עדכון בעקבות שיחה עם יפעת סולל - פנקס חברים ועוד

יגאל, אני מתרשם שהם מחבקים את הרעיון, אבל אני צריך רק לקבל אישור מצד @tom_dromi_hakim לשלוח לו את קובץ הלינקים של ההזמנות כדי שיוכל להזמין את כל החברים. זה יקרה בימים הקרובים אני מאמין.

הפרטים של בעלי המניות באופק מוגנים ע"י חוק ניהול מאגרי מידע, חוק הפרטיות וחוק הספאם

“בעלי מניות” זה שם חביב, אבל מדובר בפרטי החברים באגודה השיתופית. עתה, ציין בבקשה היכן באחד החוקים הללו כתוב שחברים באגודה שיתופית, או באופק בפרט, אינם רשאים לעיין, או אינם רשאים לקבל העתק, מפנקס החברים באגודה.

אתה מוגדר כבעל מנייה. אתה לא חבר במועדון חברים. אתה מוזמן לעיין בתקנות ניהול מאגרי מידע ולהבין את ההגבלות שיש על הפצה של פרטים אישיים. בנוסף, חוק הספאם מגן על אנשים פרטיים מפני קבלת הודעות/מיילים/דיוור/פירסום וכדומה ללא הסכמה שלהם.

מחשבה: אפשר לחשוב על מנגנון אימות של הודעת סמס לסלולרי שבעל המנייה באופק רשום באגודה? צריך לבדוק האם לאופק יש מנוי של בנק של סמסים שאפשר להשתמש בו.

אתה מוזמן לעיין בתקנות ניהול מאגרי מידע

עיינתי, ולא מצאתי מה בתקנות הללו מתנגש בזכות העיון וקבלת ההעתק מפנקס החברים באופק. הפנה אותי הפניה מדויקת בבקשה.

העיקרון המנחה: איסור הפגיעה בפרטיות. בסעיף 1 לחוק נקבע העיקרון המנחה: “לא יפגע אדם בפרטיות של זולתו ללא הסכמתו”.
איסור על מסירת מידע: מסירת מידע מאת גוף ציבורי אסורה, זולת אם המידע פורסם לרבים על פי סמכות כדין, או הועמד לעיון הרבים על פי סמכות כדין, או שהאדם אשר המידע מתייחס אליו נתן הסכמתו למסירה.

פנקס החברים של אגודה שיתופית אינו מידע פרטי. הוא איננו אפילו מידע הגלוי רק לחברי האגודה. זהו מידע ציבורי הנגיש לכל אדם. באשר לכתובות הדוא"ל של חברי האגודה - להבנתי, זהו חלק מפנקס החברים, ואם לא כן - זהו מידע אשר חברי האגודה משתפים עם חבריהם לאגודה בהצטרפם.

פנקס החברים מועמד לעיון הרבים; ויתר על כן, המצטרף לאגודה השיתופית נותן את הסכמתו לשיתוף פרטי הקשר עמו עם האגודה.

עיון זה דבר אחד. להפיץ אותו או לתת לצד ג’ לשלוח תפוצה של דיוור זה דבר אחר לגמריי. אני בטוח שאין בעייה להגיע ולעיין במאגר חברי האגודה ולא מעבר.

צד ג’

מדובר בשותפים לאגודה שיתופית, לא באיזה “צד ג’”.

אני בטוח

ככלל, זכות עיון כוללת זכות לשמירת העתק. אם אתה סבור שכתובות הדוא"ל של חברי האגודה הן חריג לכך - מצא את הסימוכין בחקיקה או בפסיקה. בהחלט ייתכן שיש כזה. אבל בינתיים נסכים שהתקנה שציטטת אינה רלבנטית.

ובמחשבה נוספת, אני מבין שהפורום הזה נועד רק לחברי אופק, יחד עם זאת הקמת איזה שהוא ממשק שיצליח לסנן מבין מקבלי הקישור מי חבר ומי לא אני חושב תעכב את המטרה העיקרית של פורום רחב של חברי אופק. מה החיסרון או הבעייה “שיסתננו” כאלה שהם לא חברי אופק לפורום?

זה שאתה מחליט וקובע עובדות וחושב שהן מוחלטות וסופיות לא אומרות כלום. אני בעל מניה הסכמתי לתת את הפרטים האישיים שלי לאגודה השיתופית אופק ולא לאף אחד אחר (לא חברי הועד, לא בעלי מניות אחרים ולא גופים מסחריים אחרים) על מנת לספק את הפרטים האישיים האלה אופק חייבת!!! לקבל ממני אישור לכך. אני מודיע לך עכשיו שאני מתנגד לזה בתוקף. בדרישה שלך לקבל את פרטי בעלי המניות באופק אתה צד ג’ (או כל צד אחר שתבחר אבל לא צד שקיבל איזה שהוא אישור לקבל את המידע).
זכות עיון היא זכות עיון ולא שמירת עותק בשום פורמט!
אני מיציתי את מה שיש לי להגיד בעניין הזה. כפי שהבנת אני מתנגד לכך בתוקף ובהחלט אתריע בפני הנהלת אופק אם תיהיה איזה שהיא דרישה להפצה של המידע האישי הזה.

ראשית - זה לא נכון. הסכמת לתת את הפרטים שלך, שבפנקס החברים, לכל אדם בעולם אשר יבקש לראות אותם. כך פועלות אגודות שיתופיות. ואם יש לך מכשיר טלפון, הסכמת שניתן יהיה לחפש אותך ב"ספר הטלפונים" (היום רק אתר אינטרנט). אפשר לטעון שהמצב הזה הוא בעייתי, כי לא יוּדַעת טוב מספיק לגבי שיתוף הפרטים, ובכל זאת זה המצב.

מעבר לכך - גם במסגרת ההסכמה אליה אתה מודע - המשמעות של שיתוף פרטיך האישיים “עם האגודה” היא שיתופם עם חברים ובעלי תפקידים וגופים באגודה, כל אחד מהם במידה הנאותה לפי המקובל והקבוע בתקנון ועל פי כל דין.

לא בעל מניה, אלא חבר אגודה. זו מניית חבר באגודה שיתופית.

אין חובה להעביר פרטי התקשרות. כתבתי בעבר, אך כנראה באופן שלא עלה כאן, אז ארחיב. פנקס חברים כולל שמות בלבד. הובהר בדיון עם רשמת האגודות.
בעיניי הנושא מורכב, כי אם כל חבר יוכל לשלוח הודעות לכל החברים, אנו עלולים להביא לכך שחברים לא יתנו את כתובתם כלל, או ישתמשו בכתובת שאינם משתמשים בה וכך לא יקבלו מידע שחשוב שיקבלו מאופק. כדי ליצור שקיפות, חייבים להמנע מהצפה. מהן הדרכים הטובות ביותר? אני לא בטוחה שאני יודעת. אני די בטוחה, שהן משתנות כל העת. לכן צריך שיהיה באופק בעל תפקיד, שתפקידו ליצור קשר עם ציבור החברים ולעדכן את דרכי ההתקשרות, בהתאם להתפתחות הטכנולוגיה.

כל פורום שהוא OPT-in וכל חבר יכול להצטרך אליו (או לצאת ממנו) הוא דרך טובה. אם בפורוםם יש הצפה, החברים פשוט יצאו. פורום כזה יכול להגיע במקביל להודעות ״רשמיות״ של האגודה עצמה. אבל צריך להעביר לחברים באופן תמידי וחוזר שקיים פורום ושהם מוזמנים להצטרף אליו.
בעל תפקיד כנ״ל זה רעיון מעולה.

המם. הגדרה מצמצמת של פנקס החברים. Touche. טריק נלוז לדעתי, אבל נראה שהוא תופס: פרטי ההתקשרות רשומים ב"לא-פנקס החברים", אותו אין חובה חוקית מפורשת לשתף.

יפעת, לדעתי, אין חשש כזה, משום שדוא"ל מהאגודה לא יישלח בתדירות גבוהה. אם מישהו, או קבוצה כלשהיא, ישיג איכשהוא את רשימת הכתובות, וישלח הודעות בתדירות גבוהה - אז המכותבים יתעלמו ממנו, לא מאופק; ואופק עצמה תוכל לפעול נגד אדם כזה אם תרצה.

אפשרות לשליחת הודעות רלבנטיות לכלל החברים, דרך הנהלת האגודה, עשויה להיות פשרה קבילה - אם הועד המנהל יסכים להסדר כזה וגם יעמוד. אלא, שניסיון השנים האחרונות גורם לי לחשוש שהוועד המנהל יתנגד לכך, אם ההצעה תועלה, או יערים קשיים לאורך הדרך. בינתיים, לא קיבלנו תשובה (של הועד) על הדוא"ל החד-פעמי לחברים לגבי קידום פורום הדיונים.

אני כמובן מברכת על הקמת הפלטפורמה הזו.

אני מקווה שתשלח תשובה היום. דיברתי על זה עם תום אתמול, היו לו תהיות באשר לדרך הטכנולוגית הנכונה לעשות זאת, ביקשתי שיחזור אליכם בכל מקרה בהקדם.

אני חתכתי החוצה את המילים המאשימות יותר, הפעם כחבר לפורום, בפעם הבאה זו תהיה אזהרה תחת כובע מנחה דיונים. הסברתי לך למה זו הפשרה הסבירה היחידה לסוגיה והנה יפעת, עם ידע משפטי וסוציולוגי בתחום מציעה את אותו הפתרון. לקרוא לפתרון בשמות לא מקדם את השיח.

אתה אולי חושב שכל חברי אופק הם צעירים טכנולוגיים בני 20-40 אבל אתה טועה. במפגשים שאני ראיתי במרחב הפיזי ובזום הגילאים ואיתם האוריינות הדיגיטלית נמצאים במקום אחר לגמרי, והפצה של כתובות המייל תנוצל בוודאות לרעה. אני לא מוכן לתת לזה יד ולכן פועל לכך שההזמנה תצא על ידי ההנהלה. זה נכון גם מבחינה טכנית וגם לתת אישור הנהלה לפלטפורמה הזו.

בעתיד, מהנחה שאופק שורדת את המשבר ופעילי האסיפה ירצו לשלוח משהו לכלל החברים, אני חושב שוועד נציגים או וועדה קטנה מטעמו יוכלו לעבור על התוכן ולאשר את השימוש בכלי החזק הזה בזהירות (אני מניח כאן שנקים ועד נציגים כמו שהוצע במסמך המלצות הצוות לממשל ודמוקרטיה).

עדכון עדכני להיום:

היתה לי עכשיו שיחה של חצי שעה עם תום:

• לא מצאנו פתרון למשלוח ההזמנות לכל החברים עדיין, אבל הוא הציע להתחיל מהזמנה לפייסבוק והסכמתי שאנחנו “על זה”. אז היו תצא הודעה לקבוצת הפייסבוק להבנתי יפרסם אותה @odedmish. אם הוא לא פנוי אז מסרתי את אותו הלינק גם ל- @nslogan והיום יתחילו להופיע פה באי הפייסבוק.
  • בנוסף הבנתי שמה שלא שותפנו לגבי עוגן בזום הם הדברים שלאופק ועוגן בעצמם אפילו לא ברור מה איתם. הדיווח שאנחנו קיבלנו הוא לא שיש חוזה סגור אלא שיש התחלת גישושים והתייעצויות, ולא ברור אפילו משפטית אם זה יכול להמשיך בכיוון שמתאים לכולם, אז אף אחד לא לדאוג שמסתירים מאיתנו משהו, עוד אין מה להסתיר.
  • תום וההנהלה מברכים את היוזמה, לא ברור כמה פנאי יהיה להם לענות פה באופן רציף, אבל אנחנו נמצא את הדרך ליצור תקשורת, למשל ניצור כאן שרשור שאלות כדי שלא יהיו כפילויות, ומישהו מההנהלה יכנס פעם בכמה זמן, או שאחד המנהלים יפנה לתום או מישהו פעם בכמה זמן, וימשוך ממנו תשובות ויתמלל פה. בקיצור עוד נראה.
  • תום רוצה שיתקיימו מפגשים פיזיים, אולי אפילו שלושה בפיזור גאוגרפי חיפה-ת"א-ירושלים, כדי לסער מוחות מה אנחנו מוכנים ולא מוכנים לראות בשת"פ עם עוגן, מה האלטרנטיבות וכולי. מצד אחד הכל בחיתולים אז הוא רוצה לתת בשקיפות פרטים אבל יותר מדי שקיפות גם תפגע במו"מ. צריך בקיצור אולי לעשות את זה בצוותים קטנים, אולי 10-15 איש. מיד פחדתי שיגידו שיש כאן קבוצת “מועדפים” או מידור אבל זו לא המטרה, ולכן יהיו כמה מפגשים, כדי לשמור על הדיון הוגן ומסודר. בהצשך נצטרך לנסח מה הם תנאי הדיון, לראות כמה מעוניינים להגיע, מי יהיה מודרטור הדיון אולי, בקיצור שיהיה שיוויון ביטוי ושקיפות וללא התלהמות והתקפות.
  • לגבי שליחת ההזמנה - עד שתום יברר פתרון למשלוח ההזמנה אני גם אנסה להוסיף כניסה בעזרת גוגל כדי שלא אצטרך לדאוג לאבטחת ההזדהות, נייצא בעיה אחת או שתיים לגורם חיצוני (זה לא אומר אישור לכל משתמש גוגל להתחבר, זה אומר שמי שיקבל הזמנה יוכל להתחבר עם סיסמא או דרך גוגל)

זהו בערך לכרגע.