לקראת הפעלת אופק

וואן זירו - הבנק שלא יוצא מהמינוס

מאמר חשוב ומומלץ על הקשיים והמהמורות המחכות לנו עם תחילת פעולת אופק. בחלק מהסוגיות לאופק יתרון מובנה ובאחרות כלל לא.

הקישור שלך לא פעל עבורי; אני השתמשתי בקישור הזה.

אייל, יש לי דעות לגבי פרשת טריא, אבל אחלוק אותן תחת הכותרת של קטגורית טריא. גיל פתח כאן בקטגוריה אחרת ובנושא אחר, ואני רוצה שנשמור על דיונים מסודרים ולא מתלהמים פה.

העובדה ששני הגופים האלה מנהלים חשבונות עו"ש היא הדבר היחיד שמחבר אותם. אלה שני גופים שממונו בצורה אחרת לגבי, בסכומים שבכלל לא דומים אחד לשני, לכל אחד מהגופים שאיפות וחזון אחר לגמריי.

נוספו בנקאות, חדשות, כלכלה

אם רוצים למכור את המניה באופק
איך אפשר? האם מחיר מניה כיום גם 1000שח?

מניה באגודה איננה כמו מניה בחברה ציבורית. אפשר למכור אותה לאדם אחר (או לתת אותה מתנה). יום אחד יהיה ניתן אולי למכור אותה חזרה לאגודה, כשיהיה לה מספיק הון.

למיטב זכרוני, ניתן לעזוב את האגודה ולקבל את ערך המניה בחזרה.

לאגודה אין כרגע מזומן כדי לעשות את זה, אני די בטוח שהשעו את האפשרות עד הודעה חדשה.

לדעתי האגודה עושה טעות
מחיר המניה צריך היה להיקבע עם עלית מדד לפחות+חישוב תשואה 3-4 אחוז
היה מאפשר לחברים חדשים להצטרף במחיר יותר גבוה מה שהיה מכניס יותר כסף ומפתה חברים כהשקעה
כאשר כיום מניה עולה אותו דבר כמו לפני כמה שנים ולא מתקדמים לשום מקום אז חושבים לצאת.אמנם לא סכום גבוה אבל נראה כמו בזבוז ולא השקעה

השם מטעה בגלל השימוש במושג מנייה. אין שום קשר למנייה בבורסה לבין המנייה של אופק. בשביל לפשט את העניין תראו את “המנייה” באופק כדמי חבר חד פעמיים שכל אחד צריך לשלם.
זה נכון לכרגע בכל אופן, אין למנייה הזאת ערך ולא ניתן למכור אותה או להעביר בעלות (בלי אישור מאופק) ולא ניתן להחזיר/להזדכות על המנייה כי לאופק אין כרגע אפשרות כספית להחזיר את העלות.

מאיר , צר לי אבל לדעתי לא הבנת את הקונספט של אופק. הרעיון שלך, לא רק בלתי אפשרי מבחינת התקנון למיטב הבנתי, אבל נוגד את העיקרון הבסיסי לשמו הוקמה האגודה.