היי,
ביום רביעי אני נפגש עם תום בת"א לצורך עיון בהסכמים מסחריים שיש לאופק.
מראש אני אומר, איו לי נגיעה אישית בהסכמים האלה (אני לא מושקע בטריא, אין לי כרטיס אשראי של אופק) ואני לא עו"ד, אבל בשם השקיפות שמאוד חשובה לי דרשתי לעיין בהסכמים האלה.
אני רוצה לבדוק האם יש בהסכמים האלה סעיפים חריגים בעיניי. מה שאני רוצה להבין ולראות מה יוצא לאופק מכל אחד מההסכמים, האם היא מקבלת עמלות? רווחים? או לחילופין שילמה איזה סכום לחברה המסחרית כנגד ההסכם הזה.
אני הולך לעיין בהסכם עם טריא, משקארד, אפליקצית פמיליביז, ביטוח בריאות קבוצתי, וההסכם עם חברת התוכנה שבונה את האתר והאפליקציה.
במידה ומישהו רוצה שאני אבדוק משהו ספציפי באחד מההסכמים מוזמנים לשרשר פה בתגובות ואני אעשה כל מאמץ לחזור עם תשובות.
אשמח שתכתוב פה לאחר הפגישה סיכום של הפגישה, מה היה/נימצא.
אני לא מתכוון לרשום פרוטוקול פגישה או סיכום שיחה. אני אעדכן במידה ואמצא איזה שהם ממצאים חריגים שגובלים מבחינתי בחוסר שקיפות והסתרה.
לא רוצה פרוטוקול הכוונה זה מה מצאת בפועל.
מהלך חשוב לבדוק את כל ההסכמים ונשמח לדיווח לאחר מכן . צריך להבין מדוע אי אפשר לקבל מטריא את החזר ההשקעה בפעם אחת ולא בתשלומים לא ברורים.
בתאריך יום ב׳, 13 במאי 2024, 14:19, מאת Shawn Bennet דרך [דיבורים באופק] <noreply@ofek.site.co.il>:
שלום וברכה,
ומה לגבי ההסכם המתגבש עם עוגן?
חושב שלא פחות חשוב לעיין גם בזה…
אשמח לקבל את ההסכמים הללו לעיון ג״כ (בשלב זה לא מתכוון להשקיע ולהגיע פיזית למשרדי החברה, אז אם יש דרך לשתף באופן דיגיטלי יותר מאשמח).
תודה
ארי לנגר
יועץ ומאמן לכלכלת המשפחה
משפחה בצמיחה
052-7204654
אין עוד הסכם עם עוגן אלה רק דיונים. כמה שאני יודע בטרם יחתם הסכם מול עוגן זה יעלה במפגש חברי האגודה.
אני הולך למשרדי אופק בכדיי לקבל תשובות שחשובות לי. אין אפשרות לקבל העתק של ההסכמים בגלל זה הצעתי לקבל תשובות עבורכם אם אני כבר שם.
כי הכסף לא נכנס לקופת החברה, הוא משמש לה לנתינת הלוואות, ולוקח זמן עד שההלוואות חוזרות. פעם מצב השוק היה טוב, אנשים לקחו יותר הלוואות, אז תמיד היה “כסף עודף” לתת למשקיעים שרצו לצאת מוקדם. אבל מאז מצב השוק בירידה, אז אנשים לא מכניסים השקעות כי גם אף אחד לא לוקח הלוואות, אז איו כסף נזיל לשחרר, יש רק את מה שחוזר כל חודש מלווים.
כן נכון
בתאריך יום ב׳, 13 במאי 2024, 14:20, מאת Shawn Bennet דרך [דיבורים באופק] <noreply@ofek.site.co.il>:
שלום רב
תודה על היזמה המקיפה .
ברשותך בקשה אותה העברתי לתום .
ביקשתי להציג בהסכם עם “עוגן” דרישה
להקצאת סכום לסעיף לשיחרור בעלי מניות
באופק מהשבי בטריא !!!
הסכם שאופק חתמה עם טריא !!
יישר כוח
רפאל פרנק
0507910173
rafaelfrank11@gmail.com
השאלה שלי לגבי כסף ששעבד עבור הלוואות של חברי אופק. האם יש גם בעיית נזילות בהלוואות האלה? אם הבנתי אותך נכון אתה אומר שיש כסף של אופק משועבד/תקוע בטריא? ואם כן, אתה יודע כמה כסף?
לא יודע בדיוק, אני חוזר על מה שהבנתי מדברים שנכתבו פה בפורום. אין לי שום ידע מיד ראשונה.
אתה בהחלט מוזמן לגלות לנו כמה כסף שלנו (האגודה) תקוע שם ובאיזה קצה משוחרר, ומה הסיפור עם עם ההלוואה מעוגן.
כמו שכבר אמרתי אין עדיין הסכם והכל בדיונים. זאת דרישה שבהחלט אתה יכול להעלות במפגש שיהיה כאשר הנהלת אופק תציג את סעיפי ההסכם.
היי שון, תודה על העדכון
הייתי בודק את הנושאים הבאים:
- הייתי בודק אילו הסכמים כתובים יש לאופק וטריא
מתי נחתמו והאם היו שינויים בהסכמים אלו
ואם כן אילו שינויים ומה מטרת השינוי
והייתי מוודא שאתה נחשף לכל ההסכמים וההסכמות הכתובות עם טריא
2.aמה העמלה שמקבלת אופק על שיתוף הפעולה עם טריא
2.b. האם העמלות שמשלמים חברי אופק לטריא שונים מעמלות של מצטרפים עצמאית לטריא - עוד יפעת סולל מהוועד המנהל טענה שלמיטב זכרונה זמן השקעה מקסימאלי בטריא הינו 4 שניםן
האם מעודכן בחוזה/ים טריא מול אופק זמן מקסימאלי של השקעה ו/או זמן מקסימאלי בו מוחזרים הכספים למשקיעים בטריא דרך אופק
(ראה קישור לפוסט: חוות דעתי המאוד אישית על סיפור טריא ושתופי פעולה דומים - מס׳ 7 מאת EyalRozenberg) - האם יש התייחסות
להתחייבות טריא לפעילות בהקשר לגביית הלוואות
(כלומר פעילות משפטית נגד לווים שמאחרים בצורה משמעותית בהחזר ההלוואות)
5.האם יש התייחסות בהסכמ/ים התייחסות לתהליך החלפת לווים ושיפור תזרימיות של המלווים בטריא
כלומר שאם מלווה מסויים מעונייין לצאת אז כספים של לווה אחר שמעוניין להיכנס יחפפו (או יחפפו במידה משמעותית)
את ההלוואות של לווים קיימים שיוצאים כדי לאפשר תזרים מקסימאלי?
6.(חשוב!!) אילו נתונים על כספי ההלוואות של עמיתיה מועברים לאופק
לצורך בקרה על השקעות העמיתים ומה תדירות העברת האינפורמציה?
7.האם יש הגנות מופיעות בהסכם למלווים בטריא דרך אופק
ובעניין עוגן…
רבים רשמו כאן ובפייסבוק שהם מבקשים לקבל פרטים עם עוגן
לחלקם הובטחו הפרטים. ספציפית שקפים שהוצגו בפגישה האחרונה בחודש שעבר
בהם הוצגה למעשה תהליך בו עוגן תשתלט או תשתלט חלקית דה-פקטו על אופק.
נשמע אם תעבור על מסמכים רלוונטים בהקשר לזה.
בפרט (!!) קיים לפי הבנתי מסמך ראשוני שעוגן שלחה לגביי בקשותיהם מאופק שנשלח לחבריי הועד המנהל/המנכ"ל - אשמח אם תעיין במסמך זה
ותבין ממנו מה מטרות עוגן. כאמור, לא פורסם למיטב ידיעתי דבר בנושא ואף השקפים שהוצגו בחודש שעבר לא נשלחו לחברי אופק
אשמח לקבל אותם לעיון.
שלום שון,
אנא צלם את ההסכמים בהם אתה מעיין, ואם הם מסרבים לתת לך לצלם - אנא רשום כאן מי סירב לתת לך לעשות זאת ובאיזו עילה.
אנא חפש בפרט:
- הסכמים המתייחסים להשקעות של אופק עצמה לעומת השקעות של חברי באופק.
- נוסחאות הקובעות את זרם ההכנסות של אופק מן ההשקעות של חבריה.
- סעיפי סודיות/הסתרה החלים על כל אחד מן הצדדים.
- התייחסויות ליכולת של טריא לשנות את פרופילי ההשקעה של חברי אופק ובפרט את משכי הזמן של הלוואות.
אני עשיתי את ביטוח אופק וגיליתי שצריך שאלון בריאות למרות שאין כזה באף ביטוח קולקטיבי. כמובן שזה פגע בי ולא קיבלתי החזרים על הוצאות בריאות שבגלל השאלון הם בהגבלה - אשמח אם תבדוק עם תום נקודה זו
צעד בהחלט מבורך , אני לא מחובר לטריא ולא לכל היתר קראתי היטב מה כל אחד מציע לי לא היה צורך בכך , לגבי כרטיס האשראי שבו אנו אמורים להיות מחוייבים 3.4 שח נשמע בסדר , אני לא משלם בכלל כך שויתרתי גם על זה, אשמח מאד שתשתף בכל שתמצא לנכון להערכתי האגודה לא תפעל במהרה אם בכלל
לא הבנתי את כוונתך בנוגע להשקעות.
היי מיטל.
תוכלי בבקשה לפרט
האם מילאת את השאלון הרפואי ולא הכניסו אותך לביטוח?
או לחילופין מילאת את השאלון, היית מבוטחת ואז כשנדרשת לקבל החזרים קיבלת תשובה שלילית בנימוקים אלו ואחרים?
וגם… האם תקשרת את הנושא מול אופק? עם מי היית בקשר?