אנחנו עומדים ברגע מכריע במסע שלנו יחד. בזמן שאנו שואפים להשלים את המערכות שלנו ולהגיע לרמה הבאה של עצמאות, אנו זקוקים למימון נוסף. זו ההזדמנות שלנו להראות את הכוח והאחדות האמיתיים של הקהילה שלנו.
כיום, כל אחד מאיתנו השקיע 1000₪ כדי להיות חלק מהיוזמה המדהימה הזו. היום אני מציע שנשקיע כל אחד 2000₪ נוספים כדי להבטיח את עתידנו. עבור אלו שיצטרפו אלינו בעתיד, דמי החברות יהיו 3000₪.
למה כדאי לנו לעשות זאת? כי האלטרנטיבה פחות רצויה בהרבה. מתן אפשרות לארגון חיצוני כמו אוגן לממן אותנו משמעותו לוותר על מרבית זכויות הצבעה לטובתם. גרוע מכך, אם לא נפעל, אנו מסתכנים בקריסת אופק ואובדן ההשקעות הראשוניות שלנו.
גם אם לא נצליח לגייס בעצמינו את כל המימון הדרוש, נוכל לפחות לצמצם את הסכום הנחוץ ולשמור על חלק גדול יותר של זכויות ההצבעה שלנו. כך נעמוד בעמדת כוח טובה יותר במשא ומתן עם ארגונים חיצוניים ונוכל לשמור על יותר שליטה בהחלטות ובכיוון העתידי של אופק.
אני מבין שלא כולם יכולים לתרום יותר. עלינו לכבד ולתמוך זה בזה, ולהכיר בכך שלכל חבר יש נסיבות שונות. אבל עבור אלו מאיתנו שיכולים, זו ההזדמנות שלנו להבטיח שאופק יישאר בידיים שלנו, מונע על ידי החזון והערכים המשותפים שלנו.
ביחד, כבר השגנו כל כך הרבה. בואו נמשיך לבנות על ההצלחה שלנו ולהבטיח את עתיד אופק עבורנו ועבור החברים העתידיים. בואו נוכיח שהרוח הקולקטיבית שלנו חזקה מכל אתגר שנעמוד בפניו.
בעיני אנחנו מחויבים לשמור על אופק כאגודה דמוקרטית ושוויונית לכל המשתתפים. ההשקעה הנוספת של 2000₪ לא תעניק זכויות יתר או הטבות נוספות למי שישלים אותה מעבר להצלחת המיזם. המטרה שלנו היא להבטיח את עתיד האגודה ולשמור על האינטרסים המשותפים של כולנו.
בשמי ובשם 4 בעלי מניות מהמשפחה, אני מאשר שאנו מוכנים להוסיף ולשלם עד 3000 ש"ח לכל מניה כדי להשיג את ההון הנדרש להקמת הבנק ללא מעורבות של גופים אחרים בניהול.
עמיקם בלטברג ת.ז. 050013747
מניה מספר 894 מ-10/2/2014
בתאריך יום ד׳, 26 ביוני 2024 ב-8:50 מאת Neriya Rosner דרך [דיבורים באופק] <noreply@ofek.site.co.il>:
נריה צריך לארגן רשימה של חברים שמוכנים להוסיף את 2000 השקלים. ואז להבין האם יש סיכוי שהסכום מספיק. כדי להתחיל את הגבייה. צריך לציין מה סכום הנדרש כדי לעבור את המשוכה המסוכנת.
בתאריך יום ד׳, 26 ביוני 2024, 8:48, מאת Neriya Rosner דרך [דיבורים באופק] <noreply@ofek.site.co.il>:
השקעה, היא העברה של סכום כסף לגורם אחר כדי לייצר הכנסה משני סוגים:
תשואה - הכנסה שוטפת מפירות ההשקעה, כגון דיבידנד או ריבית.
הכנסה הונית - הגדלת ערכה של ההשקעה.
רכישת מניה באופק היא לא השקעה (וכרגע היא לא באמת מנייה כי היא לא סחירה או צוברת הון).
שנית, אופק התאגדה כקואופרטיב, ויש תנאי התאגדות מאוד ברורים, אני בספק אם ההצעה שלך תקבל אישור של רשמת האגודות.
אם אני לא טועה הנושא הזה עלה פה להתדיינות וניתנה תשובה שזה לא אפשר כקואופרטיב. @yifat.solel בהחלט תדע לתת תשובה האם המהלך הזה בכלל אפשרי כקואופרטיב.
אפשר לשנות את מחיר מניית החבר
למעשה גם היום עש חברי אופק שמחזיקים במניית חבר בשווי 1000 ש"ח וכאלה שמחזיקים מניית חבר בשווי 3000 ש"ח. אנחנו רשאים להחליט שחברים רשאים להוסיף לסכום מניית החבר בקלות.
האם אפשר שכאלה שישלמו יותר עבור מניה יקבלו יותר הטבות מאשר כאשר ששילמו פחות?
למשל, האם כאלה ששילמו 3000 ש"ח על מנייה יקבלו ריבית מועדפת על חיסכון מאשר כאלה ששילמו 1000 ש"ח?
עם הניהול הנוכחי של אופק, חוסר התקשורת עם הקהילה, בעיות בהצבעות והתעלמות מהתקנון, וכן אי-שיתוף החברים במידע הנחוץ עבור קבלת ההחלטות - אני לא רואה את עצמי מגדיל את התמיכה שלי באופק ללא שינוי יסודי.
ושלא אובן בצורה שגויה - אני תומך לחלוטין בנסיון להשאיר את אופק בידי החברים ולהמנע מהכנסת גורמי חיצוניים, ואהיה מוכן גם ״לשים את הכסף איפה שהפה״. בסיטואציה הנוכחית, האמון שלי לא מלא ואני חושש שאנחנו ממשיכים לשים פלסטרים על סכר רעוע.
זה צריך להתבצע כמו crowd funding.
מגדירים יעד לגיוס - אם מגיעים ליעד מממשים את הרכישה. אם לא מגיעים ליעד כל אחד מקבל חזרה את הסכום שהשקיע.
אחרת זה נשמע לא טוב
On Wed, Jun 26, 2024 at 8:50 AM Neriya Rosner דרך [דיבורים באופק] <noreply@ofek.site.co.il> wrote:
לא חייבים לעשות את זה בפלטפורמות של האתרים האלה ואפשר לחשוב על תהליך זהה שלא יגבה עמלות.
שאלה מרכזית לטעמי היא האם במסגרת הקואופרטיב ניתן לתת לכאלה שמשלמים יותר על מנייה זכויות עודפות למשל ריבית בחיסכון טובה יותר? אני לא חושב שתקנון הקואופרטיבים מאשר דבר כזה.