צריך לתת למועצה סמכות לקבל החלטות שיחייבו את ההנהלה. המועצה צריכה להיות גוף שממלא את מקום האסיפה בתדירות גבוהה יותר. לכן יש צורך בסמכות שהיא מעבר להמלצות. כגון עיכוב ביצוע החלטות הנהלה עד לדיון באסיפה. מה הכוונה בסעיף 27.4.7, רוב מוחלט הוא 51% ?
-
תומך ברעיון!
-
יש לחדד ניסוחים. לדוגמה: “27.3.2 במועצה יתקיים ייצוג מגדרי שלא יפחת משלושים אחוז מבין חבריה.”
איזה מגדר?
נשמע לרובנו כשאלה קנטרנית, אולם אני חוזר כרגע מארה"ב, שם הרוחות מתלהטות כעת סביב הנושא, והגדרות המגדרים שם הולכות ומתרחבות. קיימות מדינות בארה"ב בהן מוגדרים יותר משני מגדרים ואחת אף חורגת ל- 5… -
כך גם סעיפים נוספים והמחייבים קודם כל פרשנות של רוח הדברים - למה הכוונה?! ואולי גם הרחבת.
-
כדי לשמור על המשכיות בפעילות, בתפיסה ובהבנת המערכת, ומצד שני שמירה וטיפוח מעורבות, חדשנות ורעיונות, מציע שבכל בחירות יוחלפו לפחות 33% מחברי הועד, ולא יותר מ- 75%
מתכוונים לייצוג נשי כי זה המגדר שתמיד נמצא בייצוג חסר.
תומך ברעיון. כדי לבחור את הנציגים במועצה נצטרך להכיר אותם ולדעת מה העמדות שהם מתכוונים לקדם. זה מחייב מנגנון של קמפיין אישי.
נשמע מצוין וצעד גדול קדימה. אשמח להיות פעילה בקידום והקמה
הצעה טובה
מציע שאחד מתפקידי המועצה יהיה אחריות על ועדת הביקורת במקום ההנהלה. כך תהיה לה הסמכות לקבוע נושאים לביקורת.
חייבים לתת למועצה סמכויות, כולל סמכות כינוס אסיפה אם המועצה מקבלת החלטה שההנהלה פועלת בניגוד לתקנון או בניגוד לאינטרסים של האגודה. מועצה בלי סמכות היא קישוט.
הכוונה ברורה, אך לאחר שהחוק נקבע, מתעוררים החריגים.
גבירותי ורבותי, אני מרגיש שחסר פה ייצוג רציני של חברות האסיפה בדיון. מלבד הד"ר סולל יש בכלל מעט מאוד כותבות פה באתר, אז לפני שנתחיל לתהות אם יש 30% ייצוג לא-מיניים ובינאריים במועצה, בואו נתחיל מלהבין איפה כל נשות אופק. למי שפה נשוי - המניה היא של כל המשפחה. האם יש לבנות הבית דעה ורוצות להצטרף לדיון?
ולגופו של עניין - אני רוצה שגם נתחיל להתכנס לנוסח סופי להגשה כי יש לי הרגשה שבקרוב תהיה אסיפה. דיברנו על זה שלמועצה היום יש מעט מאוד סמכויות. קריאת כינוס חירום וקריאת בעלי תפקידים לדווח. האם יש לנו צורך בכוח נוסף? על וועדת הביקורת, על אתר זה, על הפצת ניוזלטרים בעזרת צוות הניהול?
האם המועצה מרכזת את הפניות מול הצוות המנהל והוועד? האם יש לה כוח לדרוש שקיפות אם יש הרגשה שהמנכ"ל או הוועד אינם ממלאים את חובתם בתחום?
שלום לכולם,
אזכיר כי הקמת מועצה היא המלצה של הוועדה שלנו, היא עדיין לא קיימת בתקנון.
האם רוצים להגיש את ההצעה לאסיפה הקרובה? היא תתקיים בעוד כשבועיים.
כדי לתקן תקנון, צריך לפנות קודם לרשמת האגודות השיתופיות, שתיתן הסכמתה לתיקון (אחרת צריך רוב של חברי האגודה, לא רק של המשתתפים באסיפה, מה שבלתי אפשרי באגודה של למעלה מ-15 אלף חברים.
אם רוצים להעביר תיקון לתקנון, זה צריך יהיה להעשות באופן מיידי ולנסות לקבל את האישור קודם לקיום האסיפה. אם לא, אפשר ובעיניי צריך, להציע הצעות לגבי תפקידים אד הוק של חברי אגודה, שיסכימו לקחת על עצמם, כדי שנוכל להמשיך להשיט את הספינה הזו, שכרגע אין בה עובדים בשכר, למעט אחת.
On Mon, 9 Sept 2024 at 12:09, עירא אברמוב דרך [דיבורים באופק] <noreply@ofek.site.co.il> wrote:
כמובן שרוצים להגיש, ומה זאת אומרת שבועיים? לא אמורים להודיע על תאריך לפחות חודש מראש?
14 יום.
צריך להוציא הזמנה כולל סדר יום.
On Mon, 9 Sept 2024 at 12:52, עירא אברמוב דרך [דיבורים באופק] <noreply@ofek.site.co.il> wrote:
אפשר לראות את נוסח ההצעה ? לדעתי הקמת מועצה ללא סמכויות ממשיות חסרת תועלת.
ראה את ראש נושא זה בהתחלת העמוד.
חשבתי ששינתם מהמקור. בהצעה הזו אין למועצה סמכות אלא לכנס אסיפה. לא מספק. לא תומך בהצעה הזו.
ברור שרוצים!
אם צריך עזרה אני בעניין.
יצא היום זימון. האם קיבלת?
יצא דקות אחרי שיפעת אמרה שמתאספים עוד שבועיים. חבל שעכשיו נלחץ בזמן.
בשלב הזה אין זמן לשלילות בלי הצעה מתקנת. ציינו מה חסר ולא רק מה פסול. אילו כוחות אתה רוצה לתת למועצה?
הצעת התוספות שלי לתקנון המועצה : המועצה היא הגוף המייצג את החברים בין כינוסי האסיפה . סמכויות המועצה בנוסף לאמור בהצעה של עו"ד סולל הן : 1. לשנות החלטות הנהלה אם לדעת המועצה התקבלו שלא כדין או בניגוד לתקנון האגודה. היה והמועצה החליטה לשנות החלטת הנהלה, יתקיים בהנהלה דיון מחודש בנושא. תחליט ההנהלה שלא לשנות את החלטתה, רשאית המועצה לכנס אסיפה בנושא, עד לקבלת החלטה באסיפה, תוקפא החלטת ההנהלה ולא תצא לפועל.
אני לא בטוח אם זה ישים אבל אני אתן ליפעת לענות על זה.
אני חושב שאני רוצה להוסיף סעיף לגבי שקיפות והשקפה. זו אחת התלונות החוזרות בפורום ובשיחות עם חברים. אני רוצה שלמועצה תהיה זכות לשלוח עד שני משקיפים לכל ישיבה של הוועד, אני אשמח אם תהיה להם גם זכות דיבור והעלאת נושאים אבל יכול להיות שזה כבר אופטימי. אני רוצה שהמועצה תוכל לוודא את קיום כל סעיפי השקיפות שפירטנו בהמלצות ועדת הדמוקרטיה (ושגם אותם צריך כבר לתקנן!) ולשלוח מייל לתפוצת כל החברים בהתאם לצורך (נגיד עד 4 ניוזלטרים בשנה, יותר מזה אם יש מצב חירום שמצדיק עדכונים יותר תכופים)
עוד מישהו?
ושאלה ליפעת, כל שינוי כזה חייב להיות מוגש לרשמת לפני האסיפה, אני מבין שכדאי לפחות 7-10 ימים. יש אפשרות להצביע על הנוסח ושהוא יכנס לתוקף רטרואקטיבית אם האישור יגיע אחרי האסיפה? למי מותר לפנות לרשמת? הכל חייב להיות דרך תום?