מי מכם הגיש תלונה כנגד אופק או טריא ברשות שוק ההון או ברשות התאגידים?

לכל אחד מאיתנו עומדת הזכות להגיש תלונה לרשות שוק ההון ולרשות התאגידים הן בעניין אופק והן בעניין טריא.
מי מכם הגיש תלונה או מתכוון להגיש?
מי שהגיש, האם קיבלתם תשובה?

להגיש תלונה על מה?
היום קיבלנו הודעה על התחלת פעילות ביולי…

בתאריך יום ו׳, 31 במאי 2024, 16:41, מאת מאיר בולקה דרך [דיבורים באופק] ‏<noreply@ofek.site.co.il>:

העברות כספים, לא ניהול עו"ש מלא. אין לי מושג אם זה פותח משהו למישהו.

ומה עניין התלונות???

בתאריך יום ו׳, 31 במאי 2024, 17:12, מאת עירא אברמוב דרך [דיבורים באופק] ‏<noreply@ofek.site.co.il>:

התנהלות האגודה מעלה את המחשבה הזו. למשל בהיבטים של הסתרת מסמכים חשובים מחברי האגודה; ושאלת אופן ניהול האסיפות וההחלטות בהן. מאידך, נכונות ההנהלה לפרסם את קיום הפורום הזה היא צעד מסוים בכיוון חיובי, מה שאולי מחליש את המחשבה הזו.

ישנה גם השאלה של כמות המאמץ שהחבר הבודד אמור להשקיע. אם אתה לא מושקע בטריא, נגיד, ואופק איננה פרויקט חייך - האם הגיוני שתשקיע מאמץ במשך ימים על ימים בניהול התכתבויות עם הרשויות לגבי אופק? חישוב עלות-תועלת מראה שעדיף לוותר על ה-1000 ש"ח, לשים רגל על רגל ולחכות לראות האם/מתי הסיפור מתרסק.

(שלא לדבר על כך, שאנחנו חיים בתקופה משברית עמוקה בה ההצלחה של אופק איננה בהכרח העדיפות המירבית בסדר היום של רובנו.)

אז הרבה מתלוננים פה על ההתנהלות של אופק, על ההתנהלות של טריא על ההתנהלות של אופק מול טריא ועדיין אף אחד לא הגיש תלונה/בקשה לבדיקה של רגולטור הממונה על שני הגופים האלה? אז אני מבין שאתם משתמשים בפורום פה להוצאת קיטור ואין ממש בתלונות שלכם מעבר להוצאת קיטור…
אתם מתלוננים על כך שהנהלת אופק והועד מתנהלים בצורה לא תקינה ומצטטים כל מיני סעיפים מהתקנון ובינתים הפנייה היחידה שנעשתה לממונה על האגודות השיתופיות נבדקה ולא נמצא בה כלום.
בנוסף אתם מעלים האשמות חמורות מול ההתנהלות של טריא, ושם מדובר על הרבה יותר מ 1000 ש"ח, ועדיין אף אח לא טרח להכנס ולהגיש תלונה? בקשה לבדיקה?
מודה שזה דיי משעשע אותי, אבל אם הוצאת הקיטור פה היא המטרה שלכם אז בכייף.
לדעתי, אומנם יש מקום להעברת ביקורת על התנהלות אופק, אבל אין שום בסיס לפנייה לממונה משום שאי הסכמה על דרך פעולה היא עדין לא בסיס לשום דבר.
אז במקום לנסות לשווא להוכיח שאני טועה (כי התגובות שלכם חסרות תכלית)… יש לכם כתובת להפנות את ההאשמות שלכם. תנו לי להמר שאף אחדד לא יעשה שום צעד כי עמוק בפנים אתם יודעים שאין לכם שום בסיס.
אגב, אם הטענות “וההוכחות” שאתם מעלים פה כלפי טריא נכונות בבקשה תפנו לממונה על שוק ההון.

בוקר טוב,
בשעתו השקעתי 1.000 שח באופק,ולא עסקתי בכך עוד.
לאחרונה אני קוראת מה שאתם כותבים.
אודה לך שתסביר כאן בקצרה,במה העניין?
תודה🌹

‫בתאריך יום ו׳, 31 במאי 2024 ב-16:42 מאת מאיר בולקה דרך [דיבורים באופק] <‪noreply@ofek.site.co.il‬‏>:‬

הי מרתה,

חשוב להבין - הסכום ששילמת הוא לא השקעה בשום מובן.
ב-1,000 ש"ח רכשת מנייה אחת שהיא מניית חברות - היא הופכת אותך לחברת אגודה ומקנה לך זכויות בהתאם (בגדול: להשתתף באסיפת החברים, לבחור לוועד המנהל ולועדת הביקורת ולהיבחר אליהם, וליהנות מאי-אלו שירותים שהאגודה כרגע מציעה לחבריה - כולל שירותים בנקאיים בהמשך).
את כעת בעלים של האגודה ביחד עם כל יתר 15,000 החברים ובמידה שווה אליהם.
וזו המשמעות היחידה של המנייה שקנית. הערך שלה לא עולה, ואת לא יכולה למכור אותה.

בקצרה איפה האגודה עומדת היום:
באופק הוגדר יעד - להגיע ל-15 אלף חברי אגודה. היעד הזה התבסס על מודל כלכלי שאמר שסכום המנייה שכל חבר שילם (אותם 1,000 ש"ח, ובשנים המוקדמות זה היה 3,000 ש"ח) יהווה את ההון העצמי הדרוש בשביל שאופק תתחיל פעילות.
אבל אז קרו 2 דברים:

1. תהליך ההשקה של השירותים הבנקאיים התעכב ונדחה לאורך זמן רב מאד, בעיקר בגלל הרבה חסמים רגולטוריים, וכתוצאה הרבה מההון העצמי נשחק על הוצאות תפעוליות שוטפות.
  2. הרגולטור החליט להעלות את סף ההון העצמי הדרוש כדי להשיק את הפעילות הבנקאית.

הפועל היוצא הוא שהמודל הכלכלי קרס.
כעת מחפשים באגודה חלופה - יש משא ומתן עם קרן האשראי החברתי “עוגן”, העסקה עדיין לא מגובשת.
עוגן רצו לקבל רוב בוועד המנהל, למיטב הבנתי באופק לא הסכימו לתנאי הזה, וכעת מגבשים מתווה שפרטיו עדיין אינם ידועים לנו.

במקביל, בזמן שאופק לא יכלה להציע שירותים בנקאיים לחברים, היא חיפשה דרכים אחרות להביא להם תועלת, וכך נוצרו מספר שיתופי פעולה (ביטוח בריאות, כרטיס חוץ בנקאי, אפליקציית פמיליביז). אחד המרכזיים הוא טריא - גוף שמהווה פלטפורמה להשקעה P2P, כלומר השקעה ישירה בהלוואות של אנשים אחרים. בטריא נוצר מצב של “ריצה אל הבנקים”, בו הרבה אנשים רוצים למשוך את הכסף בבת אחת והם לא יכולים לעמוד בזה, ולכן הם לא משחררים את הכסף. ישנם הרבה חברי אגודה שהשקיעו כספים בטריא וכעת הם מתוסכלים וכועסים על כך שאינם יכולים לקבל את הכסף שלהם בחזרה.

האם נכון שיפנו את כעסם גם לאופק? אני באופן אישי חושב שלא.
צריך לומר שהכסף שבינתיים מושקע בטריא לא מפסיד, ועומד פחות או יותר ביעדי התשואה המובטחים.

הי עודד,
תודה רבה על ההסבר המפורט, הברור והמהיר.
תמיד רציתי להשקיע/לרכוש מניות ב- start-up, והנה זה קרה…רק שהחלום שלי מעט טעה בדרך ונותר עם בנק לעתיד במקום עם exit (שלא התגשם.:joy::joy::joy:).
נכון,הכעס מיותר, מה עוד שמזיק לבריאות, אבל זה כבר סיפור מספר אחר.
הואיל ואין לי טיפת נסיון מעשי בנושאים אלה, בשבילי הדרך עם אופק פשוט מעניינת ומעט משעשעת.
מה זה 1000 שח שגורמים לי לחייך “כל הדרך אל הבנק” ( שבינתיים איננו).
כן, ועיקר שכחתי, אני עו"ד (בת 80 ביולוגי, 50 - נפשי) העוסקת, בין היתר וב - full time, בעריכת יפויי כוח מתמשכים,
בעריכת צוואות פרימיום, ( איך לא…) ובייעוץ חוזי מקדמי למועמדים להיכנס לדיור מוגן ולבתי אבות.
זהו- i rest my case.:pray:
שבוע שקט ונעים שיהיה לך.:rose:

‫בתאריך שבת, 1 ביוני 2024 ב-9:28 מאת עודד משעולי דרך [דיבורים באופק] <‪noreply@ofek.site.co.il‬‏>:‬

מרתה,עשית לעצמך קצת יחסי ציבור PR,בריאות.אשתדל לזכור אותך ולהסתייע בבוא הזמן,צעיר ממך אבל לא בהרבה.בריאות לכולם

הי,
תודה על הפירגון
מעבר ל-PR, הכי חשוב שכולם יראו שגם בזקנה ניתן לתרום ,להיות בריאים ויעילים, לעצמנו ולכולי עלמא.:rose:

‫בתאריך שבת, 1 ביוני 2024 ב-10:14 מאת Avry Laor דרך [דיבורים באופק] <‪noreply@ofek.site.co.il‬‏>:‬

אם תרצה אתה יכול להתקשר אלי בפרטי 052-3567778

אני מראשוני בעלי המניה באופק והמשקיעים בטריא . יחד עם זאת אני לא בעיניינים . מה לא בסדר ב"אופק" ?

‫בתאריך יום ו׳, 31 במאי 2024 ב-16:42 מאת מאיר בולקה דרך [דיבורים באופק] <‪noreply@ofek.site.co.il‬‏>:‬

היי אבישי,
אופק חווה קשיים של הקמת אגודת אשראי ראשונה בישראל.
כאשר התחילו את התהליך חשבו שהדרך תיהיה יותר קצרה ומהירה.
העובדה שהקמת תאגיד האשראי אופק הצריך שינוי חקיקה בישראל הקשתה והאריכה א התהליך.
לתפיסתי מעבר לכך, שכנראה בתחילת הדרך התקבל הרושם שאוטוטו אופק תתחיל לפעול והעובדה שיש חילוקי דיעות בנוגע לשקיפות והנגשת המידע אני משוכנע שאנחנו במסלול הנכון.
לאור התלונות שמעלים חלק מחברי הפורום מול טריא, רציתי לשאול האם אתה מרוצה מההשקעה שלך בטריא?

לתומי השקעתי בטריא, לאחר כשנה וחצי ביקשתי לסיים את ההשקעה. התהליך לקח חצי שנה, מדהים. היו כל מיני תירוצים וסיפורים. כן, קבלתי את הריבית אבל תהליך הפרידה השאיר טעם לא טוב.

Avry

יש אנשים, בעיקר מי שהעלה נושא זה, שכל עניינם הוא ליצור אנטי, ללא לאות מתחילת הפרויקט הזה…

אולי יש אנשים שכן נפגעו מטריא… אבל צריך להפריד כי מלכתחילה אמרו שטריא חברה לאופק למתן שרות ולא תלויה בה

בתאריך יום א׳, 2 ביוני 2024, 14:57, מאת מוטי דרך [דיבורים באופק] ‏<noreply@ofek.site.co.il>:

Avry

לצלם כתבה זה לא מבהיר שום מצב…
השאלה הראשונה היא מה תנאי ההשקעה ותנאי המשיכה…
בכתבה אני לא רואה התנערות או התעלמות מההשקעה אלא נתינת יעדי משיכה שנפרשים על גבי חצי שנה עד שנה. ראוי היה להציג מה תנאי המשיכה שהוצגו בתחילת ההשקעה…

בתאריך יום א׳, 2 ביוני 2024, 18:50, מאת Avry Laor דרך [דיבורים באופק] ‏<noreply@ofek.site.co.il>:

מעניין אם אותו אחד שהשקיע 500 אלף ויגיע למשיכת הסכום יגיד, די כבר קיבלתי את הכסף שלי אבל יגידו לו שיש לו רווח של עוד 50,והוא יגיד להם שזה לא שלו…
זה דרכם של השקעות… יש השקעה, יש צפי ליציאה/ות ויש רווח או הפסד

בתאריך יום א׳, 2 ביוני 2024, 19:14, מאת Yaacov Bussani ‏<ybl5770@gmail.com>: