שקיפות ומנהל תקין

הי סמי,

הצוות היה יוזמה של יפעת, והוא היה פתוח לכל חברי האגודה שרצו בכך. במפגשים הראשונים היו אולי כ-30 איש, עם הזמן זה הלך והצטמצם. בנוסף, מרבית האנשים השתתפו במפגשים לסירוגין. הרבה מהאנשים שהשתתפו במפגשי הצוות פעילים כאן בפורום ברמות שונות. לבסוף, את הניסוח של המסמך עצמו ביצענו @yifat.solel , @ira ואני.
מלבד יפעת, אף אחד מהמשתתפים אינו נושא תפקיד באגודה. הצוואת הוא אינו צוות רשמי מטעם האגודה ולא ניתנו לו שום סמכויות - בסה"כ קבוצת חברים אכפתיים שחשוב היה להם להקדיש מחשבה כיצד לפתח את המנגנונים הדמוקרטיים באגודה. מיותר לציין שהכל היה בהתנדבות.
התהליך כולו, מהפגישה הראשונה ועד שהיה מסמך מגובש, לקח בערך 8 חודשים. תדירות המפגשים השתנתה מעת לעת ועמדה בערך על אחת לחודש (אני חושב שהתקיימו סה"כ 9 או 10 מפגשים). לא עבור כל מפגש קיימנו פרוטוקול, לא מכוונה רעה אלא לעתים שכחנו. את הפרוטוקולים שישנם אין מניעה לפרסם לציבור, אבל כאמור הם לא מהווים מסמך רשמי משום סוג.

לגבי שאלת היישום - מצער אותי שבינתיים אף אחת מההצעות שלנו לא קודמה. הצגנו את המסמך בדצמבר 23’ לוועד המנהל. אני חושב שהוועד עסוק כרגע יותר במציאת פתרון לבעיה הקשה שאופק מצויה בה, וזה מתבקש.
אבל אני מאמין שההצעות שלנו, במיוחד בכל הנוגע להקמה של מועצת החברים והקמת וועדות בוועד המנהל, הן חיוניות כחלק מהמשא ומתן עם עוגן.

לסיום אני רוצה להתייחס למשהו שכתבת בפוסט הראשון בנושא -

עשית פה קצת סלט. אופק היא לא עמותה, אלא אגודה שיתופית. נכון להיום חברי האגודה לא יכולים בקלות לפדות את מניית החברות שלהם, בגלל הגבלות של הרגולטור.
תום המנכ"ל יזם עכשיו סדרת פגישות - מרביתן בזום, אתמול התקיים מפגש פיזי. אם לא נכחת בשני המפגשים עד כה אתה מוזמן להשתתף במפגש הבא, בו מביאים לידיעת חברי האגודה את מצב האגודה, ואת האפשרויות העומדות לפתחנו.

אם אתה מודאג מהמתווה שעוגן מציאים, מציע לך לקרוא את מה שפרסמתי כאן:

שבת שלום