אין להתחבר לעוגן .לפי התנאים שהוא מציב זו השתלטות עויינת.
אם הוועד המנהל לא יכול להתמודד עם המצב שהגענו אליו אז בבקשה לקרוא לבחירות חדשות לוועד מנהל חדש לא יותר מ5 חברי וועד מנהל עם תפקיד מוגד וברור לכל חבר הוועד.
יש לשמש באתר האגודה(וחיבים לשדרג את האתר ההולם לשמוש חברי בעמותה) ככלי תקשורת העיקרי+הדואר האלקטרוני של חברי האגודה ולהשתמש בכלי נוסף כמו ה TELEGRAM אחד כללי לשיח בין החברים ופלטפורמות נוספות בהתאם לתפקידי הועד המנהל שם ידווח באופן שוטתף חבר הועד המנהל האחראי על הנושא שלו.
אין צורך בהוספת תפקדים או וועדות נוספות.לחסוך בהוצאות העמותה
חובה להתנהל בשקיפות בשקיפות בשקיפות מוחלטת.דרך האתר הדואר האלקטרוני והקבוצות שציינתי קודם.כל קניית שירות גיוס עובדים חייבם לפרסמם לחברי האגודה.
יש לשמור בקפדנות על הפרטים האישיים של עובדי וחברי העמותה.פרט לכך חייב להיות גלוי וידוע לחברי האגידה
מדוע לא נמצא באתר מציבת העובדים כולל הוועד המנהל שמותיהם ותפקידם.
בצומת זה יש להודיע לחברי האגודה את המצב לאישורו ולתת לכל חבר עמותה להחליט להמשיך או להפסיק את חברות בעמותה
חברת הוועד המנהל, עו"ד יפעת סולל והצוות שהיה איתה הניחו את היסודות להגברת השקיפות באופק. ממליץ לך לקרוא את המסמך שנמצא פה בפורום.
קראתי את המסמך.מדוע לא שלחתם את המסמך הזה לחברי האגודה בדואר אלקטרוני?מה בדיוק ישמתם מהדוח הזה שלא הייה קיים?האם פרסמתם את פרוטוקולי הישיבות להוצאת מסמך זה ואפה?
עו"ד יפעת סולל היא חברת הוועד המנהל איך זה יכול להיות לכתוב דוח ובקורת מחברת הוועד המנהל?
רשום בדווח "עו"ד יפעת סולל והצוות שלה"מי הצוות הזה האם יש לו שם ותפקיד?
@ira יכול לענות לך על השאלות האלה. אני לא הייתי חלק מהמהלך.
הי סמי,
הצוות היה יוזמה של יפעת, והוא היה פתוח לכל חברי האגודה שרצו בכך. במפגשים הראשונים היו אולי כ-30 איש, עם הזמן זה הלך והצטמצם. בנוסף, מרבית האנשים השתתפו במפגשים לסירוגין. הרבה מהאנשים שהשתתפו במפגשי הצוות פעילים כאן בפורום ברמות שונות. לבסוף, את הניסוח של המסמך עצמו ביצענו @yifat.solel , @ira ואני.
מלבד יפעת, אף אחד מהמשתתפים אינו נושא תפקיד באגודה. הצוואת הוא אינו צוות רשמי מטעם האגודה ולא ניתנו לו שום סמכויות - בסה"כ קבוצת חברים אכפתיים שחשוב היה להם להקדיש מחשבה כיצד לפתח את המנגנונים הדמוקרטיים באגודה. מיותר לציין שהכל היה בהתנדבות.
התהליך כולו, מהפגישה הראשונה ועד שהיה מסמך מגובש, לקח בערך 8 חודשים. תדירות המפגשים השתנתה מעת לעת ועמדה בערך על אחת לחודש (אני חושב שהתקיימו סה"כ 9 או 10 מפגשים). לא עבור כל מפגש קיימנו פרוטוקול, לא מכוונה רעה אלא לעתים שכחנו. את הפרוטוקולים שישנם אין מניעה לפרסם לציבור, אבל כאמור הם לא מהווים מסמך רשמי משום סוג.
לגבי שאלת היישום - מצער אותי שבינתיים אף אחת מההצעות שלנו לא קודמה. הצגנו את המסמך בדצמבר 23’ לוועד המנהל. אני חושב שהוועד עסוק כרגע יותר במציאת פתרון לבעיה הקשה שאופק מצויה בה, וזה מתבקש.
אבל אני מאמין שההצעות שלנו, במיוחד בכל הנוגע להקמה של מועצת החברים והקמת וועדות בוועד המנהל, הן חיוניות כחלק מהמשא ומתן עם עוגן.
לסיום אני רוצה להתייחס למשהו שכתבת בפוסט הראשון בנושא -
עשית פה קצת סלט. אופק היא לא עמותה, אלא אגודה שיתופית. נכון להיום חברי האגודה לא יכולים בקלות לפדות את מניית החברות שלהם, בגלל הגבלות של הרגולטור.
תום המנכ"ל יזם עכשיו סדרת פגישות - מרביתן בזום, אתמול התקיים מפגש פיזי. אם לא נכחת בשני המפגשים עד כה אתה מוזמן להשתתף במפגש הבא, בו מביאים לידיעת חברי האגודה את מצב האגודה, ואת האפשרויות העומדות לפתחנו.
אם אתה מודאג מהמתווה שעוגן מציאים, מציע לך לקרוא את מה שפרסמתי כאן:
שבת שלום
מלבד הפורום הזה, שבזכותו עולים לא מעט נושאים חשובים לדיון בין אנשי הקהילה.
מעדיף פורום פתוח, שכולם יכולים להשתתף בו עם דפדפן בסיסי, שניתן להפיק ממנו בקלות גיבויים ונמצא בשליטתנו, ולא איזו חברה בחו"ל.
אבי כהן - aviwo@walla.co.il
יכול להיות שרצית לצרף את הפרטים למכתב לאופק ובטעות הגבת פה?
זה מה שכתבת , המלצת לחתום על המסמך , הבנתי שכל שצריך זה לרשום פרטים , אם תעיתי שלך לינק לחתימה
זה לא אני, אבל זה הלינק לשירשור הנכון.
תשאיר שם את הפרטים.