תאריך יעד סופי להתחלת שירותים בנקאיים לחברים

האם לא הוגן עבור החברים באופק שאופק תקבע תאריך יעד סופי, דדליין אם תרצו כדי לגייס את הסכום הכספי שנדרש כדי להתחיל לפעול כאגודת אשראי ובנק חברתי ואם לא יעמדו בו יפצו באופן חלקי לפחות את החברים ונסיים את הסיפור? אני עם אמונה גדולה באידאולגיה ובמה שאופק אמור להציע, אבל המצב הזה שלא נגמר הוא לא הוגן כלפי מי שהאמינו ועדיין מאמינים והשקיעו את הסכום ההתחלתי (במיוחד החלוצים הראשונים של ה3000).

אני מרגיש שלא נעשה מספיק והזמן נמרח וכך המשאבים הכספים נגמרים. היה נכון לבנות מודל כלכלי שמתחשב בתרחיש שכל הסיפור לא יקרה כל כך מהר, לדוגמה משכורות נמוכות יותר עד שהאגודה באמת מתחילה את השירותיים הבנקיים. שילוב של מערך עובדים ומתנדבים. אני כותב מחשבות ממה שעולה לי, זה פשוט מצב מתסכל מאוד. אני כעת בחו״ל ולדוגמה ביטוח לאומי חייב לי כספים ואין לי חשבון להפקיד בו אותם, סגרתי את הישן לפני כמה חודשים באמונה אמיתית שהדבר הזה הולך לקרות בקרוב. מאכזב.

אופק במתכונת שהוצגה לנו במהלך השנים - כבר לא קיימת להבנתי.
והיצור החדש שמנסה לקרום עור וגידים בכלל לא תלוי באופק.
הוא תלוי ברצונה או אי רצונה של קרן חיצונית שגורלה של אופק ואופיה תלוי בה לחלוטין. להבנתי.

אני שותף מלא לאכזבה שלך, ולא רק אני. הרבה מאוד חברים כולל ההנהלה והועד המנהל, שהשקיעו בזה הרבה הרבה יותר מאיתנו. לתבוע פיצויים? על מה? בזכות מה ועל איזה בסיס? בכל מקרה לא יובל אותך לשום מקום טוב.

המצב כרגע להערכתי הוא תקופת המתנה לא קצרה (כחצי שנה כפי שנאמר ) עד להחלטה של עוגן. גם אחרי החלטת עוגן יידרש עוד זמן לתהליכים פנימיים נדרשים לאישור העסקה ע"י חברי אופק. אני מוטרד יותר מכך שהבחירות להנהלה לא מתקיימות גם לאחר שעבר (להבנתי) זמן ההארכה שניתנה ע"י רשם האג"ש. כדי לא לפגוע ברצף המהלכים של ההנהלה הקיימת, שמצויה בתהליך לעומקו, אני מציע שהאסיפה תקבל החלטה על הגדלת ההנהלה ב 3-5 חברים חדשים שיצטרפו להנהלה הקיימת בבחירות שיתקיימו כדין וילוו את התהליך. חשוב שאנשים רעננים יהיו בהנהלה ברגעים כל כך חשובים לאגודה.

אני מציע לדרוש מההנהלה קיום מהלך של אסיפות מקוונות שלא מן המניין להבהרת המצב, לענות באופן פתוח ושקוף על שאלות החברים ולצאת עם יוזמה בהסכמה של הקמת צוות/ים משותפים של נציגי ההנהלה, חברי הוועד וחברים מהשורה למצוא פתרונות פרואקטיביים.
הכי גרוע זה המצב הקיים כעת : הערפל שאנחנו נמצאים בו כולל חוסר השקיפות מכיוון ההנהלה
@yifat.solel

ביקשתי לקיים אסיפה כבר מזמן. תתקיים החודש אסיפה, מקווה שהפרטים ייסגרו היום ותישלח הזמנה.
אשמח לקיים כאן - או פגישה מקדימה בזום, לגבי רעיונות של שילוב חברים בקידום האגודה בתקופה הקרובה.

‪On Wed, 4 Sept 2024 at 08:55, ‫דרור ברקת דרך [דיבורים באופק]‬‎ <noreply@ofek.site.co.il> wrote:‬

צודק מאוד, 3000 שח סכום לא מבוטל שכבר כמה שנים לא מביא שום תועלת וחבל!!!

‫בתאריך יום ג׳, 3 בספט׳ 2024 ב-22:47 מאת or sinai דרך [דיבורים באופק] <‪noreply@ofek.site.co.il‬‏>:‬

כרגע שום דבר לא יקרה לפני ההחלטה של עוגן לגבי השקעת הכספים באופק. אופק כרגע בתרדמת חורף עד אז.
במידה ועוגן יחליטו להשקיע את הכספים באופק ועד שהחוזים חתמו וההחלטות יקבלו תוקף של האסיפה וההתארגנות מחדש לפעילות זה לא קרה לתחושתי לפני סוף שנת 2025.
בבקשה מכול אלה שעדיין שבויים באיזה שהיא תחושה שיש להם איזה שהוא כסף באופק תתעוררו על המציאות.
הכסף שהשקעתם, ולא זאת לא מנייה שצוברת רווחים זה בסה"כ דמי חבר ששילמתם, יעלמו כלא היו במידה והמהלך עם עוגן לא יצא לפועל
התקווה היחידה של כל מי שעדיין מקווה לקבל את השקעה שלו בחזרה היא שעוגן תשקיע כסף וההנהלה החדשה תאשר בקשות של משיכות כספים - כפי שציינתי לפני, לא רואה התכנות לזה לפני סוף 2025.
לתפיסתי חייבים לקיים בחירות כפי שהתקנון מחייב!
יכולים בבחירות להעביר החלטה שבמידה והמהלך מול עוגן יקרום עור וגידים ישמרו X מקומות בוועד לנציגים של עוגן. כמובן שצריך לבדוק את זה מול הרשמת.
אני רואה בהקמתה של אגודת אשראי ראשונה בישראל במהלך חשוב ומבין את כל הקשיים שעברו בדרך על היוזמים והמובילים. יחד עם זאת, בשורה התחתונה יש פה כישלון בהרבה מובנים ולתפיסתי חייבים להחליף את הצוות המנהל!

לפני שכולנו רצים לפטר את הנהלה, לשרוף את המועדון ולחלק את מעט הכספים שנשארו אני מציע שכל אחד מאיתנו ינסה להיזכר למה הוא הצטרף לאופק.

אישית, הצטרפתי לאופק כי האמנתי בחלום, חלום בו יש בנק בישראל שפועל בשירות לקוחותיו ולא בשירות של טייקונים. בנק שמאפשר לקיים חשבון עו"ש בעלות נמוכה עד אפסית.
בנק שמשקיע את הכסף שלנו בבעלי עסקים קטנים ובינויים, בעלות הוגנת ותוך כדי ליווי ובכך מאפשר צמיחה והנעה של הכלכלה.
בנק שהוא אלטרנטיבה למערכת הקיימת.

אז נכון הדרך הרבה יותר ארוכה, קשה ומסובכת ממה שחשבנו והמשברים הקשים שעוברת החברה הישראלית בכלל לא עוזרים. אבל צריך לזכור מה המטרה הסופית שלנו ושעם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה.

את השינויים הצפויים בשילוב הכוחות עם עוגן נצטרך לבחון לעומק כשיהיו רלוונטיים.

חלילה לשרוף את המועדון. קיבלתי כאן תגובות שחלקן משקפות את הלך הרוח של הדברים שכתבתי וחלק מקצינות מעט למקומות שלא היו כוונת המשורר. אני עדיין מאמין ויודע טוב מאוד מדוע הצטרפתי לאופק, עדיין מאמין ברעיון ואני מקווה שגם שאר המגיבים כאן. אבל אני בא וטוען שגם עמותה, אגודה או מה שלא יהיה צריכה שתהיה לה תוכנית עסקית שנים קדימה - 5,10,15 וכמובן שגם תוכניות מגירה למצב שהתוכניות המקוריות לא מתממשות. ודרושה כאן שקיפות לגבי הדרך. למיטב זכרוני באבן דרך של 15,000 חברים היו אמורים להיות לנו כבר שירותיים בנקאיים, זה לא קרה. אני מבין שיש בדרך דברים לא צפויים, אבל עדיין צריך לפעול כדי להגיע לשקיפות מירבית ומסלול חדש עם תאריכי יעד ברורים.

גם אני האמנתי בחלום. עלות המניה לא מהווה עבורי שיקול, גם אם תרד לטמיון. החשיבה שלי ממוקדת עכשיו איך מצליחים ליישם את חזון הבנק החברתי באופן האפשרי הטוב ביותר. כל הסימנים מראים שלבד זה לא ילך. אבל לשם כך לדעתי יש לבחור הנהלה חדשה, גדולה יותר מההנהלה של היום, שתכלול בתוכה גם חברים שבהנהלה הקיימת וגם חברים חדשים . דרושה חשיבה פתוחה ושקופה בתהליך הקשה הזה.

אני שמח להגיד שדעתך איננה מבוססת על מציאות עגומה כמתואר.
עוגן גוף עם אג’נדות יותר קרובות אלינו מכל גוף אחר, והם רוצים לתת שירותים בנקאיים במחיר שווה לכולם שאינו תלוי בגחמות של קרטלים ומונופולים. ההבדל הוא שהם חשבו שהם יצטרכו להקים בנק בשביל זה, אבל אנחנו הלכנו בדרך הקשה של יצירה מחדש של גוף שלא היה קיים בחוק הישראלי, עם תנאי כניסה הרבה הרבה יותר נמוכים, וזה אגודת אשראי קואופרטיבית. יש מי שהצטרף לפה מהסיבות של הקמת קואופ, שזה מוערך ונחמד, אני מאוד בעד, אבל כנראה שמעולם לא היינו יכולים להקים את זה בלי משקיע מבחוץ. להזכירכם בהתחלה המפקח על הבנקים לא היה שמח לתת לנו להתחיל לפעול ללא הון עצמי של 70 מליון ש"ח. הצלחנו להוריד את זה לעשרה מליון אבל זה עדיין סכום לא קטן. על הדרך היינו צריכים לפתח או לקנות תוכנות כי עד שהגיעו טאטא לא היה בארץ גוף Banking as a service כמו בשוק האמריקני. היינו צריכים לקדם חוקים ושינויים אחרים. הבעיה שעד שהגענו לתאימות עם הרגולטורים, התוכנות מוכנות והכל מוכן, נגמר הכסף. האם זה בגלל שלקח המון זמן? לא, גם לפני 5-7 שנים לא היה מספיק הון התחלתי. צריך המוני מצטרפים בסדרי גודל של שילוש מספר החברים תוך חצי שנה (לא אפשרי ריאליסטית) או זריקת מזומן מבחוץ. זריקת מזומן של 40 מליון ש"ח עד 150 תוך 5 השנים הראשונות זה לא סכום קטן, וזו השקעה שלא חוזרת, אז הגוף המשקיע האחד שיש לא מוכן לעשות את זה “על עיוור”, אלא רוצה לוודא שלא עושים שטויות או גנבות בכסף, ולדעתי זה לגמרי מובן ומקובל. מה שצריך להתגמש פה זה לא אופי הארגון (להפך, אני מקווה שהאתר הזה הופך אותו ליותר קהילתי!) אלא לתת לעוגן יד על השאלטר, או הברז הראשי, בחרו לכם דימוי. הם לא רוצים למסור לידינו 40 מליון ש"ח ואנחנו סתם נחליט לחלק אותם לכל חברי הקואופ ולסגור את הבאסטה. יכול להבין אותם.

הוגן? נשמע מצויין. על מי בדיוק האולטימטום?

אין כסף לפיצויים. ואל תגיד “יפצו” בגוף שלישי אלא “נפצה”, אופק זה אני ואתה ומויש’לה ודיצה ועוד 15,000 איש ואשה כמונו ששותפים פה. שהשותפים יפצו את עצמם?

נעשה המון ואי אפשר היה לעשות הרבה יותר מלבד לפנות לארגונים ותורמים בחו"ל. הזמן לא נמרח, היו תהליכים שלא כולם בשליטת ההנהלה. והכספים לא נגמרים, הם נגמרו כבר. אנחנו במינוס.

אם אינני טועה, קיבלנו שתי הארכות כי חיכינו לעוגן. עכשיו אין יותר עילה לקבל עוד הארכה מעבר לנובמבר, אז אני מנחש שבחודשיים הקרובים יהיו אסיפה ובחירות.

היו כבר כמה אבל אין מניעה שיהיו עוד. לדבר יש לנו הרבה זמן בעוד אנחנו מחכים לתשובת עוגן.

תודה על התגובה. העלתי מחשבות ותהיות לדיון ולא הייתה שם כוונה לקבוע שכך או כך צריכים להיות הדברים.

1. ממש לא אולטימטום.
  2. כולנו שותפים שווים, אך ההבדל הוא שהשותפים או רובם אני מאמין לא היו אלה שניהלו את הכספים. מדובר בתרחיש שאני לא רוצה להגיע אליו כמובן ואולי אפילו לא ריאלי שיקרה וכמובן שבכל יום אבחר שאופק אכן תחל לפעול.
  3. ראה את התגובה שלי לעופר.

ובשורה התחתונה לי ממש לא הייתה בעיה להכניס יד לכיס ולהגדיל מעט את ההשקעה במידה ותהיה דרך עם שקיפות מלאה לדוגמה: צריך X הון ובתאריך הזה נתחיל את הפעילות בוודאות מוחלטת, השאלה כמה שותפים אחרים יהיו מוכנים והאם זה לא יהיה טיפה בים ביחס לסכום שבאמת דרוש.

אכן, זו גם נקודת משבר האמון שלי. אני לא מבין בדיעבד, על סמך מה תום אמר “אוטוטו, עוד שלושה רבעונים” ושאר הערכות זמן כשההון העצמי לא נראה קרוב לגיוס משום כיוון שהוא. על זה עוד לא קיבלתי ממנו תשובה מספקת. אבל עכשיו זה לא המוקד. אני אשמח לחזור לשאלות האלו אחרי שנרים את המערכת מהנפתלין ואופק תתחיל לפעול.

זה לא נראה באופק שאופק תצא לפועל לכן האם יש מצב שנכריח אותם לפיצוי

איזה פיצוי? על סמך מה אתה קובע שמגיע לך פיצוי? ואיך בדיוק אתה מתכוון להכריח את אופק?
בנוסף, כדאי שתתחיל להפנים שאופק שזה אתה, אני וכל החברים באגודת האשראי.
זה לא אנחנו מולם… אין חיה כזאת!
האפשרות היחידה שבעלי מניה יוכלו לבקש לקבל בחזרה את עלות הקנייה של המניה היא רק במידה ועוגן תזרים כסף. במצב הנוכחי אין כסף בקופה.
מעבר לעובדה שמבחינת ההסכם/תקנון אין שום מחוייבות להחזר רכישת המניה.

בעמד הרכישה היה מישהו שרדף אחרי ללא הפסק ואמר שבכל עת אפשר יהיה לקבל החזר ולא צויין שום כלום על טריא

מכיר את המושג - Accountability?
מתנצל על האנגלית פשוט האקדמיה תרגמה אותו בצורה נוראית.

אחריותיות. יש לך הצעה טובה יותר?

עמד שם מתנדב מתלהב שלא ידע מה לומר או שלא הודרך מה לא לומר.