מסכים מאד. אני לא חושב שאפשר להסתמך באופן מלא על חברי האגודה בגיוס ההון העצמי החסר, אבל לא רואה סיבה שלא לנסות.
האם יש מגבלת מינימום לגובה הפיקדון? חברים שונים יוכלו להפקיד סכומים שונים בהתאם למצבם הכלכלי ומידת האמון שלהם באופק.
כמובן שצריכות להיות ערובות כלשהן - פיקדון אמור להיות אפיק יחסית בטוח.
אני חושב שזה כיוון שנכון לבדוק אותו, לא כפתרון כולל אלא כדרך לחזק את נקודת הפתיחה של אופק, וגם להזרים קצת דם במערכת.
אי-אפשר למכור אותה רשמית, אבל אפשר למכור אותה בפועל:
הגורם הקונה מתחייב הסכמית להעביר כמויות גדולות של כסף לאגודה, וכן להעסיק בשכר מספר מסוים של אנשים בקשר עם האגודה.
משנים את התקנון להקניית שליטה אפקטיבית לגורם הקונה.
נכון שזו איננה מכירה “הרמטית”, כי לכאורה, האסיפה הכללית של האגודה יכולה להפוך את מצב הדברים. אך בפועל, ציבור החברים אינו פעיל ויכולתו להפעיל את האסיפה הכללית כמעט ואינה קיימת; להנהלת האגודה ישנה מידה רבה של שליטה אפקטיבית באסיפה הכללית.
ואני לא אומר שאני בהכרח מתנגד להעברת השליטה ב’אופק’ לעוגן. (אם כי - אני בוודאי מתנגד לכל דבר כזה במצב בו מסמכי האגודה נסתרים מאיתנו.)
למיטב הבנתי, לא ניתן להעביר שליטה באגודה שיתופית לגוף אחר. זה יהפוך את האגודה לסוג אחר של תאגיד ולכן העברת שליטה כאמור, אינה תואמת את פקודת האגודות השיתופיות.
On Mon, 10 Jun 2024 at 14:17, אייל רוזנברג דרך [דיבורים באופק] <noreply@ofek.site.co.il> wrote:
לא ברור לי מה משמעות שיתוף הפעולה עם עוגן להזרמת הסכומים החסרים.
האם מדובר בהלוואה מאיזה שהוא סוג? אם כן, כדאי לפנות קודם לחברי האגודה.
אבל לדעתי זו לא הלוואה- כי כספי הלוואה צריך להחזיר- והם לא יכולים להיחשב כחלק מההון העצמי.
אם מדובר בהשקעה: אז במה בדיוק עוגן משקים- הרי זו אג’ שיתופית- קולם שווה לקולי (ולא משנה כמה כסף שלמנו)
או שמדובר בהזרמה של הסכום החסר כנגד קבלת הטבות מאופק (כמו שפמילי ביז מקבלת גישה ללקוחות חדשים דרך אופק, או כמו שטריא מקבלת גישה ללקוחות, או כמו שחברת הביטוח הרפואי XX קבלה גישה ללקוחות וכיוצ"ב)
אם מדובר בהשקעה של הלוואה כנגד ריבית, סביר להניח שיש מספיק מבין החברים שיוכלו לשים את הסכום הזה בקלות (האחד 2,000 ש"ח והשניה 2 מיליון)