אופק השקיעה - ככל הנראה - השקעות במסגרת טריא (ההשקעות שנמצאות כרגע בשיעבוד). מעניין אותי לדעת האם ישנן התחייבויות כלשהן בקשר להשקעות של אופק אשר לא חלות על השקעות של חברים בודדים, ולהיפך.
אני התייאשתי מכל המילוי הטפסים שןב ושוב הטופס מולא “לא תקין” כאילו ואיני יודע לקרא ולכתוב .
בקיצור הבנתי שהם אינם מעוניינים לצרף .
לבסוף אני מבקש לקבל בחזרה את 1000 שח שרכשתי לפני כ7-8 שנים .
סתם חברה נוכלים . בדרך שניפגש בבית משפט לאלץ את ההנהלה לקבלת בהשקעה .
בברכה ,
מירון
וואו החלק האחרון נגע בה כי אני לא הבנתי אם יש מול מי לפעול באופק (אסביר), כשעשיתי את הביטוח אז אופק היו מולי אבל בעצם ההתקשרות הייתה מול מלמד ביטוחים. לא ידעתי על ביטוח קולקטיבי הרבה והצהרת בריאות והאמת שידעתי שחברות ביטוח הן מניאקיות ואני עושה ביטוח על מה שיקרה בעתיד ולא עם הבעיות שהגעתי איתם.
אבל אז דיברתי עם סוכן הביטוח שלי היום שעבד פעם בהראל והוא איש נפלא שאני מכירה מתחום ההתפתחות האישית והוא התפלא שיש הצהרת בטיחות ראשונית כי בביטחון קולקטיביים אין כאלו.
ולמה זה פוגש אותי?
כי יש לי ילד שהיו לו בעיות בעובר שחלקן נפתרו וחלקן לא ברורות והמצב הסתבר כעיכוב התפתחותי בין השאר. ועשיתי לו את הביטוח שנולד והנה אני צריכה להשתמש בביטוח וגם לי יש 2 דברים שהיו קודם. זה לא היה מכעיס אותי כל כך אלא אם כן באמת מסתבר שלא צריך למלא הצהרת בריאות. האם בגלל שמדובר באופק ולא תעשיה אוירית למשל או כל ארגון גדול אז הקשיחו לנו?
וגם אין לי מושג למי לפנות בנושאי ביטוח. מלמד יועצים מטפלים בהצטרפות… אז מי סוכן הביטוח שלי בעצם? האם יש? זקוקה ממש להבהרות.
לגבי ההתחלה של שאלותייך. מילאתי הצהרת בריאות לי ולילד ולכן יש הסתייגויות מעצבנות שעליהן אנחנו לא מקבלים כסף והיה לי צורך בייעוץ גנטי כי אין תורים בבילינסון אז הלכתי לפרטי במחשבה שאקבל את הכסף ולא הצלחתי למצוא כל כך תשובות ברורות לי והמלמד יועצים לדעתי לא הזכירו שיש הסתייגויות והנה. שילמתי 1300 ש״ח שלא יחזרו. מעצבן!
בתאריך יום ב׳, 13 במאי 2024 ב-18:53 מאת יגאל רוזנברג דרך [דיבורים באופק] <noreply@ofek.site.co.il>:
שון, תודה על הצעתך.
אם תמצא משהו שצריך לעניין את כל בעלי המניות, אנא שלח לנו מידע על כך.
כל טוב,
גבי
מיטל, בתור אחד שאיבד המון כסף בידי סוכני הביטוח השונים שהודבקו לי על ידי מעסיקים, רק עכשיו בגיל חמישים מצאתי יועץ אחד שאני סומך עליו ודרכו אני עושה הכל, כולל להראות לו כל פוליסה מתחרה שישווה סעיף סעיף ויגיד לי אם מתאים לי. אני לא סומך על אנשי מכירות ביטוח בשום אופן. אם תרצי שם אעביר לך בפרטי אבל יש כאלו בארץ, צריך לפנות אליהם כי הסוג שפונה אליך זה הסוג שרק מחפש שורת רווח.
בגדול מסכימה. לכן סומכת עליו כי הכרתי אותו בעולם ההתפתחות האישית קודם ומדובר באדם שאביו בעל עמותה שתורמת כל שנה בראש השנה אוכל לנזקקים ומפסיד המון כספים בשל כך והם כל המשפחה תמיד נרתמים כל שנה אז יש לו אישיות סוציאלית מתאימה. יש מקרה של ביטוח שאני צריכה לבטל של התפתחות הילד שחופף לפוליסה של אופק אבל אני לא יכולה לבוא אליו בטענות כי אופק זה ביטוח קולקטיבי ואין לו קשר אליו.
אגב, גם הסוכן הזה עשה ביטוח אופק
כן כדאי לבדוק את הנקודה. כדאי לאופק לבוא ולדרוש במקרה שזה הביטוח הקלוקטיבי היחידי עם הצהרת בריאות למה זה כך.
בתאריך יום ג׳, 14 במאי 2024 ב-13:08 מאת עירא אברמוב דרך [דיבורים באופק] <noreply@ofek.site.co.il>:
יישר כוח. אשמח לשמוע בשורות טובות
דוד גאיל
בתאריך יום ב׳, 13 במאי 2024, 14:20, מאת Shawn Bennet דרך [דיבורים באופק] <noreply@ofek.site.co.il>:
היי,
מקווה שהפגישה טרם קרתה.
ניסיתי למשוך מטריא סכום לא גדול יחסית כ 20 אלף. לצורך פרוצדורה רפואית, והכסף נכנס במאות ₪ בודדות כל חודש. אני מבין שחתמתי על זה בהשקעה.
שאלתי: האם אופק לא מחוייביפ ברמת נזילות מינימלית?
אופק איננה טריא, טריא איננה אופק.
אנחנו במתח…
רק עכשיו ראיתי שכתבתי שהפגישה היום. היא מחר בכלל.
מתנצל אם גרמתי למתח מיותר ולצריכה מוגברת של כדורי הרגעה
אעדכן מחר.
חזל"ש
היום נערכה הפגישה שהייתה מאוד טובה וחיובית עבורי ומבחינתי קיבלתי תשובות לכל השאלות שהיו לי.
מקווה שגם כל מי שהגיב פה ושאל שאלות ימצא מענה.
כפי שציינתי מראש ביקשתי את הפגישה הזאת עם תום בשם השקיפות שמאוד חשובה לי דרשתי לעיין בהסכמים המסחריים ולקבל תשובות.
הבקשה העקרית שלי היתה לדעת האם יש בהסכמים האלה סעיפים חריגים בעיניי. אני מודע לעובדה שרוב החוזים המסחריים כוללים סעיפי סודיות כללים שכאלה אך מבחינתי השאיפה לשקיפות מירבית חשובה יותר ולתפיסתי גוברת או מייתרת אותם גם אם נוספו להסכם.
מה שרציתי להבין ולראות מה יוצא לאופק מכל אחד מההסכמים, האם היא מקבלת עמלות? רווחים? או כל טובת הנאה אחרת שסעיפי הסודיות האלה נועדו להסתיר מאיתנו.
הערה חשובה: המטרה שלי לא היתה לצלם ו/או להפיץ את ההסכמים, אלה לראות בעיניים שלי את הסעיפים הרלוונטים ולקבל תשובות.
הערה חשובה נוספת: המידע שאפרט פה יהיה חלקי ומשרת רק את התשובות לשאלות ששאלתי.
הערה חשובה לא פחות: כל המידע/סכומים/הסכמים הופצו במפגשים השונים, עברו בקרה של ועד מנהל וועדת ביקורת וגם אושרו ע"י בקרה חיצונית וגם הרגולטור ולכן לא אציין את העובדה הזאת כל פעם מחדש.
כל מי שעדיין חושב שיש דברים שהוא אישית רוצה שיבוקרו שוב מוזמן לפנות למייל של ועדת ביקורת של אופק - הם הכתובת!
טריא:
ההסכם נחתם ב 2016 ולצורך קבלת תנאי הלוואות מעודפים לחברי אופק הושקעו בכרית בטחון של אופק בטריא 2M ש"ח.
מסגרת שיתוף הפעולה אושרה גם באסיפה הכללית.
יש רק הסכם אחד ששונה רק מבחינת העמלה שאופק מקבלת על ההשקעות של חברי אופק בטריא.
חשוב לציין שהעמלות האלה לא באות על חשבון חברי אופק אלה מהרווח של טריא.
סה"כ העמלות שטריא שילמה לאופק נכון לתקופה זאת הם כ 640K ש"ח (בבקשה לא להתפס על השקל או על היום).
זה מופיע בדוחות הכספיים לאורך השנים.
לדעתי זה סכום דיי שולי יחסית למחזור הפעילות של אופק (לא שווה את “כאב הראש” והרעש שנוצר בעקבות החיבור המוטעה שנוצר בין טריא לאופק) אבל הבנתי את הנחיצות של התזרים הזה לאופק.
ב 15/3 2021 קיבלה אופק את הרישום כאגודת אשראי ומשום שהסכום של אופק שהיה בטריא היה דרוש לפעילות המואצת הסכם ההלוואות הוקפא/בוטל ואופק ביקשה למשוך את הסכום בחזרה.
נכון לשנת 2024 ישנם 500K ש"ח של אופק בטריא “שתקועים” כמו כל כסף של חבר אופק שהשקיע בטריא.
ההסכם שיש לאופק מול טריא זהה להסכם שיש לכל חבר אופק מול טריא.
כנגד הסכום הזה נקלחה הלוואה מעוגן (עוד הרבה לפני שעלה הרעיון של ההשקעה של עוגן באופק) והסכום “שתקוע” בטריא שועבד לעוגן כנגד ההלוואה.
מתחילת ההתקשרות מול טריא כ 2000 חברי אופק השקיעו/קיבלו הלוואות בטריא.
אין בעייה של החזר הלוואות בטריא אלה בעייה שלא נכנס כסף חדש שיענה על דרישת המשיכה של הכספים (אחת הסיבות היא הריבית הלא מספיק גבוהה). מבחינת תנאי הפעילות שטריא קיבלה מהרגולטור היא ככל הנראה מחוייבת קודם להענות לבקשות משיכת כספים לפני שהיא נותנת הלוואות חדשות. במידה ולמישהו יש מידע מוצק שטריא נותנת הלוואות חדשות ולא מחזירה כסף למלווים מוזמן לפנות לרגולטור (המפקח על שוק ההון) הוא היחיד שיש לו מידע ו/או יכול לדרוש מטריא לספק לו נתונים ותשובות.
באופק יש נציגה אשר עוזרת בתקשורת מול טריא לחברי אופק בכל שאלה ובעייה. אין עידכון קבוע ושוטף של מידע אלה אפשרות לראות/לקבל מידע על סה"כ חברי אופק שהשקיעו בטריא ובסכום הכולל. מעבר לכך יש אפשרות לקבל פרטים ספציפיים לגבי כל השקעה/הלוואה של חבר אופק.
אין סעיפי סודיות/הסתרה החלים על כל אחד מן הצדדים למעט סעיפי סודיות כללים לגבי כל ההסכם. אני קורא להם סעיפי סודיות “סטנדרטיים” שנועדו לכסת"ח את שני הצדדים. זאת לא חוו"ד משפטית אלה פרשנות צנועה של לתופעת סעיפי “הסודיות”.
עוגן:
עדיין מתקיימים דיונים בין עוגן ואופק וההתקדמות לקראת הסכם משתנה ודינמית ולכן יש קושי לעדכן במיוחד ששום דבר לא מספיק סגור. כשיהיה נוסח שניתן להביא לחברים יציגו אותו לחברים. גם עוגן מבקשת לקדם את החברה הישראלית באמצעות פעילות בנקאית הוגנת ללא מטרת רווח, ויש לה הרבה מאוד משאבים מגיוס תרומות, וצריך לראות איך אופק ועוגן מצליחים לשתף פעולה.
משקארד:
כ 1000 חברי אופק הצטרפו למועדון החברים אופק קיבלה סכום חד פעמי על כל מצטרף. סיכום העמלות שאופק קיבלה נמצא בדוחות הכספיים. ההסכם מול משקארד פשוט מאפשר לכל חבר אופק להצטרף למועדון לקוחות הזה שלא פתוח להצטרפות לכל אחד.
אפליקצית פמיליביז:
כ1 000 חברי אופק הצטרפו לאפליקציה (בחינם) ואופק קיבלה סכום חד פעמי ונמוך בעקבות ההצטרפות.
ביטוח בריאות קבוצתי:
כ 1300 חברי אופק עשו את הביטוח. אין שום תמורה שאופק קיבלה או מקבלת תמורת ההסכם הזה.
טכנולוגיה וחברת התוכנה שבונה את האתר והאפליקציה:
(בבקשה לא להתפס להגדרות או מינוחים כי העדכון שלי מאוד כללי ונועד לתת מידע ברמה המאוד כללית לצורך הבנת רוח ההתקשרות)
אופק זכתה במכרז ולכן המדינה משלמת 200M ש"ח ב 10 שנים לחברה שאחראית על התשתית והתחזוקה.
אופק משלמת לספקים אחרים השלמות והתאמות של כמה מיליוני שקלים נוספים.
אני הבנתי כי רוב הדברים דיי מונחים ומחוייבים מראש ע"י המרכז/המדינה/המערכת הבנקאית ואין הרבה “משחק” או התאמה מירבית.
הערה שלי - בגלל זה כל האתרים והאפליקציות הבנקאיות/פיננסיות נראות אותו הדבר. ככה זה כשהפיתוח נעשה בחשיבה של מתכנתים/עו"ד/רו"ח שלא מבינים או רוצים להבין את הלקוח. עצוב אבל זאת המציאות.
מתנצל מראש אם היתה איזה שהיא שאלה שלא קיבלה מענה או שלא קיבלה מענה מלא מבחינת השואל.
תרגישו חופשי לשאול אותי ובמידה ויש לי תשובה אני אשמח להרחיב. זאת היתה פגישה של כשעתיים עם הרבה מידע מעניין.
ולמי שעדיין לא קיבל או יקבל תשובות תום אמר לי שבקרוב יתואם מפגש נוסף.
תודה, שון.
חסכונות של כמיליון שקל ״תקועים״ בטריא, ומשוחררים בקצב של כ 10,000 ₪ אחת ל9-14 יום.
אודה לך אם תביא לידיעת בעלי המניה באופק את ההסכם, ככתבו וכלשונו, בין אופק לטריא.
לא היה לי מושג על עצם קיומה של טריא, לא ידעתי מיהו לחיאני, ראיתי את הפקדותי בטריא כ״בית זמני״ עד שאופק יהיה רשאי לקבל הפקדות אלה, מבחינה רגולטורית.
תודה,
זאב בק
מהיכן יש לך את הנתונים האלה?
כשאתה מדבר על חסכונות אתה מדבר על כסף שהשקיעו חברי אופק בטריא?
כפי שכבר כתבתי קצב שיחרור הכספים בטריא תלוי בהחזר ההלוואות (שבאפיק זה אין בעייה או בעיות של החזרים) ובכניסה של כסף חדש לטריא (שיחליף את הכסף שחברי אופק ביקשו למשוך) - זאת הבעייה המרכזית שכסף חדש לא נכנס או נכנס בקצב מאוד איטי.
מה אתה מחפש למצוא בהסכם בין אופק לטריא?
לא היה לך מושג מי זה טריא ועדיין בחרת לשים את כספך שם? מחשבה מקורית.
טריא ואופק הם שני גופים נפרדים (שתי יישות משפטיות נפרדות) והחיבור שעשית בין שני הגופים האלה לא מובן לי.
היי shawnB - תודה על הסיכום. כמה שאלות בהמשך אליו
- אם בטריא יש כספי אופק רק בשיעור של כחצי מליון ש"ח, מדוע היה נדרש להלוות כספים מעוגן? ראית פירוט של היקף הנכסים בטריא לאורך השנים?
היכן שאר הכסף ומדוע אינו נזיל? (ומדוע בכלל הושקע כסף באופן לא נזיל אם היה צפי לצורך שלו או תוך הערכת סיכונים סבירה) - תוכל לתת יותר פרטים על אילו מידעים עוברים מטריא לאופק ובאיזה אופן נעשה פיקוח על טריא - . לפי ההסכם וגם על בסיס המידעים שהועברו בפועל לאופק.
בנוסף שאלות שלא התייחסת…
3.האם יש איזשהו הבטחה או התייחסות להנזלת כספים לחברי אופק ק?האם ספציפית יש התחחיבות להחזרת הכסף תוך 4 שנים כפי שיפעת ציינה באחד השרשורים בפורום? (ראה/י קישור למעלה בהודעה קודמת)
4. האם יש התייחסות לתהליך גביית הלוואות של טריא? כלומר איזו הבטחה יש שטריא פועלת לגבות את ההלוואות שלא משולמות כסדרן - בכלל וביחס לחברי אופק בפרט.
תודה,
יגאל
החצי מיליון ש"ח הם מה שנשאר מה 2M ש"ח שהושקעו בטריא לצורך קבלת תנאי הלוואות מועדפים לחברי אופק. כשהתקבל הרישום כאגודת אשראי נדרש כסף לצורך התנעת התהליך ולכן החליטו באופק לבקש הלוואה על בסיס הכסף “שתקוע” בטריא - כמו כל כסף של חבר אופק שהשקיע בטריא.
לגבי פירוט הנכסים הכל מופיע בדוחות הכספים. מה השאלה?