מצטרף להרגשה ולקריאה
רענן כדורי
052-2463030
מצטרף להרגשה ולקריאה
רענן כדורי
052-2463030
גם אני מאוד רוצה לצאת. סופיה יעקב 0524786616. די נאמס מהתמרחות הזאת של שנים.
אשמח למכור אם מוכרים את שלי ושל בנותי
בתאריך יום ה׳, 19 בספט׳ 2024, 16:37, מאת גיורא ארליך דרך [דיבורים באופק] <noreply@ofek.site.co.il>:
בהחלט מקובל מה שאתה מציע, אנני יודע איך ליצור מפגש ואם בכלל תהייה הענות, בכל אופן צריך ליצור קואליציה נרחבת ולנסות להגיע לתוצאה שתהיי עיניינית וברת ביצוע, אי אפשר לחכות לקץ הימים ובכל אותה עת לחיות בתקווה.
גם לי קשה מהתמשכות התהליך ומהתחושה שיש סיכוי רב שהמהלך ייכשל לבסוף. יחד עם זאת, לא מצטער על הנסיון כולל ההשקעה. הסכום שהשקעתי לפני 8 שנים אישית אינו ממש חסר לי. חשבתי שהרעיון נכון ושווה את ההשקעה. ולכן אני מוכן לכל מאמץ שאולי יצליח להחיות את הפרוייקט. אני מסכים שההנהלה שגתה בהתנהלותה בשנים האחרונות , בעיקר בכך שלא חשפה בפני החברים את התמונה במלואה. לדעתי צריך כרגע לאפשר להנהלה את הארכת כהונתה ל 3 חודשים, בפעם האחרונה בהחלט, ולקבוע כי כעבור 3 חודשים תבחר הנהלה חדשה , רחבה יותר , ןלכן צריך להביא לתיקון התקנון כך שההנהלה תמנה 15 חברות וחברים , ואפשר כך גם לקבוע ש עד 3 מחברי ההנהלה החדשה יוכלו להבחר גם בשלישית כדי להבטיח רציפות ידע ונסיון. כמו כן יש לבחור מועצה שיהיו לה סמכויות כשל אסיפה (למעט סמכויות שהחוק מחייב שיהיו בידי האסיפה), והיא תהיה הגוף שיפקח עין על פעולות ההנהלה. מכיוון שכפי שכבר נכתב כאן, ממילא אין סיכוי לקבל את ההשקעה בחזרה למי שירצה לפרוש מהאגודה, שניתן יד בכפוף לשינויים שהצעתי כאן ושחברים נוספים ודאי יציעו בנוסף, למאמץ להגשמת הרעיון. ומי שחפץ לפרוש מהאגודה כבר כיום, יכול לעשות זאת בכפוף לתקנון.
חברים, אני חוזר ומדגיש. קניית המניה איננה השקעה במובן של השקעה בבורסה. הכסף לא אמור לחזור עם ריבית וכרגע אין כסף בקופה בכלל. תחשבו שקניתם מוצר להרכבה עצמית. עוד אין את כל החלקים, אם תשתתפו זה יקום יותר מהר, אבל אין למי להחזיר את מה שיש לכם ביד, ואין ממי לקבל החזר. אפשר מקסימום למכור את זה הלאה למישהו אחר.
יש לי הרגשה שלא הסבירו מספיק טוב במכירת המניה מה המשמעות, מה זו הצטרפות לאגודה שיתופית. אולי צריך הסבר יותר טוב באתר?
התיי1
זה בדיוק מה שאמרתי. אתה זה שפתחת במתקפה את השירשור, שאתה רוצה בחזרה את הכסף והוועד הוא “זאב בעור של כבש”. אני שמח שאתה עובר לעמדה יותר חיובית.
אתה מוזמן להציע. כרגע יש כל מה שצריך מלבד הון עצמי. זה אומר או לעזור בגיוס עוד חברים (לפחות 20,000 כדי להתחיל פעילות בצורה סבירה לשנה הראשונה) או להפעיל קשרים בקרנות וגופים פיננסיים חברתיים. אז קשרים ויכולת שכנוע הם הדברים הדרושים שלא עולים כסף.
אני מאוד מעריך את פועלם אבל אני לא רואה איך בשלב הזה הם קשורים. כל המשוכות החקיקתיות כבר מאחורינו, והם עובדים מול הכנסת למען כלל האזרחים, בעוד אנחנו צריכים מי שיפעל מול בעלי הון למען הקבוצה הצנועה של בעלי המניות.
אין לי מושג מה מידת האופטימיות בקרב רוב 15,000 החברים, אני בקושי מצליח לשפוט מה מצב הרוח בקרב 15 האנשים שכותבים פה באתר.
מזמן לא. היו שנים שחיכינו לתהליכים שלא תלויים באופק אבל זה כבר לא המצב. הגענו לקו הגמר. יש תוכנות, יש מספר בנק (בדוק, הכנס ליישומון הבנק שלך להוראת העברת כסף ותראה את אופק שם בנק 15), יש אישורים רגולטוריים, חסר רק ההון ההתחלתי של 10 מליון ש"ח, ועוד סכום דומה להפעלת השנה הראשונה בערך.
חייבים לדעת מה נעשה ומה עבד ולא עבד אחרת זה בזבוז אנרגיה חסר פרגמטיות. חזרה על טעויות עבר כי לא לומדים מההיסטוריה. יש פתגם כזה.
אמא שלי, ששמחה מאד על המיזם החברתי אבל ראתה שאין תכלית, מנסה כבר למעלה מחמש שנים להחזיר את המניות שיש לה וכל פעם מבטיחים שאוטוטו מחזירים לה את 3000 הש״ח שהשקיעה וכמובן כלום לא קורה!
חוסר אחריות של מי שהבטיח לה דבר כזה, אבל כרגע אין הון עצמי להחזיר ממנו. מצטער. מה שאפשר לעשות זה למצוא אנשים שכן רוצים להשפיע ולמכור להם את המניה, או יותר נכון אפשר לפצל לשלוש מניות ולמכור אותן למי שכן מעונין. לאגודה כרגע אין איך.
כמה זמן הם ללא כסף?
אימי מבקשת זאת הרבה זמן
ישראל (ססי) אביצור
הפקת אירועים
0545354343
ב-21 בספט׳ 2024, בשעה 11:23, עירא אברמוב דרך [דיבורים באופק] noreply@ofek.site.co.il כתב/ה:
| ira עירא אברמוב
21 בספטמבר |
- | - |
Sasi:
כל פעם מבטיחים שאוטוטו מחזירים לה את 3000 הש״ח
חוסר אחריות של מי שהבטיח לה דבר כזה, אבל כרגע אין הון עצמי להחזיר ממנו. מצטער. מה שאפשר לעשות זה למצוא אנשים שכן רוצים להשפיע ולמכור להם את המניה, או יותר נכון אפשר לפצל לשלוש מניות ולמכור אותן למי שכן מעונין. לאגודה כרגע אין איך.
זה לא “הם”, זה אנחנו. ככה זה אגודה שיתופית. הדוחות הכספיים השנתיים משותפים עם הציבור כל שנה באיחור של כמעט שנה לצערי, אבל באגודה שרוצה לתת שירותים פינאנסיים זה בוודאי בעייתי. לא הוסבר כראוי העניין. כששאלתי לפני שנתיים-שלוש מה האייטמים שצריכים עוד לממש ברשימה כדי שהשירותים יתחילו לעבוד, תום הסביר על התוכנות של טאטא, על חובות רגולטוריים, אף אחד לא דיבר על צורך לגייס 20-30 מליון ש"ח כדי להתחיל פעילות. היו בעיות, אי אפשר למרוח את זה. אני לא יודע אם זה אי מוכנות להודות בכשלון או אופטימיות חסרת בסיס, אבל אני לא חושב שזה מכוונה רעה. שום כסף לא נגנב לכיס פרטי או משהו, רק חוסר ראיה ריאליסטית של העתיד בזמן הגלגול במדרון.
ועדיין, לדעתי אופק עוד לא אמרה את דברה האחרון.
שלום גיורא
מסכימה עם כל משפט
אבל נראה לי כי זה יצליח רק אם יקומו 3-5 אנשים מובילים וישרים ויציעו כמה צעדים חדשים מסודרים באסיפת זום הבאה. אז תהיה משמעות שכל מי שרכש מניה ביושר מתוך אידיאולוגיה והגיון נכון, יעביר המניה שלו להנהלה החדשה ונאמין שהפעם זה יעבוד.יש גםממי ללמוד. בארה"ב יש הרבה בנקים חברתיים. אגב, זה בדיוק המצב בממשלה שלנו, ראש שלא דואג לאזרחים של המדינה. סינדל את עצמו עם קיצוניים ולקח את כולנו בשבי. אני מרוכשי המניות הראשונות, אלה של 3000 ש"ח כי אני מאמינה בחשיבה חברתית קהילתית. מאחלת לנו הצלחה ומחכה לתגובות נוספות למייל של גיורא ארליך. ד"ר אלקה יפה, חברת קיבוץ אלונים, יוזמת פורטל “מעגלי החיים+ 60” במטרה להנגיש מידע לשיפור איכות החיים בגיל השלישי.
www.60plus-goldenage.co.il
בתאריך יום ה׳, 19 בספט׳ 2024, 16:38, מאת גיורא ארליך דרך [דיבורים באופק] <noreply@ofek.site.co.il>: