שלום, אני חזי הירשהורן, חבר באופק כמה שנים (נדמה לי מ2021).
כמה מכם אולי זוכרים אותי כמי שניהל ויכוחים מרים בנוגע לשקיפות באופק לפני… לא זוכר. יותר משנה.
מבין עובדי אופק אני מניח שיש גם כן כמה שזוכרים אותי, אולי לרעה.
אני רוצה להתחיל בטוב: עצם קיומו של הפורום הזה, עם נוכחות של יפעת (ואני משער שעוד עובדים/חברי ועד) היא התקדמות יפה. בזמנו אחד הדברים שהכי הפריעו לנו היה שאין מקום שאפשר לקיים בו דיונים בלי נסיונות השתקה נמרצים מצד הועד, בטענה שפוחדים שויכוחים ירחיקו חברים חדשים. כנראה שבעקבות ההגעה ליעד החברים זה הפך למעט פחות מאיים והפורום הזה קם. מעולה.
דבר טוב שני: אני קיבלתי את ההזמנה לפורום הזה במייל מאופק. בעקבות קריאה של חלק מהדיונים אני מבין שזה עצמו הישג לא טריוויאלי של הפורום. דובר כאן הרבה על איך לשלוח הזמנה לחברים, ואני מניח שההזמנה שאני קיבלתי היא התוצאה של כל זה. כל הכבוד לכל מי שהתעסק בזה, אתם תותחים.
ועכשיו לרע: מצער - אבל לא באמת מפתיע, שעדיין יש תלונות על חוסר שקיפות מצד הוועד. מצער עוד יותר - ועדיין לא מאוד מפתיע, שעולים חשדות לאי קיום התקנון על ידי הועד (ובהחלט לא מפתיע שהם נוגעים להצבעות).
מאוד חמור בעיני שראיתי התייחסויות מזלזלות מצד חברי.ות ועד לתקנון בנוסח “חשבנו שבמקרה הזה אין צורך”, “מה שחשוב זה שזה מאובטח”.
אני לא מדבר על המקרים הספציפים, אלא על היחס המזלזל לתקנון, דבר שלא יאפשר את קיומה של אופק כקואופרטיב. אולי אופק לא תתמוטט, אולי היא כן תפעל כמשהו אחר - לא שיתופי, אבל קואופרטיב זה לא יהיה עם כזה יחס.
בזמנו הותשתי מהויכוחים והתייאשתי מאופק, גם הייתי שותף לנסיון התארגנות שיום אחד פתאום השתתק. אז חשבתי שזה פשוט נעצר, אבל אני מניח שהפורום הזה הוא בצורה מסוימת המשך, ושאני פיספסתי איזו הודעה חשובה או לינק לפלטפורמה כלשהי.
בכל אופן, מבחינתי זה משמח מאוד שיש הישגים גדולים בתחום שבזמנו הכי הפריע לנו, ואני מקווה שהעניין רק ילך וישתפר.