עזיבת האגודה 2024

עוד סיבה מצויינת לא להצטרף אם ככה. אני בחנתי (דרך היועץ) את הביטוח הזה ונשארתי עם הביטוח הקודם (והיקר כפליים) שלי כי הסתבר לי שיפלו לי דווקא כיסויים מאוד חשובים. בעזרת היועץ שלי מצד שני גם גיליתי כל מיני סעיפים שאפשר היה לוותר בפוליסה המקורית, או להוסיף מחדש בתנאים אחרים מחוץ לפוליסה הראשית, הוא גם ידע להגיד לי אילו סעיפים נשמעים חשובים אבל חברות הביטוח אף פעם לא מאפשרות לך לממש והעפנו אותם. זה לצערי משהו שלא הייתי יכול לעשות ללא איש מקצוע מנוסה, ואני לא ממליץ לאף אחד לבחור ביטוח רפואי ללא ליווי כזה.

אני ממליץ לך לפתוח שרשור נפרד על נושא הביטוח הרפואי הקיבוצי. הייתי רוצה להתייחס אך אינני רוצה לגרור את השרשור הזה לנושא אחר מן הנושא המקורי.

לי לא הבטיחו כזה דבר, בכל מקרה מבחינה הגיונית, כל עוד אין להם מקור הכנסה חוץ מגיוס הון ממניות מאיפה ישלמו?

ואם בעלי מניות יידרשו בכל זאת ולאגודה לא יהיה מאיפה לשלם האגודה תעבור לפירוק מה שאומר שנישאר ללא כסף, ללא מניה וללא אגודה.

לדעתי זה lose lose Situation
אלא אם יש מקור הכנסות נוסף, ואני לא מדבר על תלות בצד שלישי כמו טריא כי זה כסף קטן בד"כ.

ביטוח רפואי, ביטוח פנסיה, השקעות, משכנתא, תביעות חייב איש מקצוע בכל תחום, זה שווה את הכסף

חשבתי באמת לפתוח שרשור בנושא, אני רק מתלבטת האם זה יותר מתאים בקטגוריית “דיוני אופק - כללי” או בקטגוריית “שונות” :thinking:

נושא מניית החבר קבוע בתקנון וכפוף להגדרות של הרגולטור.
מניית חבר באגודה שיתופית אינה מסמך סחיר, כלומר, אינה ניתנת למכירה. היא ניתנת להחזרה, בכפוף להתחייבויות האגודה ולמחוייבויותיה החוקיות.
הרגולטור - רשות שוק ההון, הביטוח והחיסכון, חייב את האגודה להחמיר את ההגדרות של פדיון מניית חבר והדבר חייב תיקון תקנון, שנעשה לפני כשנתיים, לאחר אסיפה כללית ובהצבעה אינטרנטית שהיתה פתוחה שבוע.
כל עוד אין לאופק הון עצמי מספק, לפי הגדרות הרגולטור, היא לא רשאית לקבל את רשיון ההפעלה ולספק שירותים. בהתאם, נכון להיום, האפשרות לפדות את מניות החבר היא מאד מאד מוגבלת.
לאחר שתתחיל פעילות ולאחר שההון העצמי יובטח, מי שירצה לעזוב, יוכל לפדות את מניית החבר מהאגודה בסכום המקורי אותו שילם.