תראו מה אני מביא פה.
פניתי לרשמת האגודות בשאלה איך יכול להיות שועד אופק שתם זמנו והוא מינה את עצמו ללא בחירות מחדש כדי להמשיך לפעול מול עוגן אלא שהתוקף ניתן לו עד 31 בדצמבר 2024 והנה חודשיים וחצי אחרי שהם לא בתוקף הם מודיעים שיש להם הסכם.
אז השאלה שלי היתה ברורה: איך זה שועד שאין לו תוקף מסכם משהו שאין לו סמכות.
קיבלתי תשובה (מצורפת פה) שבעצם קובעת שיש פה שערוריה עוד יותר גדולה ממה שחשבנו.
מתברר שהרשמת פעלה בניגוד לאישור החברים והאסיפה הכללית ונתנה לועד תוקף אינסופי עד שהם יסגרו את העסקה עם עוגן. אני לא מכיר רקבון יותר מזה.
ועד שאין לו סמכות ואין לו מנדט שהיה צריך לעמוד לבחירת החברים מחדש, פועל בניגוד לכל חוק ובניגוד לכל הגיון ויש להם גיבוי לא ברור מהממונה.
לתשומת לבכם.
מקריאה בעיון של אישור הממונה ברור שאין מדובר באישור אינסופי וכי תוקפו יסתיים לא יאוחר מאפריל השנה. כמו כן הונחה הוועד לפעול בתקופה הנוספת במגבלות שקבעה הממונה.
אין בכך משום הבעת דעה לעצם העניין, אך חשוב שנדע את העובדות לאשורן.
בתאריך יום ד׳, 19 במרץ 2025 ב-10:32 מאת מאיר בולקה דרך [דיבורים באופק] <noreply@ofek.site.co.il>:
רקוב מהיסוד.
יש לעזוב מיידית את שלולית הרפש הזו, לסגור את האגודה.
לחלק את יתרת הכספים בין משקיעיה ולא לתת במתנה לעוגן (ששייכת לשני בנקאים לשעבר) במתנה גמורה בנק פעיל.
אם הם ישיגו את מטרתם, אנחנו נפסיד את הכל.
גם את מטרתנו המקורית, וגם את הכספים שהשקענו.
בתאריך יום ד׳, 19 במרץ 2025, 10:33, מאת מאיר בולקה דרך [דיבורים באופק] <noreply@ofek.site.co.il>:
וואו ממש שערוריה , מה ניתן לעשות? אם פועלם יביא לבנק סביר שזה לא יהיה אגודת אשראי, יהיה בנק פרטי של טייקון
זה לא יהיה בנק של טייקון, זה יהיה תאגיד אשראי בבעלות אגודת עוגן שהיא מלכ"ר. למה אתה מתעלמים מהעובדות שפרסנו כאן שוב ושוב. יש הרבה על מה להתרגז על אמת, אבל אתם מתרגזים על עובדות לא נכונות.
צודק לחלוטין!!!
בתאריך יום ד׳, 19 במרץ 2025 ב-10:32 מאת מאיר בולקה דרך [דיבורים באופק] <noreply@ofek.site.co.il>:
הרשמת אישרה ולכן, בניגוד לפרשנות שלך, אין כאן ריקבון. נראה לי שהוועד עושה את המיטב בהתחשב במציאות. היינו כולנו רוצים שאופק תתפתח אחרת אבל זה לא הצליח. אז עד הסיבוב הבא נברך על המעט שכן הושג. בעמל רב.
דיסקליימר: אני לא קשור לועד בשום דרך.
On Wed, Mar 19, 2025 at 10:31 AM מאיר בולקה דרך [דיבורים באופק] <noreply@ofek.site.co.il> wrote:
ראית את הפוסט של Yosefo אם לא תקרא תגיד מה דעתך? אצלו האגודה = שלולית רפש
לא נראה לי בעייתי, מקווה שהצעד יושלם בקרוב, עם כל הביקורת לא רואה אלטרנטיבה במערכת הכלכלית הנוכחית.
ראיתי, לא טרחתי להתחיל לתקן לו את כל הטעויות העובדתיות. הוא לא מגיב מידיעה, הוא מהדהד את דעתו של חבר אחר שמאוד אוהב להשמיץ ולבקר תוך התעלמות מהתמונה הגדולה. שיבושם להם, אני סיימתי להגיב לכל אחד. אני מסתכל קדימה ולא אחורה. מישהו בוועד עושה משהו שמרגיש לי חשוד באינטרסים אישיים ולא ברור לי מה ומי, אבל זה גרם לזה שעומדים לחתום עם עוגן על הסכם גרוע או לא לחתום, כשיש אופציה שלישית וזה לעשות הסכם טוב. לא ברור לי למה לא קידמו, ולכאורה חסמו אקטיבית את היכולים להביא הסכם כזה. יש פה משהו מאוד לא בסדר שמוסתר מאיתנו, אבל לא נראה לי שזה מה שמצויין פה בראש השרשור. הבעיה היא שחסרים מידע ושקיפות פה, התהליך הדמוקרטי לא מוטמע כראוי, וכיוון שלא הקמנו את מועצת החברים, אין לנו גוף מייצג שיכול לפקח על הוועד ולמנוע מדברים כאלו לקרות.
המשהו המאוד לא בסדר שמוסתר יוצר ללא ספק כל מיני תגובות לא ראויות או לא ראויות בעיני אלו שיודעים יותר, השאלה שמתבקשת מכל אלו שיודעים יותר, איך ומהיכן הם שואבים מידע? לגבי היתר שלא יוצרים תגובות בעלות דיעה ורק עוקבים אחרי כל האמירות יוצאים מתוסכלים, האם אתה יכול לסייע בעובדות, לעשות סדר ולאמר איך עובדות אלו מגיעות אליך שסוף כל סוף יהיה ל"עדר" אפשרויות מוסכלות יותר.
אני מתכתב ישירות עם מי שמוכן לדבר איתי. אני פונה אישית לתום ולחברי ועד ומקבל מה שמקבל. העובדות היחידות שאני משמיט זה דברים שעלולים להזיק לאופק עקב פרסום חלקי וסלקטיבי בתקשורת (הפורום הזה פתוח לעולם ועיתונאים קוראים אותו) או לפגוע במו"מ, או להפוך אותי אישית ליעד לתביעת דיבה. אלו לא הפרטים המהותיים. מה שמהותי אמרתי כאן.
- עוגן מקבלים דיל טוב מדי להם שלא כולל שמירה על אופק כקואופ.
- מומחית הקואופרטיבים של הוועד רוצה להציע מתווה שישמור על זכויותינו אבל לכאורה מודרת מהשיחות.
- נראה שבגדול הפרוייקטורית והיו"ר של עוגן באותו ראש איתנו לגבי שימור הקואופ, ויש ספק יותר מסביר שאם יפורק הקואופ יפוג איתו רשיון הפעלת השירותים הבנקאיים, על כן לא ברור למה דירקטוריון עוגן דוחף לשם ולמה הוועד שלנו לכאורה מסייע להם אקטיבית. מפה מסריח הדג.
- שיהיה ברור לכולם - אין לי ספק שענייני טריא לא נכללים וגם לא יכללו בשום הסכם מול עוגן, לטוב או לרע. אם מישהו רוצה לנסות למכור את החוזה שלו מול טריא למישהו אחר או לעוגן, לחוד או כקבוצה, אני אומר לכו על זה. אל תצפו שההסכם הזה יכסה את זה.
- אני לא חושד בעוגן בחוסר תום לב. הם מלכ"ר אבל מנהלים אותו חבורת שועלי בנקים והמטרה שלהם היא לקבל את העסקה הכי כדאית כלכלית. העובדה שזה יכול לדפוק להם את הרשיון לא מעניינת אותם כרגע. הם ימתיקו לנו את העסקה אחר כך רק לפי דרישות הרגולטורים והרשמת. מבחינתם זה עדר עיזים שחלקו יצא אחר כך, ואילו הגישה שלנו היא שאף עז לא תכנס אליה מראש. אני חוזר ותוהה למה הוועד שלנו לכאורה הסכים לכל העיזים ולא נלחם אפילו נגד אחת בודדת, ואף לכאורה מדיר את ציידת העיזים שלנו.
מעבר לזה, להגיד שהכל רקוב וצריך לנטוש זו התבטאות ריקה. אין מה להרוויח מזה (כי אין ולא יהיה כסף להחזיר על מניות, אופק במינוס). אם מישהו מקווה לפדות את המניה אז הדרך היחידה שלו לראות גרוש זה להיות בעד הזרמת הכספים של עוגן. אם אין עסקה אז יש פשיטת רגל ואז אין כסף ואין סיכוי שאף אחד ינסה ליזום עוד אגודת אשראי בעשרים השנים הקרובות.
מסכים עם מה שכתבת למעט הסתייגות אחת קטנה, אם לא נסגור עם עוגן רוב הסיכויים שתהיה פשיטת רגל אבל לא 100%, כמעט תמיד יש משהו לעשות בעניין רק צריך לחפור ולמצוא פתרון.
אם יהיה הסכם הוגן ולא השתלטות אני איתך, אני בעד כן לקבל עזרה כשיתוף פעולה. אבל ארצה לראות הסכם הוגן ושקיפות מצד עוגן והאגודה.
משהו חשוב יותר מכל התגובה שכתבתי
תוכל בבקשה לעגן במקום כלשהו את הלינק לאסיפה עם התאריך
האסיפה מתקיימת בתאריך 02/04/2025 יום רביעי, בשעה 22:30-22:00
לינק:
מי מוכן לשים כסף על עו"ד שייצג אותנו כאן?
אל תכתוכ בכל מקום, עד כמה שזכור לי כאן יש בוט שיחסום אותך אוטומטית על ספאם
הוא לא כותב “בכל מקום” ואם מישהו יחסם יהיה מי שישחרר. אני הקמתי את האתר ויש עוד שני מנהלים ואנחנו נדאג לשחרר חסימות.
לגבי ייצוג משפטי, לא חשבתי על זה אבל אולי מתקרב הרגע.
גם אני שלחתי נמסר לי שהם בודקים וכשתהיה תשובה יעדכנו אותי
בתאריך יום ד׳, 19 במרץ 2025, 10:32, מאת מאיר בולקה דרך [דיבורים באופק] <noreply@ofek.site.co.il>:
היי הלך לי הלינק למפגש בזום היום אם אפשר אשמח לקבלו תודה
יתרת כספים???
האם זו היתממות?
אין יתרת כספים. אין חברים מצטרפים חדשים.
לכן אין ברירה ויש צורך בעוגן…
מתנצל, ראיתי רק עכשיו. אני בעצמי לא יכולתי להתחבר מסיבות אישיות
יש לינק להצבעה:
https://ofek.vote.co.il/Login
תצביעו ותשפיעו