הסוף באופק? מחשבות לגבי המייל "שמחים לבשר - יש אופק לאופק"

מובן מהמייל שזה הסוף של אופק אגודת אשראי ושלום לעוגן אגודת אשראי.
לי אישית זה מרגיש כמו התנהלות של חברה פרטית.
אם נמכרנו לעוגן, לפחות שייתנו לנו רווחים על המניות.
כתבתי נמכרנו כי האופציות שהביאו במייל הן או להצביע כן לעוגן או שהאגודה נסגרת, זה אולטימטום לא אופציות.

איך אתם רואים את האיחוד/השתלטות ההולך וקרב?

איזה מייל מדובר? לא קבלתי שום דבר

אז כן, אתה צודק. מנסיון מהחברה איפה שעבדתי בעבר כפי שכתבת לאחר האיחוד השתלטות של עוגן תבוא…ואת המנייה היפה שקיבלנו בצורת קלף נוכל לשמור למזכרת ולא יותר מזה.
אין חכם כבעל נסיון

תום שלח עדכון וזימון לאסיפה. תבדוק אם לא נפל לך לספאם.

היה ראוי שעוגן יפרסמו לכולנו את כוונותיהם באופק. הייתי שמח לשמוע ישירות מהם, מה החזון שלהם. איך הם רואים את המצב.
עודד

‪On Tue, Mar 11, 2025 at 10:12 PM ‫Elad Oved דרך [דיבורים באופק]‬‎ <noreply@ofek.site.co.il> wrote:‬

הרעיון של בנק קואופרטיבי היה צריך לסחוף בהתלהבות את החלק הארי של אזרחי ישראל.

הבנקים המסחריים עושקים באופן חוקי את אלה הזקוקים לאשראי, וקיפחו, לאורך שנים, את אלה שחסכו בפקדונות.

במקום להתנפל על ההזדמנות, מתנפלים אזרחי ישראל על כרטיסים להופעת אייל גולן, על קניון חדש שנפתח, או על חופשת הכל כלול באנטליה.

נעשיתי לשווה נפש בכל הנוגע לרצון הטוב להקים בנק קואופרטיבי. אני מתייחס ל 3,000 הש״ח כאל כסף אבוד. כן עוגן, לא עוגן - לא אטרח אפילו להצביע.

לא אסלח על ההצעה להפקיד פקדונות בטריא, תוך יצירת הרושם שמדובר בהפקדה זמנית, עד שאופק יקבל רשיון. החובה להבהיר בדרך שאיננה משתמעת לשתי פנים שאין כל קשר בין טריא לאופק (למעט עמלה?) וטריא עלולה להקלע לקשיים.

בקצב שטריא משחררת היום פקדונות, ייקח שנים עד שאקבל את כספי פקדונותי. אני מייחס את תמימותי והעובדה שלא בחנתי הפקדות אלה כראוי לאמון (הבלתי מוצדק) שנתתי באופק.

בשורה התחתונה: מה אכפת לי…
(אייל גולן איננו, במקרה, מהפילנתרופים שתורמים לעוגן, כאשר הוא ממלא את בלומפילד? :rofl:)

כוונותיהם הובהרו. הם הרוב בועד המנהל. אין להם שום עניין בקואופרטיב. הם בעלי הבנק ואנחנו כן/לא נהיה לקוחות. אולי העמלות יהיו יותר תחרותיות.

בפועל, הועד המנהל מכר אותנו לעוגן. אולי יפעת תצליח לשפר מעט את התנאים מחר. כדאי לחכות לעדכון ממנה.

אני קניתי מניה כי רציתי קואופרטיב, אבל גם אם בסוף אופק תהיה מיעוט בועד המנהל ואלמנט הקואופרציה ייעלם, עדיין נוצר אימפקט חברתי משמעותי מעצם זה שעוגן הוא מלכ"ר ולא בנק מסחרי בבעלות פרטית.

כמלוה בעוגן, ללא קשר למניה שלי באופק, אני יכולה להגיד שהתחושה שלי כלקוחה חיובית מאוד. הם הגונים ויעילים והשירות שלהם מצוין. כאם יחידנית שזוכה לתנאים מחפירים, אם בכלל, בכל בנק וחברת אשראי קיימת, עבורי הם מביאים שינוי משמעותי לטובה.

טלי

ראשית,
כאן ניתן לראות מי הם, ושבעצם הם כבר קוראים לעצמם בנק.

להבנתי, מדללים אותנו, וידללו עוד בעתיד (כנגד הון נוסף שעוגן תזרים), יחד עם זאת, נקודת אור קטנה, צפויה ירידה בסעיף הוצאות הנהלה וכלליות כתוצאה מהמעבר למשרדי עוגן.

נסיון המחאה כנגד הבנקים, נרכש ע"י שני בנקאים לשעבר… נו, שוין. שום דבר כבר לא מפתיע בארצנו הקטנה ומוקפת האויבים.

לאור העובדה שהחקיקה כבר קיימת, ומוסדות המדינה כבר מכירים בתהליך, אני חושב שכדאי לנו להתאחד, להכריז על פרישה, ולהשקיע במיזם חדש בלעדיהם.
לע"ד, גם אם זה אומר להתחיל הכל מהתחלה, כולל גיוס הון וכו’.

אמת לאמיתה, מדוע שישלמו דיבידנדים לאנשים השקופים שהאמינו בהם. קיימת כאן מניפולציה לשמה. השאלה למי אכפת …

בברכה ובתודה מראש,

גיל בן דוד
מהנדס אזרחי
054-8311448

Best regards,

Gil Ben-David Civil Engineer & Project Manager
gilbd44@gmail.com
Mobile: +972-54-8311448

בתאריך יום ג׳, 11 במרץ 2025, 15:13, מאת Elad Oved דרך [דיבורים באופק] ‏<noreply@ofek.site.co.il>:

לצערי נוהל מו"מ מאחורי גבי. התחננו לעוגן שתבוא להושיע, כי צריך 15 מיליון ש"ח במיידי כדי להתחיל להפעיל את אגודת האשראי ועוד כשלושים מיליון בארבע השנים לאחר מכן.
אציין כי הצפי הוא שאחרי ארבע שנות פעילות מתאזנים ואחרי שבע שנים כבר יהיו הכנסות המכסות את כל חובות העבר ויותר וניתן יהיה לתת שירותים ללמעלה ממאה אלף איש.
את ההצעות שנשלחו על-ידי עוגן אין לכנות אלא כ"סחיטה באיומים". מדובר בנסיון של עמותה להשתלט על אגודה שיתופית, לבטל את המודל הדמוקרטי ולאפשר לאנשי העמותה לעשות כרצונם בנכסים של הארגון וגם בכספי החברים העתידיים.
זה הסכם שאסור לחתום עליו.
אני בדיונים מול עוגן, שכאמור החלו אחרי שכבר הבטיחו להם מה שהם רוצים. ישבתי עם יו"ר העמותה, עם המנכ"ל ועם הפרוייקטורית (המצויינת) שלקחו להפעיל את פרוייקט ההקמה. אני נפגשת שוב היום עם המנכ"ל, בנסיון ליצור שינויים שאפשר יהיה לחיות איתם.
אני חייבת לציין, שהוצאתי לוועד המנהל מסמך הפורט את הכשלים המשפטיים והעקרוניים במסמכים ששלחה עוגן, אבל לצערי לא נותר שם איש שיש לו כוחות להילחם ויותר מכך, נראה שהם רוצים בעיקר להיפטר מהמועקה הזו.
בעיניי זה טירוף. יש לנו מערכות, שבשלבים מתקדמים של בדיקות, יש לנו רישיון מותנה וחברי אופק השקיעו 18 מיליון ש"ח בכסף ועוד סכום שמוערך במאתיים מיליון ש"ח של עבודה.
בואו נמצא את הדרך לגייס עכשיו 15 מיליון ש"ח, נבחר ועד חדש שיש לו עניין במציאת פתרונות וניתן לציבור הישראלי פתרון שהוא כל כך זקוק לו.

אני מציעה שנקבע פגישת זום לשבוע הבא כדי להחליט על הצעדים הבאים.

לא מובן קשה לי לעקוב נפלה אופק והכסף שהשקענו ו האימון?

כבר אחרי שנה ממועד רכישת המנייה בסכום של 3000 ש"ח, כן הייתי בין הראשונים, ראיתי ש"המנהלים" חלבו את ההון של “הבנק”, כן הייתה כוונה לפתוח בנק חברתי ולא כל מיני אגודות אשראי, באמצעות משכורות מנופחות.

בתאריך יום ג׳, 11 במרץ 2025, 22:13, מאת Elad Oved דרך [דיבורים באופק] ‏<noreply@ofek.site.co.il>:

אם לא חבירה לעוגן, מה האופציות שיש לנו?

זו האשמה בהתנהגות פלילית ותצטרך לגבות טענות כאלו בעובדות.

לפי מה שאני ראיתי היה פה מאמץ כביר שהזיז הרבה הרים בירוקרטיים ורגולטוריים ממש לא פשוטים, הרים מערכת תמיכה ממשלתית ביצירת התשתיות של טאטא והכין את הקרקע למהלך חסר תקדים. הרבה שעות במשכורת נמוכה או בהתנדבות הושקעו פה. אני חושב שהתנסחת בצורה מזלזלת שלא בצדק.

אורי, העת לשאול את השאלות האלו ולחפש חלופות היתה לפני 3 שנים וחלפה בשנה האחרונה. חיפשו לא מעט אבל הם האופציה היחידה ככל הנראה, נשאר רק לנסות להמתיק את הגלולה.

יש הבנות עם עוגן, נראה שהאיחוד יכול להוביל לבנק, אסיפה באפריל… מי שקרוב רואה אחרת ממי שלא בעניינים כך שאם יש משהו לא כשר צריכים לבשר על כך ולהסביר מה הם המכשולים

יש רק דבר אחד שכנראה לא כולם הבינו.
אופק זה לא סטארטאפ שמביא לך אופציות במכירה או השקעה.

תודה יפעת על השיתוף
חשוב מאוד לדעת מה הכוונות האמיתיות של “עוגן” בקטע.
אני שלחתי את השאלה הזאת במייל חוזר למיה:
“בסעיף 2 כתוב “תקנון אופק ישונה באופן שיעניק לעוגן זכויות ייחודיות.” מה הן אותן זכויות ייחודיות ?
הרושם המתקבל מ הסעיף הזה הוא ש"עוגן” תשלוט מעשית באגודה הזאת ופרקטית. האגודה תפסיק להיות שיתופית "
המענה שקיבלתי היא שהשאלה הועברה לדרומי.
לדעתי על כולם לשגר שאלות מהסוג הזה לוועד המנהל, כלומר לתום דרומי.
ועוד הערה : האיום של דרומי, כלומר בררת המחדל שהוא מעמיד לחברי האגודה: או “עוגן” או פירוק “אופק”, משולה ל (ותסלחו לי על הבוטות): הצמדת אקדח לרקה.

אכן יהיה נחמד לשמוע, למרות שלא סביר שיגידו משהו שלא נרצה לשמוע גם אם זה התכנון שלהם