אני שלחתי לאופק הצעה שכל חבר יוכל להוסיף סכום כרצונו. צריך למצוא מנגנון שבעתיד יתגמל כל חבר לפי הסכום. בהזדמנות זו גם לטפל בהבדל בין מי שרכש מניה ב 1000 למי שרכש מניה ב 3000.
אני מציע שבמקום ללוות מעוגן. ילוו את הכסף מבעלי המניות באותם תנאים וריביות… כך שגם הכסף נשאר בתוך הבנק כהשקעות נושאות ריבית על ידי בעלי המניות וגם מי שירצה יזרים כסף נוסף כהשקעה נושאת ריבית פחותה מאשר בגיוס ההון הדרוש.
מצטרף בשמחה, נרי אראלי
בתאריך יום א׳, 12 במאי 2024, 11:14, מאת עמית דרך [דיבורים באופק] <noreply@ofek.site.co.il>:
מסכים לחלוטין.
העניין נסחב הרבה זמן ואפשר לנסות לגייס עוד מהחברים תמורת מניות
עדיף שיציעו להלוות מבעלי המניות באותם תנאים שאמורים להלוות מעוגן.
ומי שירצה להפקיד כספים בתמורה לריבית טובה בנוסף, זה יגדיל את הון אופק…
בתאריך יום א׳, 12 במאי 2024, 11:14, מאת עמית דרך [דיבורים באופק] <noreply@ofek.site.co.il>:
אבל זה מצב של ביצה ותרנגולת. הם לא יוכלו להבטיח להחזיר את ההלוואה לפני שיגיעו לבערך 20 מליון ש"ח, והם לא ישיגו אלפי הלוואות קטנות אם הם לא יראו שהם במצב להחזיר.
האופציה היחידה שלא מאלצת אותם לחזר אחרי אלפי מלווים קטנים של 1000 ש"ח כל אחד היא ללכת למלווה אחד גדול או משקיע, וכרגע עוגן היחידים שמציעים דיל כזה וגם קרובים מבחינה ערכית, נשאר לחכות למתווה שיספק את שני הצדדים, ועובדים על זה.
אם הכסף יושקע בריבית של 8% לדוגמא ולמשקיעים ינתן 5% אז זה יהיה רווחי לשתי הצדדים… ככה הבנקים הדיווחים עובדים, רק שהם מוצצים את הדם של הלקוחות וגם לוקחים ריביות גבוהות ונותנים אפס ריבית וגם עמלות על כל פעולה…
יש דברים שכן הגיוני לפחות בשלב הראשוני שאופק יפעלו לפיו עד ליציבות פיננסית
בתאריך יום א׳, 12 במאי 2024, 21:06, מאת עירא אברמוב דרך [דיבורים באופק] <noreply@ofek.site.co.il>:
וגם עוגן הוא גוף שמורכב מריבוי פרטיים… אז למה שזה לא יהיה בריבוי פרטיים שכבר נמצאים במסגרת אופק… באותם תנאים …
בתאריך יום א׳, 12 במאי 2024, 21:15, מאת Yaacov Bussani <ybl5770@gmail.com>:
עירא, את הדרך המשפטית כיצד לעשות זאת נשאיר למשפטנים-זה רק ענייןמניותיהם של חברים
טכנולוגיה פיננסית/משפטית; אזכיר לדוגמא את ס’ 24 לפקודת האגודות השיתופיות:
"לאגודה יהא שעבוד על מניותיהם של חברים בשל חובות המגיעים לאגודה
-
(1) בשל כל חוב המגיע לאגודה רשומה מחבר או ממי שהיה חבר, יהא לה לאגודה שעבוד על מנייתו או על חלקו בהון ועל פקדונותיו, ועל כל דיבידנדה או הענקה או על חלק אחר מן הרווחים המגיעים לו, ויכולה היא לעמת כל סכום שנזקף לזכותו של החבר או של מי שהיה חבר או כל סכום המגיע לו, לעומת תשלום אותו החוב או על חשבון סילוק אותו החוב.
(2) אסור לשום חבר של אגודה רשומה לשעבד לאגודה את מניותיה של האגודה בתורת בטחון להלוואה.
הרעיון הוא להשאיר לכל חבר את מלוא הזכויות שלו באגודה ולא לגרוע ממנו כלום !!!
ובמקביל לתת הטבה לכל מי ששילם את התוספת
עוגן זה גוף שמקורות הכסף שלו זה בעלי הון! אם אופק מקבלים מימון מעוגן, אזי בעלי ההון ישלטו באופק. זה בנגוד לחזון ולאידאולוגיה של אופק!!!
לדעתי בעלי המניות יכולים לממן, כל אחד בסכום שהוא רוצה.
אין אפשרות לחייב כל חבר להוסיף מימון.
צריך לאפשר לכל חבר לממן את עלות ההקמה בסכום שהוא רוצה.
אפשר גם לגייס חברים חדשים בעלות של 500 ש"ח.
לכל חבר תהיה מניה אחת בלבד! ללא תלות בסכום שהוא העביר לאופק.
נותר רק למצוא נוסח שתאפשר לתגמל חברים לפי הסכום שהם העבירו לאופק.
זה ייתן מענה גם לאנומליה שנוצרה כאשר מחיר המניה ירד מ 3,000 ש"ח ל 1,000 ש"ח.
ברור שאין אפשרות לדעת מראש כמה חברים יסכימו להוסיף. אז בואו נדחוף את הועד המנהל להכין תוכנית מסודרת של גיוס נוסף מהחברים בצירוף ההטבות שהם יקבלו (וכל חבר יוכל להשלים את הגיוס מתי שירצה). להציג אותה לכולם ואז יצאו אל כולם במעין משאל מראש שיסגר מהר.
אני מאוד מאוד בעד ךקדם את הנושא דרך פרטיים שהאמינו באופק בקואופרטיב בתחילת הדרך. מאמין שכן אנשים יהיו מוכנים “להשכיב” סכום כסף נכבד של כמה עשרות אלפי שקלים לטוב הנושא לתקופה מראש ידועה של נניח 10 שנים . העניין שהדרך לברר כמה אנשים וכמה הסכומים שיכולים לתרום לטובת הנושא לתקופה ארוכה
מקווה שיצליח כל יוזמה שתהיה מקווה שתצליח וילדי ונכדי יצליחו לראות בחייהם את יוזמת הקואופרטיב עובדת ובועטת
אני עדיין מאמין בחזון ואשמח להוסיף לטובת “הזזת העגלה” ,רק בואו תאמינו בחברים תצביעו הצעה ותגידו מה הסכום הדרוש
הוא שהעליתי אתמול.
ההנהלה צריכה לומר מפורשות מה הסכום החסר.
לצאת בחוזר לכל חברי אופק הקיימים עם הצעת הלוואה מהחברים בכפולות של 1000 ש"ח שיתוגמלו ב % מסוים, לתקופה נקובה מראש של X שנים.
וכל חבר יחזיר תשובה לאיזה סכום הוא מתחייב לפי ההצעה.
ברגע שיהיו התשובות מחברי אופק, ההנהלה תוכל לדעת האם צלח הדבר ואין צורך בעוגן בהלוואה\השקעה מעוגן. (או לכל היותר נתח עוגן ירד).
צפוי - שברגע שאופק תוכרז כגוף בנקאי יהיו אלפי מצטרפים חדשים בתמורה לדמי הצטרפות מוגדלים
גם
אבל גם למשל כמו שהיה בהתחלה קניתי ב3000 והיום קונים ב1000. מגיעה לי הזכות להעביר 2 מניות לקרובים ואני מעדכנת את אופק.
יש לי קול אחד זהה לבעל מניה אחת למרות שיש לי 3
כמו שמי ששילם יותר מיסים עדיין מקבל קול אחד בקלפי. זה הרעיון.
אי אפשר למכור אגודת פקדון ואשראי ולא להנפיק אותה.
אפשר לאפשר לחברים להפקיד פיקדון ארוך טווח, שיוכל להחשב לצורך הון עצמי. זה לא יהיה עוד מניית חבר ולא עוד סכום שלא יחזור, אלא פקדון לחמש שנים. השאלה היא כמה חברים יסכימו לעשות זאת ואיזה סכום פיקדון אפשר לגייס בדרך זו.
יפעת, ההצעה שלך מצויינת !
בבקשה תעבירי אותה להנהלה לביצוע-אני מקבל אותה ומציע לך לפנות לכל חברי האגודה בבקשה להפקיד פקדון בסכומים שבין 5,000 ש"ח ל-10,000 ש"ח ל-5 שנים עם הטבה של 1% לשנה.