היי לכולם שאלה קטנה בנושא ההון הדרוש על ידי אופק לגייס

להבנתי אנחנו עומדים על 15 אלף חברים אם אפשר שניפנה לחברים ונבקש מהם להוסיף עוד 700 שח מכול חבר ?
זה ייתן לאגודה עוד 10 וחצי מיליון שח להתחלת הפעילות להבנתי הבסיסית

מתנצל על התגיות וחשוב לי להוסיף שאין לי הבנה בכלכלה או בעסקים
בנוסף אני קניתי את המנייה שלי כשמחירה היה 3000 ואני מוכן להוסיף את אותם 700 של המדוברים

נשמע נכון מאוד.
אפילו במחיר שזה יקנה מניה נוספת.
אני תומך.

צריך רק לברר ולקבל אימות שה 10.5 מליון זה רק מה שמונע מהרכבת לצאת לדרך

בתאריך יום א׳, 12 במאי 2024, 11:14, מאת עמית דרך [דיבורים באופק] ‏<noreply@ofek.site.co.il>:

שלום עמית. למיטב ידיעתי רבים מאוד מתוך 15,000 חברי אופק קנו מניה רק בתור הזדהות עם המטרה, אך מעבר לכך אינם מגלים עניין ולכן אין סיכוי לסכום שאתה מצפה לו.
לצערי כנראה שהסיכוי היחיד לעבור לשלב הבא הוא רק בעזרת “עוגן”.

אני מבין האם אפשר לבקש מההנהלה להעלות שאלון דיגיטאלי כמו בהצבעות לוועד ושם תיתקבל ההחלטה? וכך נדע לאן הרוח בין חברי אופק הולכת ומה היכולת לעשות כקבוצה ?

גם הקטנת ההתחייבות של הבנק ל"עוגן" היא משמעותית. זה לא הכל או כלום - למה לא לפחות להציע את זה כאפשרות? ואם נגייס 5 מליון, וניאלץ ללוות 5 נוספים, זה לא עדיף?

למעשה עוגן הם כבר בעלי חוב שלנו, אני מניח שחלק מהכסף יהיה מחיקת חוב וחלק השקעה.

איך עוגן בעלי חוב שלנו ? הרי עדיין לא נחתם איתם דבר ?

אני מסכים, ובתנאי שהסכום יופקד אצל נאמן ויובטח שהשימוש היחיד בו הוא להשלמת ההון העצמי ולא למימון השוטף. גם צריך לקחת בחשבון שלא כל חברי אופק יסכימו לבקשה. אין לי מושג האם ניתן לקבוע זאת כהחלטת אסיפה. אז לא בטוח שנצליח לגייס את הסכום הדרוש.

בהנחה שכרגע רק מחצית מהחברים יסכימו להוסיף-זו בדיוק היתה כוונתי. שהחברים הקיימים יוסיפו 2,000 ש"ח כל אחד (כמו שהיה מחיר המניה בהקמה) ויקבלו מניה נוספת מסוג 2.כל גיוס חדש יצטרך לשלם 3000 ש"ח ויקבל מניה מסוג 1+מנייה מסוג 2. חבר שלא יוסיף, יקבל :“מנייה נדחית” בסך 2,000 ש"ח ש"תופשר" כשישלים את הדרישה. ניתן להיטיב עם חברים שמשלמים-למשל בתוספת של 1% לריבית מפקדון או כל הצעה סבירה אחרת.

קואופרטיב!
מניה אחת לכל חבר…! (?)

מקבל על עצמי להוסיף את הסכום של 700 ש"ח. הנדרשים כדאי למנף את האגודה

הנהלת אופק לקחה מהם הלוואה כי חלק מההון העצמי “סגור” אצל טריא וממתין שיוחזרו הלוואות.

יש להניח שרובם לא יסכימו. אם תהיה הסכמה של 10% אני אהיה מופתע, במיוחד שאותם 10% יצטרכו להוסיף פי עשר. לפחות 10,000 - 20,000 לאדם.

מה זה סוג 2? זה קיים בכלל בחוג האגודות השיתופיות?

לדרוש מאדם עוד 2000 ש"ח או שהמניה שלו תוקפא זו סחיטה. אין מצב שזה יעבור הצבעה באסיפה.

כן, נראה שאנשים לא הפנימו שזו לא מניה הבסוג הנסחר, הבורסאי.

אין בעיה להוסיף סכום בכדי להזיז את ה"עגלה",
רק שלפני כן צריך לדעת מהו הסכום שכל חבר צריך להוסיף.
או לחילופין להציע “מניות שוות ערך כספי” שיהיה ניתן לממשן בעוד 5 שנים,
(לא יודע האם עניין המניות זה אפשרי, רק מציע), ה"עגלה חייבת לזוז"

לא רואה מצב שבו 16,000 אנשים יוציאו עוד 2000ש"ח מהארנק עכשיו כל אחד, ואני גם לא חושב שיהיו 1500 מתנדבים לשים 20,000 כל אחד. אנחנו חייבים זריקת מזומן מבחוץ, האופציה היחידה כרגע על הפרק הם עוגן (ומחפשים כבר יותר משנה אני מניח). מה שנשאר זה רק למצוא איך הם משקיעים בנו בלי לרצות לקנות אותנו, כי אני מאמין שלא תהיה הסכמה של החברים למכירת האגודה.

אם המחשבה שעוגן ישקיעו בנו, הם לא יעשו את זה לשם שמיים, הם ירצו ריבית, % מהבנק או “בנפיט” כלשהו, אם כך מחשבתי שאנו ננפיק לעצמינו “מניות הלוואה” ל 5-7 שנים עם ערך נקוב לכל מניה נניח לדוגמה 1000 ש"ח וכל אחד יקנה לפי יכולתו מניות.
או להוציא את הבנק להנפקה בבורסה לגיוס

קוראים לזה אג"ח
ואני לא חושב שחוקי ככה למכור אג"ח כשאין עדיין הכנסות אפילו.

כרגע אין לו רשיון לנהל “בנק” אז למה שמישהו יסכים להנפיק אותו בכלל?

כמו כן אם אתה מוכר מניות איך זה ישאר קואופ?

לא יודע, אני מציע, למנהלים בטוח יש תשובות יותר חכמות, שיעלו את האופציות לפתחנו וכך נוכל לדון ולהגיע להסכמה לאופציה מועדפת, אני בטוח שיש דרך,
כי אם לא אזי אני מבין שנסתם הגולל על אופק.

לא נסתם הגולל, עובדים על מתווה להציל אותה (ולהשאיר אותה קואופ) ולתת לעוגן החזר טוב להשקעה.