מכתב לוועד המנהל - ההסכם עם עוגן

moris163@gmail.com. מוריס מלכה

‫בתאריך יום א׳, 23 ביוני 2024 ב-3:01 מאת עודד משעולי דרך [דיבורים באופק] <‪noreply@ofek.site.co.il‬‏>:‬

מאשר את חתימתי
איגור אילגייב - bigshowmusic@gmail.com - 0542093308

חיים, המחלוקת היחידה בינינו היא שלטענתי הקואופרציה היא לא עקרון נעלה אלא דרך לשמור על המטרה לאורך זמן.
רק משהו שמבוסס על בעלות משותפת שוויונית ודמוקרטית יכול, אולי, למנוע מהבנק החברתי שכה ייחלנו לו להימכר למרבה במחיר מתישהו בעתיד. גם בזה אין הבטחה, אנחנו מכירים את ההיסטוריה של הפרטות קואופרטיבים בארץ, אבל יש בזה יותר כח וסיכוי.

שלום רב,

אני מגבה את שליחת המכתב, אני לא מצליח לחתום עליו דיגיטלית,

שלחו בשמי,

עמרי מרון 054-4301633

מאשר צירוף חתימתי על המכתב.
אברי אברהם רביב

‫בתאריך יום א׳, 23 ביוני 2024 ב-3:00 מאת עודד משעולי דרך [דיבורים באופק] <‪noreply@ofek.site.co.il‬‏>:‬

שלום עודד,
אני מבקשת להצטרף לחתימה על המכתב.
זיוה סלע
zivasel@gmail.com

‪On Sun, Jun 23, 2024 at 3:01 AM ‫עודד משעולי דרך [דיבורים באופק]‬‎ <noreply@ofek.site.co.il> wrote:‬

חותם על המכתב

גיל קני

@bensedek0
@ShawnB
@Omriofek2024
@AVRIRAVIV
@knygl

שמכם צורף למכתב, תודה רבה לכם על התמיכה.
אודה לכם אם תוכלו לצרף גם כתובת דוא"ל.
אני מתחייב שהיא לא תפורסם לאף גורם, ותשמש רק כדי לכתב אתכם למכתב עצמו במועד השליחה לוועד המנהל.
הדבר מוסיף לאמינות המכתב.
ניתן להשיב כאן או לשלוח אליי למייל odedmish@gmail.com

תודה

קראתי את המכתב המצורף לועד המנהל. באופן אישי הרמתי ידיים ואמרתי קדיש על 3000 השקלים. אך בהחלט מסכימה עם הכתוב ומוכנה לחתום על המכתב ברצון.
בהצלחה בדרך

בתאריך יום א׳, 23 ביוני 2024, 03:00, מאת עודד משעולי דרך [דיבורים באופק] ‏<noreply@ofek.site.co.il>:

מצטרף לחתימה על המכתב. שגיא גזית s@shoshana.org.il

אני תומך במתווה שישאיר את אופק עצמאית.

המייל שלי: avriraviv@gmail.com

בתאריך יום א׳, 23 ביוני 2024, 19:24, מאת עודד משעולי דרך [דיבורים באופק] ‏<noreply@ofek.site.co.il>:

אני גם רוצה . אבי כהן , האם יש מצב שיהיה לינק שיוביל הן למכתב והן לאפצית חתימה

ויש לך גם הצעה איך יושג ההון הדרוש ?

הי אבי,
לצערי לא.
אבל הוספתי את שמך - אשמח אם תוכל להעביר לי גם את כתובת הדוא"ל שלך
כאן או בפרטי odedmish@gmail.com

כן. נבקש מהמשתתפים להשקיע עוד 1000₪ ללא הטבות נוספות. והבאים שיצטרפו ישלמו 2000₪.

צריך תוך חודש להרים 20 מליון ש"ח. זה לא אפשרי. נבדק כבר.

מצטרף לחתימה :
יוסי ארנון
Joe@Arnons.com

למה צריך 20 מליון? ותוך חודש? מה הלחץ?
כמה משתתפים יש היום?

צריך הרבה יותר מ-20 מיליון.
20 מיליון זה רק בשביל שיהיה עם מה להתחיל. על פני כמה שנים שייקחו לנו להגיע ליציבות כלכלית והגדלת ההון ע"ב רווחים תפעוליים, זה לפחות 80 מיליון, ולדעתי יכול להגיע גם ליותר.
רק שותפות עם גוף חיצוני תביא סכום כסף כזה ותאפשר כרית בטחון אם דברים ישתבשו, אם ייקח יותר זמן וכו’.

לגבי טווח הזמן - זה לא באמת שיש רק חודש לדבר הזה.
אבל זה יהיה חייב לקרות בזמן הקרוב כי אם אופק לא תצליח להפוך לאגודת אשראי פעילה היא תתמוטט. קצה הסבלנות של ציבור החברים (15 אלף במספר).

השאלה בעיני היא - איזה סוג של שותפות? וזו מהות המכתב.

אגב, לגבי הצעתך - שמעתי שבאחת מפגישות הזום עלה רעיון לאפשר לחברים שרכשו מניה ב-1,000 ש"ח לרכוש מניה ב-3,000 (כלומר להוסיף 2,000), עם אופציה לפצל אותה בעוד 5 שנים, כמו המניות הראשונות.
אני לא רואה דרך בה נצליח לגייס את כל ההון הדרוש בכוחות עצמנו, אבל זה בהחלט יכול למתן את התלות שלנו בגורמים חיצוניים.