שני הגופים לא אמינים .
אני ביקשתי את ערך המניה ואת הסכום שנותר בטריה חזרה במשך כשנתיים .
בסוף הרמתי ידיים התישו אותי .
אין להפקיד כספים בגופים אלו . השלמתי שערך המניה ירדה לתימיון .
מירון
בתאריך יום ג׳, 6 באוג׳ 2024, 11:00, מאת שמואל בן ציון דרך [דיבורים באופק] <noreply@ofek.site.co.il>:
אני לא שמעתי על קשיי נזילות בטריא, יש לאנשים בעיה בתפיסה. הם חושבים על טריא עדיין כעל קרן השקעות ענקית, אבל היא חברה ש"מחתנת" מלווים ולווים. אם יש יותר לווים ממלווים, הם יכולים להתגמש איתך, ולהעביר את הבעלות על חוב ההלוואות שנתת למישהו אחר, ולתת לך את הכסף שלך עכשיו, מתוך הכסף שמלווה אחר הרגע הלווה. זה נשמע לאנשים קצת “פירמידה” כי כסף נכנס חדש עובר לידיים של משקיע וותיק. אבל זה לא המצב. במצב אידאלי כל שקל שנכנס ל"אגם" משוייך להלוואה כלשהיא שיוצאת ממנו. אבל במשך עשור המצב הכלכלי היה בסדר אז היה יותר כסף נכנס מאשר יוצא, ואז ניתן היה להעביר למישהו אחר בעלות על הלוואה ולתת לך מזומן במקום שתשאר עם שטר חוב על הלוואה. אתה לא רוצה שיהיה יותר מדי מתח בין כמות הלווים למלווים. אם יש יותר מדי מלווים, אתה צריך לתת להם ריבית על הכסף, ואם הוא לא יוצא להלוואה חייבים לשים אותו איפשהו כדי לגדר את ההשקעה של הלקוחות. מצד שני אם יש יותר ביקוש להלוואות ולא נכנסים מלווים חדשים כמו שקורה בשנתיים האחרונות, אז אין מי שיקנה ממך את ההלוואות, ואתה תלוי בקצב ההחזרה של הלווים את ההחזרים החודשיים. זה הגיוני ומובן, זה לא איזה גילוי אמריקה, אבל יש לקוחות שלא מוכנים לקבל את זה כי הם לא הבינו את המודל העסקי. אני בטוח שכל זה מוסבר איפשהו בחוזה של לקוחות טריא אבל אולי אנשים לא קוראים באותיות הקטנות, ויש מצב שאי ההבנה גרמה להמון סטרס וכעס, ולאדם אחד להחליט לתבוע. כאמור אני לא עורך דין ולא ראיתי את החוזים, אבל יש לי הרגשה שהתביעה תיכשל.
מירון, ההשקעה שלך בהלוואות של טריא לא קנתה לך מניה, היא קנתה לך בעלות על הלוואות. כשבעלי החוב מחזירים תשלום חודשי לטריא, הם מעבירים לך את חלקך בהחזר. ביקשת ולא קיבלת תשלומים חודשיים חוזרים?
אם אתה מתכוון למניית חברות באופק, זו לא מניה סחירה. מניית חברות איננה מניית בורסה. אתה לא מחזיק אותה בשביל ערך כספי אלא בשביל חברות בקואופרטיב, כמו שפעם כל נהג אגד היה צריך לקנות מניה כדי להיות עובד, ובמקביל גם אחד מאלפי בעלים של הקואופ. במצב שאופק היה פעיל ורווחי היית יכול לבקש לפדות את המניה, להפסיק להשתמש בכל שירותי אופק ולקבל את הסכום שכתוב בחוקת הקואופ. כרגע 1000₪ ללא הצמדה למדדים. אם אופק תתחיל לתת שירותים, אולי יוחלט אחרת בעתיד. כרגע אין אפילו הון עצמי לפדיון המניות הקיימות.
כאשר אנשים שנתנו הלוואות רוצים למשוך את הכסף שלהם וטריא לא מסוגלת לממש את בקשתם זה נקרא בעיית נזילות. זה לא אומר שאין להם כסף… זה אומר שהכסף אינו ניתן לשימוש כי הוא לא אצלם. תיאורטית יש להם כסף, מעשית הוא לא אצלם בקופה.
ואכן אין דבר כזה השקעה בטריא זה מונח שגוי שמטעה את האנשים, בדיוק כפי שאנשים שוגים כשהם חושבים שיש להם מנייה באופק.
מצרף כאן לינק לאתר של טריא המסביר את מהות ההשקעה בטריא והכללים למשיכת השקעות. מקווה שכל מי שהצטרף טרח לבדוק לפני הצטרפותו את הכללים והתנאים. https://www.tarya.co.il/support/
תהליך שחרור הכספים תלוי בין היתר, בסכום המשיכה שלך, סוג ההלוואות בהן מושקע כספך ומצבן.
בשונה מרוב אפיקי ההשקעה האלטרנטיביים להשקעה בשוק ההון, בהם משיכת הכספים עשויה לארוך אף מעל שנה, אצלנו ב Tarya שחרור הכספים, שאינם מושקעים בהלוואות בפיגור, עשוי לארוך כמה שבועות ולעיתים אף יותר, לדוגמה במקרים בהם קיים צבר משיכות, עודף בקשות משיכות על הפקדות חדשות או חסר בהשקעות התואמות את העדפת ההשקעה שלך. במקרים אלו, המשיכה עשויה אף לארוך מספר חודשים. במקרה קיצון של ממש, שבו אין כניסה חדשה של משקיעים או כספים חדשים שמתקבלים, הכספים המושקעים בהלוואות בחשבונך, יתקבלו לחשבונך בהתאם להחזרים מהלוואות הנמצאות בחשבונך.
בקשת המשיכה בהלוואות בין עמיתים (P2P – Peer to Peer), תלויה באפשרות למצוא מלווים אחרים, אשר אליהם יועברו ההלוואות הפעילות אשר המבקש (המלווה) מימן, ובתקבולים בגין תשלומים של החזרים שוטפים ופירעונות של ההלוואות. על כן, הכספים יתקבלו לחשבונך בהתאם לתקבולים מההלוואות בחשבונך או כניסת מלווים אחרים (אליהם יועברו ההלוואות בחשבונך), והכל לפי המוקדם מבניהם.