ההשקעה שלנו בעתיד: קריאה לתמיכה נוספת באופק

מוכן להכניס עוד 2000. זה לא סכום כ"כ משמעותי עבורי כדי לקבל בנק חברתי שהוא יותר קואופרטיבי.
האמת שלא יודע מה מספר החברות שלי…

ניתן ברמת העקרון ליצור מצב בו מי ששילם יותר מהנה מזכויות יתר כאלה ואחרות, בקיבוצים זה מאד נפוץ. אני מתנגד לזה נחרצות.
זה דורש לעשות שינוי תקנון. באופן כללי לשנות את סכום המניה דורש שינוי תקנון.
לגבי “תרומה” של חברי אגודה ללא תמורה ישירה, ייתכן שלא דורש. אבל אני לא רואה איך אפשר ליצור מנגנון שיאפשר גבייה רק אם מגיעים ליעד, כפי שהציעו פה.

לא כל הקיבוצים הם קואופרטיבים.
גם אני חושב שהרעיון החשוב הוא הקמת בנק חברתי.
מתאר לעצמי שרוב בעלי המניות לא יכולים או רוצים להוסיף עוד וגם אם מדובר על כמה אלפי בעלי מניות שיהיו מוכנים להוסיף עוד 2000 ש"ח מעבר זה עדיין לא מגיע לסכומים שיאפשרו התחלת פעילות והמשך פעילות שוטפת.
אבל מישהו באמת צריך לעשות עבודה ולראות כמה חברים מוכנים להוסיף וכמה ועבור מה הסכום הזה יספיק?
אם הסכום הזה רק יספיק להתחלת פעילות אבל לא לפעילות השוטפת אז זה לא הועיל בכלום.

רעיון מצויין.
מאחר שיש חברים שלא יכולים או לא רוצים להוסיף 2,000 ש"ח להשקעה באופק, אני מציע לאפשר לכל חבר להוסיף סכום כלשהו, מאות שקלים, אלפי שקלים, עשרות אלפי שקלים.
ולמצוא מנגנון פיצוי עתידי שיהיה פרופורציואלי לסכום.
בהתנהלות העתידית של אופק, יהיו חברים שיהיו להם פקדונות בסכומים גבוהים, והם יהנו מריבית על הפקדונות, ויהיו חברים שיהיו להם הלוואות והם ישלמו ריבית על ההלוואות. כלומר, אין שיוויון ולא יהיה שיוויון בין החברים.
באופן דומה, אפשר לתכנן פיצוי כלשהו לחברים שהזרימו כספים כדי לאפשר את המשך קיומה של אופק.

‪On Wed, Jun 26, 2024 at 8:49 AM ‫Neriya Rosner דרך [דיבורים באופק]‬‎ <noreply@ofek.site.co.il> wrote:‬

כל הקיבוצים, גם המופרטים והמתחדשים, מושתתים על אגודה שיתופית. עצם העובדה שנעשה המעבר מתקנון שמחייב שוויון כלכלי מלא למה שמכונה שכר דיפרנציאלי למשל, היא בדיוק הכוונה שלי.
אבל נתתי את הדוגמה הזו רק כדי להמחיש שזה אפשרי. שוב אומר שאני מתנגד לזה.

זו לא המשמעות של שוויון, לפחות לא בהקשר הזה. אם לי יש פקדון ואני מקבל עליו ריבית, ולך יש הלוואה ואתה משלם עליה ריבית - זה לא חוסר שוויון אלא הבדל בשירותים. אם לשנינו יש פקדונות אבל אתה מקבל ריבית גבוהה יותר על שלך כי שמת יותר כסף בסכום המניה, זה חוסר שוויון.
אני מתנגד כי אני חושב שהדברים האלו הם תמיד פתח לעוד ועוד הבדלים בשירותים ובזכויות ע"ב תרומה כלכלית שונה, עד שיצטברו לכדי יצירה של מעמדות בתוך האגודה וזה יהיה הרסני עבור אופק לדעתי.
כמובן שקו אדום הוא זכויות הצבעה שונות ע"ב תרומה כלכלית.

ברור שבהתנהלות השוטפת, כל בעלי הפקדונות אמוים לקבל את אותה התמורה. ויכול להיות שגם יחליטו על תמורה מדורגת לפי סכום הפקדון (ככל שסכום הפיקדון גבוה יותר, התמורה גבוה יותר, גם זה הגיוני ושיוויוני). ויכול להיות שפקדונות באותו סכום, בזמנים שונים, יתנו ריבית שונה.
כידוע כבר היום, אופר לקחה הלוואות בריביות שאנחנו לא יודעים מהן.
בהצעה שלי, כתבתי שצריך לחשוב על מנגנון פיצוי לחברים שיסייעו, בכספם, להבאת אופק לפעילות שוטפת.

שווה לבדוק אם זה אפשרי לגייס ב-Giveback מקבוצת Headstat - זאת פלטפורמת גיוס המונים לתרומות / פרויקטים למען הקהילה / ללא מטרות רווח, והם לא לוקחים עמלה (בניגוד לפלטפורמות המסחריות שלהם Headstart ו-Fundit).

ממתי אופק מוגדרת מלכ"ר? אני לא חושב שנעבור שם את הסף של הקבלה…

אפשר לבדוק אפשרות שהתוספת תהיה סוג של הלוואה למייזם שיוחזר מרווח שיהיה לאחר תקופת פעילות

הי אורן וברוך הבא. אתה מתפרץ לדלת פתוחה, ברור שזה הדבר הראשון שחשבו, אבל לקחת הלוואה זה לא הון בסיס, זה הון נגד חוב וזה לא עוזר לתנאי הסף. צריך הון נקי מחובות.

אולי יש אפשרות להגדיר את תוספת התשלום כאגרת חוב ל- X שנים, שיוחזרו לאחר מכן ע"י הבנק לחברים.

שלום אהובה וברוכה הבאה, ראי תשובה קודמת. לא הלוואה, לא איגרת חוב, זה חייב להיות תרומה, ועוגן מתחייבים ל־80 מליון ש"ח תרומה שכזו ללא שום חובת החזר תשלום, ואני לא חושב שיש לדבר כזה חלופה.

אני חושב שזו הדרך הכי טובה וזה יספיק לשנתיים של פעילות במידה וכולם יספקו.

אבל כמו שאחד מהחברים אמר חייב שיהיה שינוי כלשהו בניהול כי מה שקורה עכשיו לא טוב מספיק וגם לא מאמין מספיק כבר למנהלה הזו.

אני חושב גם שאולי אפשר לעשות את המהלך הזה אחרי הבחירות.

איזו מהן? היו כמה…

שנתיים של פעילות ועוד ההון הבסיסי הדרוש זה סביבות 20 מליון ש"ח. לתום יש את המספרים המלאים. כשאנחנו מדברים על 80 מליון ש"ח אנחנו מתכוונים לסכום שיביא אותנו לפי הערכות עד מצב של כ־50,000 חשבונות עו"ש פעילים, שזה מה שדרוש לאגודה כדי לחיות מההכנסות בלי עזרה מבחוץ. זה לא כסף קטן, זה לא ניתן לגיוס מהחברים, ולמעשה אם הייתי יודע מראש שזה מה שדרוש אני לא יודע אם הייתי מאמין באופק כשקניתי את המניה. הדרך היחידה של אופק להמריא זו המתנה הזו, והגוף היחידי היום שמציע אותה זה עוגן. אני לא יכול לדמיין כרגע מישהו אחר שיציע דיל כזה.

כיוון שאחד מהתנאים של עוגן זה ייצוג בוועד, זה חייב להיות חלק מתהליך הבחירות. אם לא יבחרו לוועד נציגים של עוגן, הבחירות הבאות הן עוד 4 שנים ועד אז עוגן יקימו בנק בלעדינו, ואופק תשאר קליפה ריקה.

הכותרת הראשית :slight_smile:

זה עד 6 שנים.

עוגן לא תקים בנק קואופ לפי דעתי אבל היא כן טובה לנו בלי להכניס עוד כסף. כמובן בהגבלה של 4/4/1 שהאחד זה אנחנו במידה ולא מגיעים למכנה משותף לכל הבחירות שלנו.

את עוגן מעניין בנק חברתי. על הארגון בקואופ הם ישמחו לדלג, זה מכביד עליהם יותר מאשר עוזר. מה שהם כן יוכלו לעשות זה להקים בנק כמו וואן-זירו, עם אנשי מקצוע עם משכורות יותר גבוהות ממה שאופק משלמת, ויקחו לנו הרבה אם לא את כל הלקוחות/חברים הפוטנציאליים, כי אצלם הבנק גם יהיה מלכ"ר עם עמלות נמוכות וגם אין דמי חבר. ויש להם מזומנים לשפוך על זה. איתנו זה פשוט מאיץ להם את התהליך בשנתיים-שלוש כי כל פיתוח הטכנולוגיה והרגולציה כבר מאחורינו.

אנשים יקרים
רוב בני האדם במיוחד אלו שמשקיעים כספים בשוק ההון ודומיו.מבינים שאופק זה כישלון מוחץ מבחינה כלכלית וארגונית. “היה לי חלום” אולי עובד באמריקה, בישראל זה לא. אופק סיבכה אותי ורבים אחרים בעניין הרבה יותר יקר ומסובך, מדובר בטריא שם שוכב פי 10 ו20 יותר מההשקעה באופק. ואין אופק לשחרור הכספים, למרות שאופק לא הכריחו אף אחד לשים כסף בטריא הם בהחלט נתנו לי ולאחרים הרגשה שהם הגב והביטחון שלנו בהשקעה שם. אז הם לא. הם התנערו מאחריות ברגע שהבינו את גודל המשבר שטריא נמצאת בו. בקיצור לשים עוד 2000 שח באופק זאת טעות ואולי אפילו טיפשות. כמו בכול הבעיות האחרות בארץ בונים על זכרונם הקצר של הלקוחות/משקיעים. גם אם יראו לי איך אופק מסדרת את כול בעיותינו ועומדת בכול מה שהיא התחייבה בעבר כולל טיפול בטריא, שקל נוסף אני לא שם ב"בנק החברתי הראשון בארץ" ומקווה שאתם מבינים שאם תכניסו כסף נוסף למיזם החובבני הזה/ חסר אחריות, לכסף של המשקיעים. אתם שמים את כספכם על קרן הצבי. פעם אחת השקעה ראשונה היא טעות. פעם שניה השקעה באותה טעות זאת טיפשות.

בתאריך יום ד׳, 26 ביוני 2024, 08:48, מאת Neriya Rosner דרך [דיבורים באופק] ‏<noreply@ofek.site.co.il>:

איך בדיוק הם נתנו לך את ההרגשה הזאת?
תום ליטף את שערות ראשך תוך כדיי חשיפת הגב החסון שלו וזה השרה בך ביטחון?
אולי תקחו אחריות על ההחלטות הכלכליות הכושלות שלך ואל תפיל את זה על אחרים?
אופק בהחלט התנהגו בטיפשות כל ההתקשרות עם טריא.
אבל האחריות על ההשקעות שלך הן שלך בלבד!
יש מעל כ 2000 חברי אופק שהשקיעו בטריא… ופה יש רק כמה בודדים רעשנים שלא יודעים לקחת אחריות על החלטות שלהם.

אם כך תשקיע באופק עוד 2000 שח. אני אחכה לראות אם יצאת טיפש? ובקשר לאחריות מאיפה האדון הנכבד גב רחב החליט שאני לוקח או לא אחריות על השקעותי. אתה יכול להסכים איתי או לא. בטח ובטח לא תחליט בשבילי מה לכתוב ולמי. קצת צניעות אדון גב רחב זאת לא הקבוצה האישית שלך.

בתאריך יום ה׳, 11 ביולי 2024, 15:14, מאת Shawn Bennet דרך [דיבורים באופק] ‏<noreply@ofek.site.co.il>:

אני מאמין בחשיבות של הרעיון של אופק ולכן רכשתי מנייה.
זאת לא השקעה!
כאשר אתה משקיע במשהו אתה מצפה לקבל תמורה. למשל בחברה כמו טריא… :stuck_out_tongue_closed_eyes:
התמורה היחידה שאני מקווה לראות היא שאופק יקום על הרגליים ויפעל באגודת אשראי הראשונה בישראל!
הלוואי והשקעה של עוד 2000 ש"ח היתה הפתרון… לצערי מדובר בסכומים הרבה יותר גדולים שאין לי…
מאיפה אני יודע שאתה לא לוקח אחריות?!?
אתה קורא את מה שאתה כותב פה או שאתה סתם אוהב להתלונן?
אין לך בכלל הבנה בסיסית מה זה לקחת אחריות, כי אם היתה לך היית מבין שהטענות שלך פשוט מטופשות במקרה הטוב.
שאר הקביעות שלך בתגובה נובעות מחוסר בסיסי בהבנת הנקרא.