מעניין למה את המשך הכתבה לא שלחתם… שטריא ברווח תפעולי, שתיקה ההשקעות שלה עומד על כשלוש מיליארד שקל…
בתאריך יום א׳, 2 ביוני 2024, 19:19, מאת Yaacov Bussani <ybl5770@gmail.com>:
מעניין למה את המשך הכתבה לא שלחתם… שטריא ברווח תפעולי, שתיקה ההשקעות שלה עומד על כשלוש מיליארד שקל…
בתאריך יום א׳, 2 ביוני 2024, 19:19, מאת Yaacov Bussani <ybl5770@gmail.com>:
אני הגשתי. גם לרשות שוק ההון וגם לרשמת האגודות, גם נגד טריא וגם נגד אופק.
I was misled I believed I was buying a share in a mutual building society or bank and now it appears I have given 1000 nis for nothing. ?
כמה שהבנתי הפנייה שלך לרשמת האגודות נבדקה מול אופק ולא נמצא שום דבר חריג.
האם פנית שוב לרשמת האגודות? ואם כן, מה היתה הפנייה שלך?
מתי פנית לממונה על שוק ההון והאם קיבלת איזה שהוא עידכון בנוגע לכך?
בוא נחלק את התשובה שלי לכמה סעיפים:
מה שהיה להוכיח.
תיקי השקעות של שלוש מיליארד.
דוחות מצביעות על רווח תפעולי.
בקשת משיכות של 195 מיליון זה זניח.
הפקדות חדשות היו רק 31 מיליון… זה נמוך אבל בדר"כ זה בגלל שמועות שליליות של אנשים שליליים.
אני אשקיע בלי נדר בטריא.
בתאריך יום א׳, 2 ביוני 2024, 19:26, מאת Yaacov Bussani <ybl5770@gmail.com>:
העובדה שעל מה שאתה בוחר לענות אתה במקרה הטוב מעוות את המציאות או במקרה הרע פשוט משקר ועל שאלות אחרות אתה בוחר לא לענות הוכיחה לי את המהות האמיתית של הרעש והצלצולים שאתה משמיע.
ואל תשאל אותי מה הבנתי לגבייך כי… אני לא חייב לענות לך.
בגדול אני ממליץ לשלוח לינקים לכתבות מלאות ולא צילומי מסך, כי היה קשה למצוא את הכתבה בדה מרקר.
אגב, בחיפוש חדשות על טריא נראה שאתר ICE דולק אחריהם. בהפרש של יומיים הם יכולים לספר כמה מצבם טוב ובמקביל כמה מצבם איום. אני לא מצליח להבין כאן הם ממריאים או מתרסקים.
אגב, למי שאין מנוי לדה מארקר, הארץ ועיתונים דומים עם חומות תשלום, תכירו את archive.md - למשל הנה הכתבה על טריא.
תכלס שון אני לא חייב לך שום הסבר לשום דבר אבל משום מה אתה היחידי שלא מפסיק לגונן על אופק ועל כל מיני אנשים שם ואני בספק רב אם אתה לא טרול שתול.
לראייה, מעניין שידעת שהיתה לי תלונה אצל הרשמת וגם ידעת להגיד “ולא נמצא שום דבר חריג” מעיד שמישהו הביא לך מידע וזה לא הגיע ממני.
אופסי
ולגבי השאר, תחשוב מה שבא לך. עולם חופשי. הכל טוב.
כשאין לך יכולת לענות עניינית על שאלות אז הטקטיקה שלך היא לתקוף לגופו שלך אדם.
רק מראה כמה עלוב אתה.
אני בניגוד אלייך כשיש לי שאלות אני מגיע לאלה שיכולים לענות לי ואני לא תוקף ומשמיץ ומשחק אותה גיבור מקלדת כמוך.
בינתים מי שמגלם לתפארת את דמות הטרול זה אתה שמוכיח את זה בכל מפגש של אופק.
ממש משעשע מה שקורה פה.
אתה לא יודע מה אני כן ומה אני לא. גיבור מקלדת? הצחקת אותי.
בלה בלה בלה
הכלבים נובחים והשיירה עוברת
ברור לגמרי שאתה שתול. אין שום ספק בכך.
מאיר, אני אשתף במה שאני מבין ממה שאתה עושה, כי להבנתי, אתה פוגע באופק, ומאחר שאני חלק מאופק, אתה למעשה פוגע גם בי.
הצטרפתי לאופק כחלק ממאמץ קהילתי לפרוץ דרך, בנסיבות כמעט בלתי אפשריות במדינה כמו שלנו, ולייצר מוסד פיננסי חדש שלא נשלט על ידי בעלי ההון.
הדרך ארוכה היא וקשה, יש עליות ויש ירידות, יש מכשולים ויש הפתעות. זה ברור.
האם הנהלת אופק עשתה טעויות בהתנהלות? אולי.
האם הנהלת אופק יכלה להיות “יותר צדיקה מהאפיפיור”? כנראה שכן.
יחד עם זאת:
האם הנהלת אופק ניווטה בים הסוער והביאה אותנו בינתיים להישגים מרשימים במסע הנכסף - חד משמעית כן.
עכשיו, את מגיש תלונות לגופים שמן הסתם מקשים עלינו גם ככה לצלוח את המשוכה. אתה למעשה תוקע מקל בגלגלים שלנו. במקום שהמוסדות הרגולטורים יתרשמו מאיתנו לחיוב כדי שלא להערים עוד קשיים - אתה מספק להן “תחמושת” כדי שיוסיפו עוד קשיים עלינו. ובתוכם לבטח יש המבקשים לראות בכשלוננו. אתה מזין אותם.
מהניתוח שלי את מה שקורה, אני מעלה שתי אפשרויות:
תהא האפשרות אשר תהא (ואולי יש אפשרות שלישית שלא חשבתי עליה), דע לך שגם אני לא מסכים עם הדרך שלך, שבאופן עקבי אך ורק מנסה לטרפד, לגייס כעס ולהערים קשיים - ללא הבנה את התמונה המורכבת וללא הכרה בהישגים המרשימים שיש לנו עד כה.
הדרך שלך פוגעת ב “אופק” ובכל אחד מאלו שהצטרפו כדי לקחת חלק במיזם ולראות את הצלחתו בסוף הדרך, ובהם אני.
אז כאן אני מבקש ממך להפסיק לפגוע בי ובחבריי לדרך.
אם אופק לא בשבילך, זה סבבה לגמרי, שחרר אותנו. קנית מניה מתוך תקווה שזה יצליח, ידעת ששום דבר לא מובטח. לא הצליח לדעתך - שחרר.
אם אופק בשבילך, אז אנא הצטרף לכוחות החיוביים שמבקשים את הצלחתה של אופק, ואם יש מה לתקן - בשמחה, נתקן ביחד.
תודה!
אני שמח שהגבת אבל יחד עם זאת אתה מתרחק מהמציאות.
ראשית, אני לא קונה את הסימבוליות שאתה כותב שאני פוגע באופק ואם אני פוגע באופק אז אני פוגע בך. לא מכיר אותך ולא יודע מי אתה בערך כשם שאתה לא מכיר אותי.
הסיבות שאני באופק הן אישיות אבל כשנכנסתי לאופק גיליתי שמדובר בעגלה מקרטעת שחיה במציאות מדומה שאינה מודעת לקורה סביבה.
אילו זה היה עסק פרטי, אז זכותו של הבעלים לעשות מה שהוא רוצה ואף לפזר את כספו מהגג של עזריאלי אבל מדובר בציבור, בכספי ציבור וברעיון מסויים וכאן אי אפשר להתעלם מחובת האחריות שחלה על מי שמנהל את הדבר הזה.
ככל שאני נכנס לרזולוציות יותר גבוהות, אני נדהם מעומקו של המחדל הניהולי עד לכדי שברור לחלוטין שלדבר הזה במתכונתו הנוכחית אין שום סיכוי להמשיך כך ודרוש שינוי יותר עמוק מטיפול שורש.
הפתרונות המוצעים הם כאלה שנשלפים מהשרוול, בסתר, במחשכים ובעיקר בחוסר שקיפות. כנראה שיש מציאות לחוד, רעיון לחוד ואנשי ביצוע בעלי יכולות לחוד. כרגע זה לא עובד וזו הגדרה עדינה.
כיוון שמעמדך באופק זהה למעמדי, אני לא מוכן לקבל שום צליל של איום או רמיזה באיום כלשהו. זו חציית קוים ולכן מילותך אינן ראויות.
הביקורת שלי עניינית, מעשית ולגיטימית ומה גם שהיא מבוססת וגם מאומתת. המהלכים שלי נועדו שאתה ושאר חברי אופק לא ישימו את כספם ויום אחד יגלו בור שחור גדול וזה מה שקרה לאלפי חברי אופק שהשקיעו בטריא וכספם נעלם וכל זה היה בהמלצת אופק.
יתכן שאילו כל זה לא היה קורה, הייתי עובר לסדר היום ומאפשר לכל החבורה הזאת להמשיך להשתעשע במשחק “בוא נעשה לנו בנק בכאילו” על 1000 שח שכבר הלכו לאיבוד אבל כיוון שיש לי כספים שכרגע הם כבני ערובה (סליחה על המונח הזה אבל הוא מדוייק) בידיים של אנשים מפוקפקים, הרי שחובתי להאיר את עיני כולם משום “בפני עיוור לא תתן מכשול” ומה גם שאני שותף לעניין.
עד כאן.
יש אנשים, שצריכים ככל הנראה לחכות עד שיווצר משבר עם מאות מיליונים של כספים שבחזקת אופק הישירה, ואף אחד לא ייתן לו מענה (או ידאג למנוע אותו מראש) - עד שיגיעו למסקנה שיש פגמים מהותיים בהתנהלות של אופק. ואם אנחנו מנסים לצעוק ולהזהיר אותם כבר בשלב הזה - התוצאה היא הקטנות או התעלמות.
הבעייה היא שכרגע זעקות הזאב זאב שלכם ריקות מתוכן ומוכיחות שאין באמת משהו מאחוריי הזעקות האלה… במידה ויהיה משהו כבר אף אחד לא יקשיב לכם.
(אני בספק אם כבר לא הפכתם לרעש לבן שמתעלמים ממנו)
סלח לנו, מורנו ורבנו רב הידע והתושיה שון! הו, כיצד היינו עיוורים ולא ראינו כמה המצב באופק שפיר, המידע שקוף, ההחלטות נהירות, כספי החברים בטריא נזילים והכל נופת צופים. לו רק יכולת להסביר לנו זאת קודם באמצעות כוחות השכנוע המרשימים שלך לא היינו נאלצים לבלות שנים בחשכת הרהורי-השווא שלנו על ליקויים בהתנהלות. תודה שהוצאת אותנו מן החושך לאור ומן הבערות לתובנה.
הטקטיקה הידועה, כשאין לך יכולת להגיב עיניינית אז הטקטיקה היא לתקוף לגופו של אדם.
משעשע.
אם הוא לא היה קיים, היה צריך להמציא אותו.
הכי מצחיק שהוא לא מפסיק לגונן על המחדלים של אופק עד כדי כך שאני משוכנע שזה טרול אבל טרול לא מוצלח כי בסגנון שלו הוא מצליח לשכנע אף אחד שהכל טוב.
מצחיק שהטרול מאשים אחרים בהטרלות כאשר הדבר היחידי ששומעים ממך אלה רק הטרלות ותלונות. אני את התלונות שיש לי על התנהלות אופק מעלה בערוצים הנכונים בניגוד אליך שמפיץ רק רעל ושליליות.
אני בניגוד אלייך מחפש פתרונות ולא רק להרוס, להחריב ולהתלונן.
יחד עם זאת יש לי הרבה אמפתיה לאומללות שלך ודומייך פה.
שלום מאיר.
אתה לא רק עוסק בניסיון להאיר את עיני כולם משום “בפני עיוור לא תיתן מכשול”.
ברגע שפנית לגורמים חיצוניים שאותם ממש עלינו “לצלוח” - אתה הוא זה ששמת את המכשול בפנינו, במלוא הדרו.
התרעת בפנינו, הסברת, אפילו “צעקת” את הזעקה שלך, אול מתוך פרשנות כנה (נכונה או שאינה נכונה) שמדובר בסכנה להצלחת המיזם - עד כאן הכל בסדר. תודה על ההתראות.
ברגע שניסית לחבל בהצלחת המיזם באמצעות פניה לגורמים החיצוניים - פגעת בנו, בסיכויי ההצלחה שלנו, ומכאן שפגעת בי.
לגופו של ענין:
אולי החששות שלך מהשלכות התנהלות הנהגת “אופק” נובעות מפרשנות לא נכונה את ההתנהלות, בדומה להבנתך הדמיונית מדברי כאילו “איימתי” עליך, או ש “רמזתי באיום” עליך?
לגבי כספייך שהינם בני ערובה - כאן אני מניח שאתה מכוון לכספים בטריא, ולא ל-1000 הש"ח בהם רכשת מנייה ב “אופק”. מקווה שאני מבין נכון, כי לא ציינת בפירוש.
ובכן, אני מסכים איתך שכספים אלו כרגע “בני ערובה” בטריא, ואני ממש מקווה שתזכה לחלץ אותם משם. זה באמת מתסכל להיות במצב הזה.
אם אני מבין נכון, ההתקשרות המסחרית והמשפטית כאן היא בינך לבין טריא (מה גם ש “אופק” היתה שושבין מרכזי כאן). “אופק” לא חייבו אותך להתקשר עם טריא. עשית את הבדיקות שלך, וקיבלת החלטה.
גם אני בחנתי בזמנו את טריא, והגעתי למסקנה אחרת ממך - שאני לא מספיק סומך על החברה הזו כדי לעשות איתה “עסקים” ולהפקיד שם את הכספים שלי. “אופק” לא פנו אלי, לא לחצו עלי ולא חייבו אותי.
אני יכול אפילו להבין במידה מסויימת שאתה “מוציא” את התסכול שלך (שאני מבין אותו) על “אופק”, אבל על הדרך אתה יוצר אפקט אשר פוגע בכולנו, ולכן פניתי אליך וביקשתי שתעצור את זה.