שלום לכולם,
הבנתי שנדלקו כמה נורות אדומות בהקשר של טריא (שאישית לפני שידעתי על הבעיות הוצאתי משם את הכסף שלי) ובהקשר של עוגן שאותם לא הכרתי לפני שהועלו לדיון בוואטסאפ.
המטרות שלנו ממה שאני מבין הן:
לאחד/להעיר את חברי אופק שישתתפו יותר
להשיג יותר שקיפות מצד אופק.
שהחלטות משמעותיות ייתקבלו בהסכמת חברי הוועד
שיטות להשגת המטרות:
לפתוח קבוצות דיון מחוץ לשליטת הוועד המנהל שיכול להשתיק אותנו
השגת פנקס חברים לצורך אימות חברי אופק
שיטה חשובה נוספת לדעתי כדי להעיר חברים רדומים, זה קיבוץ ופרסום החדשות על אופק, כך שכל חבר ידע שיכול להיכנס לאתר ולהתעדכן במה קורה באגודה, דרכים ליצירת קשר ועוד רעיונות שייגרמו לחבר אגודה לדעת שבמקום הזה יש את כל המידע העדכני שהוא צריך על האגודה.
אשמח שתאשרו שאני מבין נכון את המטרות ואם יש עוד מטרות ושיטות להשגת המטרות אנא עשו רשימה מסודרת תדביקו את הנושא שיישאר עליון וכך נוכל להיות באותו קו.
כי לאסיפות פיזיות יותר קשה לגייס כמות גדולה של אנשים פאסיביים שלא באמת מתעניינים/עוקבים ורק יצביעו בעד (או נגד) משהו כי נראה שלשם הרוח נושבת או כי זוהי ברירת המחדל. לבוא לאסיפה פיזית זה יותר מאמץ, ושיעור האנשים שממש אכפת להם מהעניין בקרב המשתתפים הוא יותר גדול.
סיבה נוספת היא שמידת השליטה של ההנהלה בהתנהלות אסיפה פיזית היא קטנה בהרבה.
הבעיה גם שאסיפות פיזיות לקהל חברים שמפוזר גיאוגרפית על כל המדינה זה מבטיח שבעיקר הדמוגרפיה הקרובה לאירוע תיוצג. לכן צריך שיחות מקדימות על הכל, מנגנון פרוקסי חזק ודינמי (כמו בדמוקרטיה ישירה נוזלית) ושהאסיפה וההצבעות יהיו היברידיות. אם להנהלה זה לא נוח, אז שיהיה צוות דמוקרטיה שלא איתם באותו ראש שיקפיד על “שיטוח מגרש המשחקים” כמו שאומרים באנגלית.
אני לא יכול לערוך או שאני לא יודע איך, בכל מקרה אני שואל בעצמי כדי להבין יותר טוב, נוצר לי קצת בלאגן.
חלק מהדברים שכתבתי/ שאלתי זה ממה שראיתי בוואטסאפ.
הרי הקבוצה נפתחה מכיוון שהשתיקו את החברים באסיפה על עוגן.
ומעבר לתלונות שאי אפשר להגיע לחברים כתבו בנוסף שבהמשך רוצים לאמת חברים רשמית דרך הפנקס כדי שלא ייכנסו אנשים שלא קשורים.
עם הזמן ושיטוט בפורום אני מתחיל לקבל תמונה.
בכל אופן אני חושב שכדאי שתרשום מטרות, כך שכל אדם שמתחבר לפורום יוכל להבין לשם מה הוא פה בגדול ומה מטרותינו כי כל אחד זורק מטרה ואז מתפזרים.
המטרה היא שבעלי אופק, שזה אנחנו ועוד כמעט 16K אישה ואיש, נוכל לדבר ביננו, להעלות רעיונות וללבן פתרונות, או להביע דעות שיובילו לשינוי מדיניות וכולי. אנחנו אמורים לנהל ביחד את הקואופ אבל אנחנו בעיקר מלווים את התהליך מבחוץ. לכאורה ולהרגשתינו.
שאר המטרות הן אישיות של כל מי שיכנס פה ויכריז עליהן וינסה לגייס תומכים.
זה בסדר שתהיה אספה פיזית, אך זה לא סותר שיתוף חברים באופן מקוון.
האספות הפיזיות מטבען יתקיימו במרכז, ואילו אני כתושב הפריפריה מתקשה לממש פיזית את זכותי להיות נוכח ומשפיע…
זה בסדר גיל, רק הקמנו ופרסמנו אותו, עוד לא הפסדת כלום.
תום (המנכ"ל) הביע רצון לקיים כמה מפגשי סיעור מוחות עם חברים, ולא רק במרכז, גם בצפון ובדרום. ההנהלה רוצה לשמוע מאיתנו את דעותינו לגבי הגישושים מול עוגן וכמה אנחנו נהיה מוכנים להתגמש רעיונית בשביל להציל את אופק ולהמשיך את המסע. אם יש לך איפה לארח פגישה כזו, זה בכלל מעולה (לעניות דעתי ההנהלה צריכה לעשות את הפגישות האלו אבל שכירת אולמות כשהכסף קצר זה חבל).
אני בדרכ נחשבת הרוב הדומם הזה. לרוב כי לא הבנתי בנושאים שעולים וגם כשהוצגו בחירות הועד המנהל בצורה מסודרת לא הכרתי את פעילותם ולא מבינה בכלכלה מספיק כדי לדעת מה יקדם את אופק.
וכן, עם השנים נהיה קצת ייאוש באוויר. לא בשביל להוציא את כספי כי המטרה חשובה לי כמובן.
פשוט הלוואי והתהליך היה מתקדם מהר יותר.
במובן זה נפלא שיש את הדיון הזה והחכמתי רבות וגם אני מרגישה דחיפות למטרה. בהחלט יכול לשמש לכלי מידע בין הועד המנהל לבעלי המניות.
היי שמחה שיש כאן דיונים. אילו היה הדבר נעשה לפני שהועד המנהל היה חותם חוזה עם טריא, יכולתי לשקול ביתר בהירות והבנה אם להשקיע או לא להשקיע כספים. נכנסתי מתוך אמונה עיוורת שיש אבא ואמא השומרים עלי ואכלתי אותה, בשפה לא מדופלמת.
לגבי עוגן הבנתי שדחו את כינוס הוועד בעניין לשלושה חודשים כדי שהחברים יקבלו מידע ויחליטו, אך יעל סולל כתבה שהוועד לא יעדכן את חברי אופק בחודשים אלו. הייתי שמחה לדעת מה דעת החברים ואיך ניתן לכפות על הוועד להיות שקוף ודמוקרטי אלינו
זו לא הייתה אמונה עיוורת, זה היה מסר ברור של הנהלת אופק. ומבחינתי כחבר, לא מקובל בשום פנים שההנהלה והוועד המנהל בפרט יגידו לנו עכשיו “מה לעשות, טריא זה לא אופק, הימרתם והפסדתם, זה לא ענייננו, אכלתם אותה”. גם משום, שיש להם אחריות על מעשיהם ועל הגנה על האינטרסים הכלכליים של חברי האגודה השיתופית; וגם מסיבה חשובה עוד יותר:
מחר, יפעיל אופק הסדרי אשראי והלוואות וחשבונות בעצמו (או יחד עם עוגן). ואם יום אחד יקרה איזשהוא משבר - טכני, מקרו-כלכלי, לא יודע - שייצור מצב שההלוואות/השקעות של רבים מחברי האגודה נמצאות בסכנה - מי לידנו יתקע שהנהלת אופק לא תתנהג באותה צורה? תשנה את האיפיון של הפעילות כך שהפעילות הקודמות נחשבת לבלתי-רלבנטית, ותתנכר לכל העניין?