ב-13 באוגוסט 2023 (בשנה שעברה), שיעבדה האגודה השיתופית שלנו את “כל הזכויות בתיק הלוואות מס’ 9038 בחברית טריא P2P” לטובת “עוגן - קרן להלוואות חברתיות בע"מ (חל"צ)”.
נודע לי על כך כאשר בדקתי לאחרונה את תיק השיעבודים של אגודתנו.
מצב זה מעלה מספר שאלות:
מהו “תיק הלוואות מס’ 9038”? לכאורה, מדובר בנכס של ‘אופק’, הווה אומר בכספים שאופק מלווה לאחרים ולא לחובות של ‘אופק’. האם אכן כך?
אם התשובה לשאלה (1.) היא חיובית,
מתי ואיך הוחלט כי אופק, באופן קיבוצי ולא כחברים בודדים, תיתן הלוואות דרך טריא?
כיצד מתיישבת לקיחת הלוואות ע"י האגודה, המדווחת בדו"ח הכספי לשנת 2022, עם השקעה בפלטפורמת טריא? האם אופק נהנית ממתח-ריבית כלשהוא?
מדוע לא הודיעה הנהלת האגודה לנו החברים על ההשקעה
ובכל מקרה,
מדוע החליטה האגודה לשעבד נכסים, בכלל?
מדוע החליטה הנהלת האגודה לשעבד נכסים דווקא לחברת עוגן, עמה היא נמצאת במשא-ומתן (אשר גם עליו לא נתקבלה הסכמתנו החברים)?
איזו תמורה ניתנה לאגודה כנגד שיעבוד הנכסים לעוגן?
מדוע לא דיווחה האגודה לנו, החברים על יצירת השיעבוד?
(הייתי שואל גם מה דעתי של וועדת הביקורת בנושא, אבל ידוע שאין לאופק ועדת ביקורת של ממש.)
מדובר בחלק מההון של אופק, שמושקע בטריא (אני מניחה ששם זה נקרא “תיק הלוואות”, לא בדקתי). גם הכסף של האגודה, שהושקע בטריא, אינו נזיל, כמו השקעות אחרות בתנאי ההשקעה הקודמים.
בשל כך היה צורך, כבר בשנה שעברה, ללוות כסף, כדי לממן את הפעילות השוטפת. נלקחה הלוואה מ"עוגן" ולטובת ההלוואה שועבד הסכום המושקע בטריא.
מאיר, אני מזכיר לך שהפורום הזה מיועד לבירור מידע ולא התנצחויות ותקיפות. זו אזהרה ראשונה לשמור על תרבות דיון נאותה פה. יפעת היא לא בהנהלה, היא מהוועד, והיא דווקא איתנו במניפי דגל השקיפות. אתה לא יכול לתקוף את האנשים שבצד שלך כי מהר מאוד תמצא את עצמך לבד.
זו פעם שניה שאתה מנסה לחנך אותי. אתה לא מכיר אותי ואני לא מכיר אותך ולכן אני מציע בעדינות שתרגע ממהערות האישיות שלך. עד היום ההשיגים שלכם היו אפסיים וגם כשיש מקום לדיונים פתוחים, זכותי להתבטא כרצוני. האיזון של הכבוד ההדדי הופר כשהתחילו להתגלות שקרים. אני לא חייב בכבודו של איש. גם מה שכתבתי הוא בגדר הכלל ולא אישי.
אם תמשיך עם ההערות שלך, כנראה שאין לי מה לעשות פה. אני לא תוקף איש אלא משקף את המציאות שעומדת במבחן ואני עומד מאחורי כל מילה.
מאיר, נעים להכיר, אני עירא.
שים לב שיש לי ליד שם המשתמש סמל של מגן:
זה אומר שאני אחד משלושת מנהלי הדיון באתר ומתפקידי אני פה לחנך אנשים אם צריך. זה החלק השנוא עלי בעבודה הזו, אבל זה הסיכון שלקחתי על עצמי כשבחרתי להקים את האתר הזה על חשבון זמני האישי ותוך הוצאות מכיסי כדי שכל חברי האגודה, כולל אתה, נוכל לדבר ולפעול ביחד כאילו זו היתה באמת אגודה שיתופית או קואופ. להזכירך קואופ משמעו קואופרטיב, שיתוף פעולה. זה אומר הדדיות ויחס של אדם לאדם. עצוב שאני צריך אפילו להגיד לך את כל זה כשעוד לא החלטנו ביחד כקהילה מהם חוקי ניהול הדיון, אבל עם התחלה כמו שלך אני חושש שהדיון יתקע ולא יתפתח.
אז לכן זו בקשתי האחרונה שתיישר קו עם הקהילה שאנחנו מנסים לבנות פה באיחור של 10 שנים, ואולי תמצא פה עם מי לשתף פעולה בבעיות שיש לך מול ההנהלה ומול טריא. אם לא, אז תצטרך להסתדר לבד. זה פשוט מאוד. בחירה שלך אם לבוא חיובי או שלילי, כי מצידי לא יהיה עוד נסיון לשכנע אותך. אני לא מתכוון להיות גננת.
שמע, התבלבלת.
אנחנו לא קהילה.
לקחת על עצמך משהו אבל אתה לא הבעלים, אתה לא קובע פה חוקים,ואתה גם לא מחנך.
לא יודע מי מינה אותך להיות מנהל דיון וגם לחנך. נראה לי שסיימתי את לימודי החובה כדי שמישהו יגיד לי מה לעשות.
אם זה על חשבונך, על חשבון הזמן שלך ועוד דברים שכתבת, אז או שתרמת לציבור או שאם בגלל זה אתה חושב שיש לך זכויות יתר לקבוע מה כן ומה לא, אז אתה טועה.
אם אתה רוצה שזו תהיה קהילה, אז צריך לשאול את הציבור אם הוא מעוניין בחוקים האלה שקבעת לשים לכולם ואם כבר נגעת בעניין הזה שזה על חשבונך, אז זה כבר פסול כי לא יעלה על הדעת שעניין ציבורי יהיה בידיים של מישהו פרטי. למעשה עכשיו כולנו נתונים לחסדיך אם טוב לך או לא.
גם אין לי בעיה לא להיות פה. בנתיים אני לא רואה תרומה משמעותית בפורום הזה לטובת הכלל מלבד הוצאת קיטור שגם חשופה לעיני מי שמסתיר מאיתנו את האמת ולאור זאת באמת יש לשקול מה המשמעות של הפלטפורמה הזאת שהיא גם פרטית, גם יש פה דיקטטור שקובע חוקים בלי לשאול את הציבור וגם לא תורמת כלום.
כמו שאמרתי, זו לא קהילה כי קהילה בוחרת ומחליטה אז יש לך טעות בהגדרה ואולי גם בהבנה.
וזו באמת הפעם האחרונה שאתה מעיר לי כי באמת אין לי כוונה לחזור לגן.
אה ועוד משהו, בחרת לכתוב את דבריך בשבת שאין לי יכולת להגיב בשל קדושת היום, אם כבר אתה מדבר על הדדיות ויחס לאדם. אני בכלל מציע שהפלטפורמה הזאת לא תפעל בשבת כדי לכבד את אלה שהשבת קדושה להם.
כל טוב.
אנלא מבין, בא מישהו ופותח פורום לטובת קהילת האנשים שמאמינים ברעיון של אופק. הוא חייב לך משהו? אתה רוצה, תפתח עוד פורום לקהילה. מוזמן לבדוק אם אנשים מצטרפים למקום שבו מתנהלים ומתדיינים בכבוד או לפורום שמציע בעיקר אגרסיות לא מרוסנות (אבל לא בשבת מפאת קודשת היום).
אנחנו לא קהילה, אבל פתחתי את האתר כדי שנהפוך לקהילה. אם אתה לא מעונין להתחבר לקהילה, אתה מוזמן בחום לסגור את היוזר.
מי שבא והחליט להשאר ברוח טובה ולבנות את מה שחסר פה. מי שבא לפרק מוזמן לשבת לצפות אבל לא להפריע לאחרים לבנות.
נכון וזה לא יששאר ככה לנצח, המטרה היא לשים את זה על שרת משותף לחברים שאיננו בשליטת ההנהלה או הוועד, לפחות לא בלעדית. כרגע ההתחלה היא פרטית כי יותר מדי זמן דיברו על זה שצריך אבל זה לא קורה. אתה מתפרץ לכל הדלתות הפתוחות בלי לברר אפילו. אתה במוד תקיפה ולא מעניינות אותך העובדות, יורה בלי לשאול שאלות, ולכן קיבלת שיעור חינוך. אני לא יודע מה הגיל הביולוגי שלך, אתה כנראה לא יודע מה שלי, אבל לשפוט כבר שפטת, ועל זה אתה מקבל את היחס.
קראת את עמוד השאלות והאודות? אנחנו מתכוונים להצביע ביחד על חוקי קהילה ככל שהקהילה נבנית. עוד דוגמא לתקיפה בלי להתעניין בעובדות.
אתה לא חייב לענות לי מיד או בכלל. אם כבר אתה זה שבחרת שלא לענות בשבתות וזה לגיטימי לגמרי. אני לא כופה עליך אם או מתי לענות, אתה גם לא תכפה על 16,000 איש מה לעשות ביום האקראי שבחרת לכבות מסכים. דמוקרטיה וחופש הפרט הולכים יד ביד.
שוב, המטרה היא לבנות. נראה לי שאתה בא לתקוף, וזה לא נסבל בשלב הזה. אם אתה לא תורם כלום לדיון הבונה, אתה מוזמן לעבור להוכיח מחוץ לשער ולא בתוך הקהילה, כי אנשים אחרים יהיו פחות סובלניים.
נכון לעכשיו והיום עדיין אין דו"ח כספי 2023. https://www.ofek.coop/documents/
מתי נהוג לפרסם דו"חות שנתיים באופק, לקראת סוף השנה העוקבת, כלומר בסוף 2024?
עד כמה שאני יודע צריך לפרסם דו"ח לקראת אישור תקציב השנה הבאה, ו/או האספה השנתית האמורה לאשר את הדו"ח, כך שזה נראה לי מוזר עד לא תקין שדו"ח 2023 לא נמצא באתר @yifat.solel
4 הצג ת הדוחות הכספים לשנת 2022 ואישורם – סמנכ"ל הכספים - איתן מתוקי
.5 הצגת דוח ועדת הביקורת לשנת 2022
בעיני זה מוזר מאוד עד כדי ניהול לא תקין.
אשמח להסברים…