שלום,
ביקשתי מאנואר לפדות את המניה שיש ברשותי לא [date=2024-05-13 timezone=“Asia/Jerusalem”]הצלחתי לממש את ההטבה של ביטוח קולקטיבים .
השקעתי מסיבות אידיאולוגיות אך אני מבין שאידיאולוגי לחוד והשתלטות לא עניינית למען המטרה .
נשאר לי רק לתבוע את האגודה .
היו עדכונים בתקנון, צריך לברר מה קורה עם זה כרגע. התשלום של המניה אמור היה להצבר כהון בסיס לקראת פתיחת השירותים הבנקאיים ולשלם משכורות להנהלה עד שיגיע אותו היום. לצערנו היו עיכובים טכניים ורגולטוריים, אבל עוד לא הגיע הרגע לשפוך את התינוק עם המים.
לא שופכים שום תינוק רק העיכובים הרבים ולא משנה מה הסיבה פשוט הורידה הרבה מעבר לכל הציפיות ולכן היום הרבה טובים ורבים מעוניינים להחזיר את המניה ולקבל את ההשקעה כפי שהובטח ולדעתי צריכים לעשות זאת .
סכום הפידיון על מניית החברות נערך לפי החישוב הבא: ערך מניית החברות בעת
רכישתה בתוספת הפרשי הצמדה למדד, פחות חלקו היחסי של החבר בהון העצמי
שנדרש מהאגודה בחוק, ופחות חלקו היחסי בהתחייבויות האגודה והפסדיה או רווחיה.
החישוב נערך על בסיס שנתי בהתאם לתקנות האגודות השיתופיות, כדי לפעול בהתאם
לחוק ולשמור על ההון העצמי הנדרש מהאגודה. חישוב סכום הפדיון משתנה בהתאם
למספר החברים, לגובה ההון העצמי של האגודה ולהתחייבויותיה. השאיפה היא שבסופו
של דבר נוכל להשיב את מלוא סכום מניית החברות לחבר שיבקש לפדות את מניית
החברות שלו. כיום ההחזר על מניית חברות של 3,000 ש"ח עומד על 1100 ,₪ ושליש
מזה למניית חברות מפוצלת. מניית חברות שנרכשה ב1,000- ש"ח אינה מזכה בפדיון
נכון לעכשיו.
מאיפה ההמצאה הזו? מי שמפסיק להיות חבר באגודה לא אמור לנדב לה כספים לאחר עזיבתו.
מהאגודה לא נדרש שום הון עצמי. אם היא לא עוברת סף מסוים, היא לא רשאית לתת שירותים בנקאיים. והמחויבות לסף הזה הוא של החברים, לא של מי שעוזב. שוב, מאיפה הכלל הזה לקוח?
המסמך שהפנית אליו איננו התקנון. התקנון מתייחס למדיניות אשר הנהלת האגודה תקבע (ס’ 16 לתקנון); אבל - כשהצטרפנו, נמסר לנו על מדיניות מסוימת, והיא: החזר של הסכום ששולם, ללא ניכויים וללא הצמדות. ומאז לא קיבלנו הודעה על החלטה מחייבת אודות שינוי במדיניות למדיניות ממנה אתה ציטטת. אולי זה עוד דבר שנעשה במחשכים.
לכל החברים הממהרים “לפדות” את המניה;
גם אני כמו כולנו השקעתי מסיבות אידאולודיות (תיקון עולם…). מס’ המניה שלי הוא 894 משנת 2014. אני מבין את התיסכול וגם אם כולכם צודקים-בבקשה בואו נהיה קצת “רצים למרחקים ארוכים” ולא יורים מהמותן. בואו נתקן את מה שמקולקל ונשנה דרך האסיפות הכלליות או בכל דרך אחרת.אף אחד לא יתעשר מהחזר של 300 או 1000 ש"ח ואנחנו צריכים אותכם כאופוזיציה לוחמת לשינוי. אני מאמין שבסוף הדרך נגיע לבנק שהנכדים של כולנו יתגאו בנו.
או - אז בקשר לביטוח הקולקטיבי, יש לי קצת מידע להוסיף (לא מידע שקיבלתי ממקור מידע באופק או גורם רשמי כלשהו, פשוט שקלתי בכובד ראש להצטרף בעצמי ובדקתי האם ועד כמה זה כדאי לי ואז באתי לשתף מקצת המידע שאספתי בדרך) :
אז כשהציעו לי מאופק להצטרף לביטוח הבריאות הקולקטיבי, בתור אחת שאין לה כרגע ביטוח בריאות בכלל מלבד הביטוח המשלים של קופת החולים, חשבתי שזה רעיון טוב להצטרף כי המחיר נמוך יותר מביטוחי בריאות אחרים שבדקתי כמה עולה לי להצטרף אליהם, שזה הגיוני שיהיה יותר זול כי זה מנצל את כוחו של הקולקטיב, אבל הרגשתי שאין לי מספיק ידע בשביל לקבל החלטה מושכלת ולהבין האם יש כפל בין הכיסוי שהביטוח הקבוצתי מציע ובין הכיסוי של הביטוח המשלים שכבר יש לי, אז השארתי פרטים אצל סוכנות ייעוץ כלשהי והיועץ שלהם חידש לי ואמר לי פרט מידע שלא ידעתי קודם - שלפוליסת ביטוח קבוצתי יש תוקף ל-5 שנים וביטוחי בריאות קבוצתיים מעדכנים את התנאים והמחיר שלהם כל 5 שנים. זה אומר שאחת ל-5 שנים הביטוח הקבוצתי והתנאים שלו מתעדכנים והמחיר בהתאם, ומי שרוצה להישאר בתנאים החדשים והמחיר החדש מוזמנים להצטרף, ומי שלא - לא חייב. אז הלכתי לחוברת הפוליסה ובדקתי מה תאריך התוקף של פוליסת הביטוח הזאת וראיתי שהיא נגמרת ב-30.09.25 ושאלתי את מלמד יועצים שהם חברת הייעוץ שנותנת שירות ומידע למבוטחים בביטוח הבריאות הקבוצתי של אופק, מה יקרה בעוד שנה כשהתוקף של הפוליסה הזאת יסתיים, והם ענו לי שבסוף תקופת הביטוח יהיה מכרז חדש ואכן המחירים והתנאים יכולים להשתנות. אז חשבתי על זה קצת, והגעתי למסקנה שאם אני מצטרפת לביטוח בריאות קבוצתי שבעוד שנה וקצת עתיד להשתנות, ואני לא יכולה לדעת בוודאות האם התנאים והמחירים שהם יצליחו להשיג ביחד עם הכוח הקבוצתי שלנו בעוד שנה וחצי יהיו טובים יותר או פחות ממה שאני יכולה להשיג לבד, אבל סביר להניח שכן כי קבוצות בדר"כ מקבלות הנחות שאין ליחידים, בכל מקרה אם אני מצטרפת אז זה לשנה וחצי עד לתאריך השינוי, אז אולי כדאי שאצטרף בשינוי הבא ואז אדע בוודאות שהתנאים והמחיר שאני מצטרפת אליהם תקפים ל-5 שנים מרגע ההצטרפות שלי