לא תמיד עובד לפי ההגיון…
אבל אם זה נבדק וזה בסדר אז מצויין

אומר זאת כך. הוועד וההנהלה יודעים על השימוש, יודעים על קיום הדיון הזה, אם היה להם מה להגיד, הם היו מגיבים.