למה האסיפה היום אינה חוקית ובניגוד לתקנון אופק. שימו לב!

אני מצרף פה מכתב שקיבלתי לא מזמן מהאגף לאיגוד שיתופי, הרגולטור של אופק.
על פי המכתב וגם על פי הידוע, בתקנון אופק נכתב כי אסיפה כללית תתקיים פיזית ובמקביל ניתן לקיים גם אסיפה באמצעות האינטרנט. (שימו לב לסעיף 2 במכתב שכולל סעיף מתוך התקנון שקובע שיש לקיים אסיפה פיזית למי שיהיה מעוניין).
בפועל כידוע לכם, זה לא קורה ולכן האסיפה הזאת לא חוקית, בניגוד לתקנון ובניגוד להנחיות שניתנו לאופק עי ידי האגף.

עכשיו בואו לדובדבן שבסיפור.
בסעיף 1.3 למכתב (למעלה יותר) יש התייחסות לעיון במסמכים.
תקנה 37 קובעת כי כל חבר בתאגיד רשאי לעיין בכל מסמך של התאגיד. גם זה כידוע לכם לא קורה ואני אעיד על עצמי שעד היום מעל חצי שנה שאני מבקש לעיין במסמכים ואני לא מקבל כלום.

לאור זאת, האסיפה היום לא חוקית. היא קורית בניגוד לתקנון ובניגוד לחוק.
תחשבו על זה טוב טוב כשאתם מתבקשים לשקול האם אתם רוצים לתת לועד הכושל הזה להמשיך להוביל את האוניה המקרטעת הזאת שאין לה דרך ואין לה כיוון.

והכי חשוב, בואו נראה מתי הם יסגרו מיקרופונים למי שיגיד משהו שלא יהיה להם נעים באוזן.

לתשומת לב כולם.

התייחסות לעיון במסמכים.
תקנה 37 קובעת כי כל חבר בתאגיד רשאי לעיין בכל הפרוטוקולים ולא בכל המסמכים כפי שנכתב במייל…

לתשומת לב כותב המכתב והקוראים
שלומי

‫בתאריך יום ד׳, 9 באוק׳ 2024 ב-16:52 מאת מאיר בולקה דרך [דיבורים באופק] <‪noreply@ofek.site.co.il‬‏>:‬

אני לא מבין .לכל המתנגדים.יש לכם תחליף אלטרנטיבה לבנק חברתי?
עד שהגענו הלום,כמה מאמצים נעשו.כאשר נגיע להיות בנק אפשר למי שנפשו בוערת לשינויים יכול להלחם.תנו לתינוק לעמוד על רגליו אך אל תהרגו אותו לפני כי אין תינוק אחר …

בתאריך יום ד׳, 9 באוק׳ 2024, 16:52, מאת מאיר בולקה דרך [דיבורים באופק] ‏<noreply@ofek.site.co.il>:

הדברים חמורים כשלעצמם, וכאן לא השאלה אם יש תחליף או לא , רוצים שקיפות , רוצים סדר , איני מעוניין בתאגיד שגורם לי אי נוחות, הסתרת מידע וקומבינות , אני מעוניין במשהו נקי ואיכותי עם שקיפות מירבית ולכן כאשר אני קורא את הביקורות אני מרגיש לא טוב ולא בנוח . חבר רוצה לעיין במסמכים אז שיינתנו לו, חבר רוצה פרטים והבהרות (לא קנטרנות ובעיות) ולכן הדברים כאן תמוהים ואיני מצליח להבין מודע התאגיד אינו חושף את המסמכים / פרוטוקולים וכד’ בפני כל חבר המבקש זאת.

אני מעוניינת בבנק חברתי.
אבל לא בכזה שהאגודה פועלת באופן לא תקין או בניגוד לדין.
בכזה אין לי שום עניין ולא ארצה לקחת בו חלק.
המטרה לא מקדשת את האמצעים.

החברים כרמי וגלבוע,
נא לא להתלהב מההתלהמות של חבר אחד.

אסיפה פיזית נשקלה, אבל בגלל דחיפות הנושא, המחיר של שכירת אולם, ואי הבטחון שמא ישתנו הוראות פק"ער בהפתעה והתאספות באולם תוגבל ל-300 במקום 2000 איש, הוחלט לנהוג כבימי חירום. בכל מקרה הדקויות של סעיף קטן זה או אחר אינן משנות מאומה מהנושא המרכזי שיידון הערב, וזה שיש סיכוי יותר מסביר שעד סוף השנה נאלץ לפרק את האגודה אם לא יהיה טוויסט מפתיע בעלילה. אנחנו עדיין מקווים שיהיה אור ירוק מעוגן או אולי יש למישהו מחברי האגודה קשר למישהו איפשהו שיעניין אותו לעשות עסקה שתציל את אופק מלהתפורר. חשוב לבוא לשמוע הערב. הבעיות של זום או פיזי יתגמדו יחסית לנושאים שעל הפרק.

עירא שלום
אם אני מתלהבת או אם אני לא מתלהבת - זה ענייני. הטון המתנשא שלך מיותר.
מותר לאנשים לחשוב אחרת ממך.

סליחה, זה לא הטון שהתכוונתי שיעבור.

החפירות שלך כבר עברו את הטעם הטוב, אם היה אפשר הייתי קונה ממך את המניה כדי שתרד מאיתנו, אנשים עושים מאמצים כדי שהמיזם יעלה ואתה מנסה לשים להם רגלים, תפסיק עם זה בבקשה.